Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Úterý • 10.02.2026 - 13:38:48 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Technisat DigiCoder SX2 vs Skylink Irdeto  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
23.05.2011 14:08 • ® 02040204
Ahojte,
vlastnim Technisat DigiCoder SX2 s HD 160 GB, minuly tyzden som vymenil Skylink kartu a CA modul Neotion - Irdeto - odvtedy mam problemy s prijmom programov. Vsetky kanaly mi sice idu, ale nacitavaju sa mi nejak dlhsie ako predtym. Dokonca ked zapnem Technisat zo stan by rezimu, vyhodi to nejaky error a po chvili sa to rozbehne,
Neviete prosim niekto pomoct co s tym robit? Ma niekto podobne skusenosti?
Diki za odpovede a rady:good:
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 17   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

par32  
25.05.2011 17:44 • ® smscz
Jaksi nehledám kdo koho sponzoruje. To je zcela nepodstatná informace;) Tehdy jsem tam dokonce uvedl i praktický příklad ceny v Omku a stejné zboží asi u dvou jiných firem. Doufám, že mě nevyhodí i tady;) Ahoj chlape;)
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

® smscz  
25.05.2011 17:05 • ® par32
Nezbadal si že omko je jeden zo sponzorov? :D To sa ti podarilo..... :Dja som čosi podobne vystrojil na jednom z warezov ale tam nie je problem dostať sa oklukov späť. :good: Ja tovar objednavam len z http://www.satelity.ellano.sk/ pokial viem dodavka do čiech pre nich nieje problem . :good:

02040204  
25.05.2011 15:55 • ® smscz
Zajímavé je, že ti v Omku vůbec prodali Neotion - pokud jsi jim řekl, že to chceš na IRD kartu. Teď píšou, že je to nesmysl.
Jinak Omko je banda, ale jsou zase jediní akceschopní;) Též je pravda, že tam jsou opravdoví odborníci. Kvůli tomu, že jsem je obdobně(kvůli jejich cenám) rozebral na parabole, mě správce vyhodil;)Tam je Omko velmi preferované.
Celkově z toho všeho vyplývá, že to chce opravdu jen zkoušet, dokud to "do sebe nepadne".
Skylink? Ono to je asi odvyslé od konrétní mašiny, jejího konkrétního SW, konkrétní karty, teď k tomu ještě moduly a další. Takže je potřeba tam psát a psát, aby věděli co a jak je potřeba vylepšovat. Až do IRD půjde CSlink, může to mít jednodušší, pokud se teď bude chtít od Skylinku něco naučit. Obávám se, že nás však čeká ještě horší komedie;)
5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus

Ja už na to kašlem a ty blby zákazník len plať a  
25.05.2011 15:18 • ® 02040204
Toto mi pripomína prehadzovanie horúceho zemiaku, načo sa Skylink sral do tohto kódovania keď nemá vyriešenú základnú kompaktibilitu CAM modulov s ich stupidnými kartami. Tieto veci ma dokážu strašne nasrať, lebo len dovetdy je zákazník zaujímavý, dokiaľ platí svoje služby, ale že by niekto dozrel aj na to, aby všetko fungovalo - skutek utek...
A Omko CZ jak by smet,

To je sice hezké vyjádření od Omko,  
25.05.2011 14:40 • ® joscer
ale já mám TechniSat HD8-SX i TechniStar S1 a ať použiji kterýkoliv ze dvou modulů Cryptoworks SMIT v kterémkoliv z nich, stále mám potíže s tím, že minimálně jednou týdně vypadne kódování u několika HD programů Skylinku (Eurosport HD, Travel Channel HD, Spektrum HD, Filmbox HD) a technik Skylinku mě stále přesvědčuje o pravděpodobné nekompatibilitě modulů se satelitními přístroji. Vždy pak musím použít reautorizaci karty, ale kdo by kvůli tomu pouštěl PC, tak čekám třeba na ČT1 než to "se to spraví", už jsem čekal i půl hodiny. Zdá se mi však, že když jsem na History HD, tak to naběhne dříve. Ale to je asi blbost.
Jo abych nezapoměl. Karty mám 2 typu ICE (jedna je Next).
A teď babo raď, kde je zakopaný pes. Nebo je to prostě vlastnost poskytované služby Skylinku? To nevím. Ale co vím určitě je to, že to do konce března (nebo začátku dubna, nevím přesně) šlapalo jak má, bez výpadků. HD8-SX mám od poloviny listopadu 2010, S1 od začátku letošního dubna.

odpoved z Omko.cz  
25.05.2011 10:53 • ® 02040204
V současné době jsou na trhu dva CI+ moduly NEOTION Skylink Ready a SMIT IRDETO, který je v závěrečném procesu certifikace.
Vzhledem k použití nového rozhraní CI+ mohou nastat s různými přijímači některé problémy s kompatibilitou.
Doporučujeme nejprve ověřit zda daný modul bude ve vašem přijímači správně pracovat. Rychlost dekódovaní těchto modulů je pomalejší a i proces inicilializace v přijímačích je delší.
Pro přijímače značky TechniSat tyto moduly nedoporučujeme!
Pokud zákazník vlastní kartu IRDETO Skylink doporučujeme pro tyto přijímače modul Mascom (FW 1.23). Modul pracuje stabilně, ale občas je rychlost načítání klíčů pomalejší.
Pokud zákazník vlastní kartu ICE Skylink (tedy také kartu VÝMĚNA) doporučujeme pro tyto přijímače osvědčený rychlý modul SMIT Cryptoworks. Stejné doporučení platí pro karty CS Link a UPC Direct.
Různé kombinace modulů mohou způsobovat problémy. Rozhodně nelze kombinovat modul Neotion Irdeto s kartou Skylink a další modul s kartou CS Link. Dochází k problémům v dekódování u programů, které jsou vysílány simulcryptem a není oprávnění na obou kartách (je to chyba ve FW Neotionu).
Z důvodu neustále se opakujících dotazů upozorňujeme na tomto místě, že původní moduly Cryptoworks s kartou ICE Skylink budou bez problémů fungovat i po odpojení systému Cryptoworks operátorem Skylink. Není tedy důvod za každou cenu mít Irdeto modul.
ICE karta je Irdeto karta odbavována na uplinku systémem Irdeto, pouze na straně koncového uživatele dochází při použití dekódovacího modulu Cryptoworks k přepnutí karty do tohoto režimu.
Pokud máte přijímač s CI+ rozhraním (např. TechniStar S1 nebo Digit ISIO S1) a použijete CI+ modul je funkce nahrávání omezena. Záznam lze přehrát pouze na daném přijímači, nelze ho přehrávat/editovat v PC!!

joscer  
24.05.2011 13:10 • ® smscz
Tyhle omyly se mi stávaly jééednou za 7 let. Teď je to nějak častěj, asi už věkem se mi to všechno nějak plete;)

No a já zase myslel, že je na trhu nějaký nový  
24.05.2011 12:10 • ® joscer
No a já zase myslel, že je na trhu nějaký nový modul. Takže nic. Škoda.

Technisat SX2  
24.05.2011 11:20 • ® smscz
joscer-omlouvám se, modul Cryptoworks Smit;), ale mám dojem, že "něco pro Irdeto" dělá i Technisat, nebo už blbnu;)?

Zacinate ma poriadne motat, asi risknem a  
24.05.2011 09:54 • ® 02040204
do Modul Mascom Cryptoworks/Irdeto
aj ked mam obavy aby to fachcilo a bol problem naozaj tam. Je mi jasne, ze diagnostika na dialku je komplikovana, takze asi system pokus/omyl

smscz  
24.05.2011 09:40 • ® joscer
Co je to za modul ten Technisat Smitt?

Neotion NEBRAT  
24.05.2011 09:37 • ® joscer
Modul Neotion do Technisatů nebrat. Měl jsem ho tam od začátku dubna. Po modulu CRW SMIT. Neotion pomalejší přepínání, delší inicializace po zapnutí. Časté výpadky kódování některých HD stanic. Teď jsem dal zpět SMIT (nově zkoupený) a návrat k rychlejšímu přepínání programů. Včera mi to na chvíli zase vyhodilo kódování ESP HD, Spektrum HD, Travel Channel HD.
Podle technika firmy Altronik (dříve Eltasat), kde objednávám satelitní techniku, tak podle posledních testů pro TechniSat (teda alespoň pro HD8-SX a TechniStar S1) nejvhodnější (a prý jediný) modul je Cryptoworks/Irdeto Mascom. Měl by mi přijít tento týden (výměna za Neotion dodavatelem), tak jsem zvědav.

na tom module je vytlacene logo Skylink...  
24.05.2011 09:12 • ® 02040204
na tom module je vytlacene logo Skylink... si si isty, ze to je nah modul?
Pre smscz: Nechaj prosim na seba kontakt, alebo napis na marek@darren.sk, rad by som to vyskusal vymenou ako navrhujes... Modul som btw kupil prave v Omko v Brne...

stim modulem pracuje spatne kup si jiny pisou to  
23.05.2011 21:08 • ® bigbossman99
stim modulem pracuje spatne kup si jiny pisou to vsude na forech

Technisat SX2  
23.05.2011 20:15 • ® smscz
Ještě než do toho zasáhneš, zkusil bych jestli máš možnost někde třeba jen půjčit modul Technisat Smitt nebo též modul Mascom Irdeto s verzí 1.23. Mascoma ti můžu poslat na zkoušku a když ti půjde, klidně ti ho vyměním za Neotion. Celkově to s moduly není jednoduché, taky jsem jich pár vystřídal;).
Zkus též vyměnit u prodejce.
Jinak SW budou mít určitě v Omku Brno, napiš na email: peta@omko.cz

AKO STIAHNEM AKTUALNY SOFTWARE?  
23.05.2011 19:09 • ® 02040204
Ake su prosim pozicie na stiahnutie aktualneho software pre Skylink?
dikes

Technisat SX2  
23.05.2011 15:28 • ® smscz
Na Irdeto je ve většině případů vždy třeba aktuální SW. Pak to teprve pojede jak má.

Celkový počet reakcí: 17 / zobrazují se: 1 ... 17

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist