Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 13:07:43 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Zahraniční stanice
Časť Slovákov príde o české stanice v DVB-T.  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
22.09.2011 10:21 • ® CS-
Obľúbené české stanice, ktoré prijímajú niektorí diváci na západe Slovenska cez DVB-T, možno už o pár dní nebudú na časti územia dostupné. Na frekvenciách, kde vysielajú, spustí maďarský operátor nové digitálne multiplexy.
Diváci zo západného Slovenska doteraz prijímali verejnoprávny multiplex s kanálmi Českej televízie a komerčný multiplex s kanálmi Prima, Prima Cool, Nova, Nova Cinema a Barrandov. Multiplexy sa vysielajú na kanáloch 29 a 40.
Od 1. októbra sa podľa stránok operátora na týchto frekvenciách vysielať nový maďarský multiplex B.
Vysielače Gerecse (K29) a Šoproň (K40) tak značne znemožnia príjem českých staníc východne od Karpát – napríklad v Trnave, Senci, Galante či Nitre. „Minimálne sa tam príjem skomplikuje a bude treba antény schovávať, fázovať dvojice. Alebo príjem nepôjde vôbec,“ uviedol pre Živé.sk rádioamatér Anton Srnka.
Diváci z okolia spomínaných miest môžu prijímať český verejnoprávny multiplex ešte zo Zlína na kanáli K33. Túto pozíciu však koncom augusta získala spoločnosť Regio Broadcast pre miestny multiplex. Vysielať sa bude z Trnavy s výkonom 966 W. Štart vysielania, ktorý začne český multiplex rušiť, zatiaľ nie je známy.
Cez DVB-T sa v maďarskom multiplexe B bude šíriť celý rad platených staníc. Napríklad Spektrum, Universal Channel, History Channel, Viasat 3, Minimax, Cartoon Network, Sport 1 a 2 či DorcelTV. Maďarský operátor ponúka tieto stanice spolu s desiatimi šírenými cez ďalší multiplex za 6,79 eura mesačne. Samotných desať prémiových staníc vyjde na 3,41 eura mesačne.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
towercom-dalsi slovensky tunel?!  
23.09.2011 09:50 • ® adam85
to mohli nechat radsej analog...resp. asi sa budem musiet prestahovat :mad:
 
 
 
Nič už Towercom zapínať nebude.Všetko je už  
22.09.2011 19:09 • ® letas
Nič už Towercom zapínať nebude.Všetko je už zapnuté,pokrytie,také aké je,na niektorých miestách bieda.
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
 
 
 
ja nemam ani SK kanaly  
22.09.2011 15:33 • ® adam85
na zapade pridu o ceske, ale ja nemam ani vsetky SK programy. Makovica, ktora vysiela 2mux je u mna tienena a KE Dubnik ma len verejnopravny mux. Ked som pisal mail do Towercomu, ci budu zapinat 2. mux na vysielaci KE Dubnik, tak mi vobec neodpovedali.
 
 
 
Aký problém?Satelity za pár šupov a o mnoho viac  
22.09.2011 13:16 • ® letas
Aký problém?Satelity za pár šupov a o mnoho viac programov ako celé DVBT.Vyhodené milióny do vzduchu.Využíva to len málo ľudí.U nás na okolí možno rátať na pár percent čo má DVBT a to poväčšine,len ako zálohu.Už aj dôchodci majú po dva satelity,aby sa nehádali,či pozerať Šeherezádu,alebo nejakú erotiku. :)
Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
 
 
 
No pre BA a okolie je to menej zle riesenie z  
22.09.2011 12:45 • ® zenofex
No pre BA a okolie je to menej zle riesenie z horsich. V Bratislave mal Towercom tiez zamer vysielat na kanaly 29 alebo 40. Teraz uz nebude mozne tieto kanaly vyuzivat, lebo ich predbehla Antena Hungaria. Madarsky regulator by teda logicky mal zablokovat individualnu koordinaciu tychto kanalov na nasom uzemi v blizkosti hranic, resp. by museli mat tieto kanaly znacne odmedzenie co sa tyka vykonu aj smerovosti, na Kamziku to byt urcite nemoze. Verim, ze zo Soprone to moc nebude zasahovat na nase uzemie kde je prijimatelny K40. Na vacsine uzemia (vychod od BA) bude potrebna smerovejsia a vykonnejsia antena, prip. hladat miesto so zakrytom na Sopron. Na Podunajskej nizine to bude pre CZ mux 1 na K29 masaker.
 
 
Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist