Srdečne zdravím !
Chstám sa montovať 80 cm offset parabolu na plochú strechu . Plánujem k tomu použiť asi 60 cm dlhú 40mm hrubú trubku , ktorá bude mať 3ks 75 cm ,,ramien ", ktoré budú zavetrané o trubku vo výške 45 cm . Na koncoch chcem dať betónové kocky , v ktorých bude 12 mm metrická skrutka . Aké veľké treba spomínané kocky? Umiestnené to bude na streche strojovne víťahu na 8 poschodovom paneláku- inde nepovolily.
Za rady vopred vďaka !
Balkón som zrušil- predĺžil som si kuchyňu . Naviac je na opačnej strane - na sever. Asi ostanem len pri tej betonáži - a odliať to priamo na streche , po vedách sa to bude lachšie vláčiť, aspoň dúfam ...Nuš a pre zlepšenie životnosti - napenetrovať a nalepiť ipu či ako sa to volá ...
Žial iné riešenie ma akosi nenapadá ... O stenu kotviť nesmiem - zateplenie domu - strata záruky. So strechou je to obdobné...
Jedine strecha strojovne mi bola povolená , a tá je plechová .
Môžem to tam položiť, s podmienkou podloženia napr gumových pásov , nie perforovať .Boli tam aj iné , ako že to musí byť demontovateľné a pod ...
betonové kocky budú vždy nestabilné, priskrutkovanie na strechu - hrozí riziko zatekania strechy. Čo bráni z boku strojovne do murú - (panel, betón?) navŕtať štyri otvory 10mm a na hmoždiny uchytiť konzolu paraboly?
Aj keby si dal kocky o hmotnosti 50 Kg tak som si nie istý či pri silnom vetre nepohne s parabolou.To je môj hrubý odhad.A kocky väčšej hmotnosti vláčiť na strechu?Ja by som radšej ramená priskrutkoval rovno na strechu strechu strojovne výťahu.