Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 14:04:28 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
dvb-t vysielanie  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
03.04.2010 17:58 • ® dexxa
dvb-t snina už vysiela, signál som zachytil asi 20km vzdušnou čiarou
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 14   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Príjem DVB-T z V.Javoriny v Nitre a okolí???  
08.04.2010 08:07 • ® Gofo
Ja som skúšal signál DVB-T v Nitre - Dolné Krškany na anténu Iska P-20DTT ;) a na streche v pohode V.Javorina a aj Kamzík ten bol ale trošku slabší. Samozrejme v byte ani ťuk. To jedine ak by spustili Zobor ale to tak skoro asi nebude ako čítam. Len potom nechápem prečo sa tak ponáhľali montovať na vysielač Zobor DVB-T anténu keď zo Zobora do 31.marca ani nechceli začať vysielať. Nedáva my to zmysel :(
 
 
 
Minuly rok som skusal u rodicoch v Sturove byvaju  
05.04.2010 15:10 • ® Radko3003
Minuly rok som skusal u rodicoch v Sturove byvaju na 12 poschodi dve smerove anteny kedze som bol sam tam a rodicia boli na dovolenke tak som skusal hlavne v noci ked madarske statne tv uz nevysielaju a tak som zostal tak trochu mimo ked som zachytil signal chorvatskej tv HRT mal som tam zopar zosilovacov aj predzosilovac a tak program ako ORF bolo bez problemov ale bol tam aj signal Novy lenze mi to prerazalo s madarskym programom,tento tyzden sa tam chystam na tyzden tak skusim nieco vyskusat
 
 
 
dvbt  
05.04.2010 14:56 • ® patriotsa
Ja som nikdy nepochopil,prečo na južnom Slovensku relativne na velkom priestore majú lepšie pokrytie madarské vysielače.
 
 
 
pre Patriotsa  
05.04.2010 11:57 • ® Radko3003
Ja byvam v NR a mama ta v Sturove takze viem ako to je tam so signalom,najlepsie je na tom ze kde byva je spolocny ant. rozvod v katastrofalnom stave a tak som daval aspon 30percent ze pustia vysielac Sturove lebo s madarska mam signal bez problemov,co sa tyka tej Petrzalky tak tam prechodne byvam a ani kamarat co robi technika tak nachapal ze totalne blby signal,cely den sa tam s tym hral ale nic,jedine riesenie kablovka alebo satelit,neutocil som na teba ale viem ze vela ludi nadava ze je to nic moc ,mozno ked vypnu celkom analog tak vtedy sa to zlepsi
 
 
 
dvbt  
05.04.2010 11:12 • ® patriotsa
Ked je niekto technický neznalý,to my vôbec nevadí ani to nekritizujem, to je úplne prirodzené,nie každý sa o túto problematiku zaujíma alebo nemá na to predpoklady a vedomosti.Mne vadí to,že ked niekto neznalý odsudzuje druhých,bez toho aby videl súvislosti. Situaciu v Petržalke poznám, som tam každý týždeň.Pokial fungoval tam dočasný vysielač na streche Technopolu, tuším 3.5 kw, tak sa v Petržke v pohode dal chytať signál doslova na hrdzavý klinec.Ja som tam jednému pánovy pred dvoma týždnami vyhadzoval z takzvanej( to nie sú anteny) izbovej anteny 35 db zosilovač, asamozrejme signál hned nabehol.Ale máš pravdu ,že je tam miestami problém s príjmom signalu dvbt na tzv izbové anteny aj pasivne.Pri umiestnení malej LP anteny von k oknu nie je problém.To je môj poznatok z petržky.Pokial viem tak sa tam bude riešiť širenie signalu aj nízkovýkonným opakovačom.A to Štúrovo s prepáčením s-re aj mna , nakolko tiež bývam pri Štúrove- v Strekove a samozrejme som sa tešil že teraz cez sviatky otestujem príjem z modreho vrchu, aj ked my to nešlo dokopy či sa to nebude byt s 21 kanalom Modrý Kameň a s Javorinou.Tak som akurát testoval moju Iskru 47 Triplex a color supru na príjem z Budapešti k 55 a 62.
 
 
 
pre Patriotsa  
05.04.2010 00:10 • ® Radko3003
ked tu ides hovorit o problematike prijmu tak mi nehovor ze v Sturove budem chytat signal ked tam nejde signal,ved kto sluboval ja alebo towercom ze koncom marca pojde nitra a sturovo,boli to klamstva!!!!!!! a potom ked si tak znaly prid do petrzalky k technopolu a mozes si skusit aky je tam signal po vypnuti dokrivaca na technopole,velmi vela ludi zuri lebo toto nie je dvb-t ale hnoj!!!
 
 
 
prečo máme niečo ...  
04.04.2010 18:54 • ® kuss
a prečo musí obyčajný človek na všetko doplácať. kto vymyslel digitalizáciu, kto sa na nej najviac nabalí ? tak nech sa postará o šírenie vyhovujúceho signálu a vecí okolo toho. niesú všetci rovnako technicky vyspelí. zasa pribudne pár milionárov a ostatný sa starajte.
 
 
 
no je to nasozaj tak najlahsie je povedat neni  
04.04.2010 16:29 • ® jopo166
no je to nasozaj tak najlahsie je povedat neni signal ale kto ten signal chce mať musi preto aj nieco spravyt niekto si kupi antenu trebars sito s polska chce nanom chytat cely svet ;)
 
 
 
pokrytie  
04.04.2010 14:40 • ® patriotsa
Moje osobné skúsenosti s príjmom DVBT sú také ,že min 90 percent prípadov typu: nemáme tu pokrytie alebo tu nefunguje DVBT -je vlastne nevhodná antena alebo zle zlučenie antén alebo nesprávne použité zosilovače- alebo zhrniem to : absolutna neznalosť problematiky príjmu tv signalu.Je my len trošku smutne, že stažovatelia sú úplne nesebakritický k sebe,chýba im kúsok pokory.Ale za to sa hned nájde vinník a to je samozrejme Towercom(týmto ich vôbec neobhajujem). Na českých forach sa ludia hlavne väčšinov slušne pýtajú, aj ked sú tam tiež problémy s príjmom dvbt, ale na slovensku každý druhý hned nadáva od Towercomu až po Fica, ale pritom sa ani nevedia poriadne vykoktať s čím presne majú problém.Prepáčte my to moralizovanie,ale nedalo my to neozvať sa.
 
 
 
Čo sa týka dvb-t Nitra tak tam nebude  
04.04.2010 11:46 • ® Radko3003
Čo sa týka dvb-t Nitra tak tam nebude 1multiplex,boli to len samé kecy a klamstva od
towercomu,to čo hovorili že bude spusteny do konca marca bolo veľké klamstvo a to že malo byt pokryté do konca marca 90percent tak to nebude ani za rok lebo čo spustili vysielace sa môžu hanbiť nemajú skoro žiadny výkon veď Kamzik čo vysiela sa nedá chytiť v Petrzalke,signál nič moc,čo sa týka NR a Sturovskeho vysielaca sú zaradené do druhého multiplexu a ten sa začne vysielať až od júna a reči towercomu že čakajú na povolenie sú len vymysly lebo hovorca telekomunikačného úradu p.Vavro jasne povedal že všetky povolenia na 1multiplex boli schválené tak nech towercom neklame ľudí,stačí si pozrieť článok na živé.sk a tam je to jasne napísané
 
 
 
dvb-t  
04.04.2010 10:00 • ® dodo228
http://www.digitalnatelevizia.sk/zpravy/obecne/2010-4-1-nove-vysielace-1-multiplexu-dvb-t-v-snine-a- v-starej-lubovni.html
 
 
 
bude to but kamzik alebo javorina tipujem  
03.04.2010 23:18 • ® jopo166
bude to but kamzik alebo javorina tipujem javorinuale v samotnej nitre niekde prijiomaju kamzik :eek:
 
 
 
Príjem DVB-T z V.Javoriny v Nitre a okolí???  
03.04.2010 20:57 • ® mmiriboy
Ahojte, všetci!
Chcem sa spýtať niekoho, kto má skúsenosti z príjmom signálu DVB-T z vysielača Veľká Javorina na 69.kanáli? Konkrétne by ma zaujímali skúsenosti niekoho, kto je z okolia Nitry (ja bývam vo Veľkom Záluží). Totižto podľa mapky pokrytia od Towercomu, signál by som mal mať, aj keď je to okrajovo. A čo sa týka analógu z Javoriny, signál mám bez problémov, ale zas z druhej stránky tieto analógy (STV1 a STV2) vysielajú z dosť veľkým výkonom. A aby som bol úplne presný, nerád by som "zabil" pol dňa na stožiari z montážou antény a nakoniec "skutek utek", resp. hov..., hov... zlatá rybka?! Je tiež faktom, že 1.MUXu z Nitry -Zobora sa my Nitrania asi tak rýchlo nedočkáme, že? Za názory, skúsenosti, prípadne užitočné rady vám vopred ďakujem.
Inak moje tv momentálne fungujú cez satelit a samozrejme je tu možnosť okrem klasického tv-analógu aj MMDS-analóg (ten je zatiaľ možné prijímať aj na čierno, tak ako to robia 3/4 obyvateľsta z okolia Nitry).
Z pozdravom Miro.
 
 
 
ono to slovenské dvb-t je jedno velké lajno  
03.04.2010 19:12 • hujer23
ono to slovenské dvb-t je jedno velké lajno
aby človek ktorý je od vysielača 20Km musel použíť zosilovač a ešte hladať signál niekde na streche to no comment. :bad:
4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28,5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
 
 
Celkový počet reakcí: 14 / zobrazují se: 1 ... 14

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist