Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 09.08.2026 - 21:01:02 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Technika - Škola
Comag - chyba nahrávání  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
29.10.2009 14:20 • ® Cerceris
Mám přijímač Comag SL 100 HD. Nahrávám na USB disk. Pokud je přijímač před nahráváním nastaven na nahrávaný program, je vše OK. Pokud je nastaven na jiný program, sice se správně přepne, ale nahraje jen černou obrazovku. Setkal se s tím někdo, nebo je to jen chyba v mém přijímači?
Děkuji za odpověď.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Jen doplním - u některých přijímačů je v časovači  
01.11.2009 16:53 • ® sobol
Jen doplním - u některých přijímačů je v časovači možnost "přepnout" u některých je tato funkce nazvána "zapnout" - fungují stejně, je to totéž.

Děkuji za vysvětlení. Pomohlo mi to pochopit, jak  
31.10.2009 10:36 • ® Cerceris
Děkuji za vysvětlení. Pomohlo mi to pochopit, jak to nahrávání vlastně funguje.Nyní již by neměla být žádná "černá" obrazovka.

Podle mne je to zcela normální...stejně tak musíme  
30.10.2009 20:05 • ® sobol
Podle mne je to zcela normální...stejně tak musíme zabezpečit správný TP i u jiných přijímačů, např. Topfielda 7710 HDPVR (jak s orig. firmware, tak i s Enigmou 2).
Přijímač si myslí, že ten TP, který jsi u něj měl (nebo máš) nastavený naposledy, chceš přednostně sledovat, a proto nepřepne na jiný TP, ze kterého chceš nahrávat. Je to logické. Počítej s tím a vše bude O.K.
U TF a i u jiných přijímačů je k tomu v časovači funkce (možnost) "přepnout", místo "nahrát" - možná to má i Comag.
Čili - nejprve jedním záznamem naprogramuješ to přepnutí a druhým nahrávání.

Tak jsem to zkoušel bez časovače. Pokud se  
30.10.2009 09:07 • ® Cerceris
Tak jsem to zkoušel bez časovače. Pokud se přijímač na nahrávání přepíná v rámci stejného streemu, je nahraný soubor sice označen jako kodovaný, ale v přijímači lze přehrát. Pokud se přepíná z jiného streemu, pak se správně přepne, je možné jej i na TV při nahrávání sledovat, ale v nahrávce je jen černo.
Pomocí časovače to tedy jde obejít tak, že nastavím krátkou nahrávku (1 min.) na potřebný program a pak teprve vlastní nahrávání na stejném programu. Ta první krátká nahrávka je sice chybná, ale zabezpečí přepnutí přijímače na daný program a ta druhá na stejném programu je již OK.
Jde mi však o to, zda je toto chování přijímače normální a nebo je to na reklamaci?

A nejde ta "černá obrazovka" normálně prohlédnout  
29.10.2009 21:07 • ® sobol
A nejde ta "černá obrazovka" normálně prohlédnout (přehrát), když máš v přijímači vloženou kartu ? Mělo by to jít...
Jde o to, že přijímač respektuje tvůj rozkaz, že má prioritně dekódovat ten program (kanál), který máš nastavený a na časovač již "nezbude dekódovací kapacita"...
Vyzkoušej si to bez časovače, tak lépe poznáš, jak to pracuje...

Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist