|
|
04.02.2012 14:38 • ® Vladimira Cepkova
|
|
dobry den, vie mi niekto povedat, preco mi nejdu tie sk programy, ked som naladila vsetko tak ako ma byt? Prijimac mam Showbox platinum S 300. dakujem za vsetky rady
|
|
¤ Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 14 ¤
|
Reakce (nejnovější jsou nahoře): |
1 / 1 |
|
pre smscz
|
|
09.02.2012 16:02 • ® vlalach |
|
|
Ďakujem, vyskúšam.
Odpovědět
|
|
|
® vlalach
|
|
09.02.2012 15:22 • ® smscz |
|
|
Keď by sa jednalo len o to posunutie, nemalo by sa s koaxiálom celkom nič stať. Ohľadom Hello neporadím, ale zoženieš ju tu: http://www.satelity.ellano.sk/predaj/3623/Karta-HELLO-HD- (Olcso-TV) /
Dôležité je nastaviť v prijímači DISEqC pre Eurobird 9. U teba sa jedná o zrušení Thor a ako bol nastavený Thor, to isté urobiť pre Eurobird 9. Nájdeš to: Menu, Nastavenie antény a tam máš stĺpec s družicami a vedľa ich nastavenia. Nájdi si Thor a vpravo dole vidíš DISEqC 1.1. Je tam číslo portu. Predpokladám, že tam máš číslo 1. Ale je to len môj odhad. To číslo zmeníš na Vyp. a dáš červené tl-Uložiť. Znovu prejdeš túto stránku, nájdeš Eurobird 9 a dáš na DISEqC 1.1 to isté číslo, ktoré bolo u Thora a dáš červené tl-Uložiť. Nič iného nesmieš zmeniť!! Potom už len posunieš LNB, v prijímači urobíš čo som písal včera a uvidíme. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
|
|
pre smscz
|
|
09.02.2012 15:13 • ® vlalach |
|
|
Vďaka. Pod Tvojím diaľkovým vedením by som si to pomaly aj trúfol. A máš dobrý odhad, je to cca 10 cm.
Teraz si idem všetko skontrolovať, ako si poradil. S presunom však počkám (podľa Tvojej rady) vzhľadom na mrazy a koaxy. Potom by som Ti referoval, ako sa mi darí(nedarí).
P. S. Eurobird chcem kvôli maďarským programom, ktoré sa dajú chytať pomocou HELLO karty. Keby si mal nejakú dobrú radu ohľadom toho, potešil by som sa ...
Odpovědět
|
|
|
® vlalach
|
|
08.02.2012 21:22 • ® smscz |
|
|
Tiež neviem, či si dobre rozumieme, ale snáď to dopadne.  Predpokladám, že medzi 1W a 13E máš kúsok miesta. Odhadujem cca 10cm. LNB pre 1 ° W bys prirazil nadoraz k 13 ° E. Predtým by si mal v prijímači zrušiť existujúce nastavenie DISEqC pre Thor(myslím, že používíš DISEqC 1.1) a to isté nastaviť pre Eurobird 9. Potom nájsť v zozname družíc (menu, ručné hľadanie atd) Eurobird 9 a vybrať transpondér s frekvenciou napríklad práve Trace tropi .. l 11843, V, 27500, 3/4. Podstatné je natočenie LNB. Zistíš presne tu (zadaj mesto kde bývaš a družicu Eurobird 9): http://www.dishpointer.com/ Dole tam nájdeš skew a pootočenie je značené pri pohľade od LNB do paraboly-stojíš za konvertoty.
Pokiaľ bude všetko správne, malo by to fungovať. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
|
|
pre smscz
|
|
08.02.2012 21:00 • ® vlalach |
|
|
Mám parabolu Multifocus s 5 LNB. Ten z 0,8 W by som obetoval a chcel ho presunúť na 9 E. Len keď mi to montovali, tak mali merač. Tak som si myslel, že bez neho to nejde. A ani teraz si nie som istý, či dobre rozumiem. To stačí LNB len jednoducho posunúť k ostatným (13 E, 19 E, 23 E, 28 E) kým nebude signál? A potom už len ladiť v prijímači?
Odpovědět
|
|
|
9 E (Eurobird 9)?
|
|
08.02.2012 20:14 • ® smscz |
|
|
Záleží však jestli chceš nastavit 9°E jak na parabole, tak i v přijímači?. Dá se celkem všechno  Jde o to, kam to chceš potom zapojit? Měl bys dodat více informací, jestli máš nyní pouze Astru 3, tedy Skylink a chtěl by jsi k tomu přidat 9°E, nebo máš nyní Skylink i s Astrou 1(LNB monoblok), nebo ještě něco jiného.
Na tvůj dotaz je v tuto chvíli(bez těchto informací) jednoduchá odpověď. A to: v přijímači si nastavíš družici Eurobird 9, nějakou FTA frekvenci a na parabole posuneš LNB ze stávajících 1°W na 9°E, dokud se ti neobjeví co nejsilnější signál. Také to souvisí s velikosti paraboly a nastavit skew(natočení LNB). To by byla základní odpověď.
Další předpoklad je správně nastavené případné DISEqC. V současnosti je asi nejdůležitější počasí. V těchto mrazech nehýbej s koaxy co jsou venku vůbec! Popraská izolace a následuje výměna.
A na závěr, jestli 9°E chceš kvůli programům Trace, tak jsem četl něco o tom, že výhledově budou zakódovány. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
|
|
pre smscz
|
|
08.02.2012 16:58 • ® vlalach |
|
|
Zase ďakujem,podarilo sa. Zbavil si ma veľa problémov a teraz sa cítim aspoň trochu gramotný.
A môžem sa ešte popýtať?
Mám LNB nastavený na 0,8 W (Thor 5). Dá sa to bez prístroja preladiť na 9 E (Eurobird 9)?
Odpovědět
|
|
|
® vlalach
|
|
07.02.2012 17:13 • ® smscz |
|
|
Nastaviš je úplně stejně. Domačkej se na ruční hledání, Astra 3, pod tím transpondéry a zkontroluj, jestli tam máš požadované frekvence: 12525 a 12070. Jestli budou chybět, zmáčkni červené tl.-Editace TP, pak zelené tl-Přidat TP, po zadání parametrů se musí dole objevit signál, pak zmáčkni červené tl.-Uložit vše. Pak se vrátíš tl.Back na předchozí menu, najdeš TP s potřebnou frekvencí a zmáčkneš OK a po prohledání uložíš tak, že až ti naskočí informace s počtem tv programů a radio programů, stlačíš Back, objeví se dotaz na uložení, přesuneš vlevo na Ano a potvrdíš. Stejně to uděláš i s druhou frekvencí. 
Pokud je tam máš, pak vpravo vedle TP frekvencí je- Hledání NIT, zapni to a dej OK prohledat vše. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
|
|
Pre smscz
|
|
07.02.2012 16:50 • ® vlalach |
|
|
Žiaľ, po nastavení STV mi zmizli ČT. Jednu frekvenciu asi viem nastaviť, ale viacero nie. Ako mám nastaviť, ak:
Slovenské sú - 11 836 H, FEC 5/6
České 12 525 V, FEC 3/4
Nova 12 070 H, FEC 3/4
(Mám Skylink)
Odpovědět
|
|
|
vďaka
|
|
06.02.2012 22:14 • ® vlalach |
|
|
smscz,veľmi pekne ďakujem za urýchlený návod. Už to šlape. Bolo to v mojom prístroji trochu ináč, ale bez tohto návodu by som bol bez šancí.
Ešte raz vďaka!
Odpovědět
|
|
|
® vlalach
|
|
06.02.2012 18:40 • ® smscz |
|
|
Menu, instalace, ruční ladění, tam si najdi Astra 3, pod tím najdi transpondér s frekvencí 12565, zmáčkni červené - editace a vymaž tuto frekvenci, uložit. Pak totéž, ale zadej nové pametry 11836 atd, uložit. Potom vyber automatické hledání a měl by jsi mít vše nové i změněné ostatní programy, uložit. Pak si je přesuň kam potřebuješ a uložit. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
|
|
Rovnaký problém.
|
|
06.02.2012 16:41 • ® vlalach |
|
|
Klasika, som laik. Mne tiež Sk programy vypísali:
Prelaďte na Astru 3B, 11836 H, FEC 5/6,rýchlosť 27500.
Ale ako?
(všeličo som skúšal, ale nejde to).
Poradíte mi polopatisticky?
Mám prijímač Vantage 7100 (hrá to úlohu?).
Odpovědět
|
|
|
Jedna z možno z piatích príčin,prečo nejdú.
|
|
04.02.2012 17:21 • ® letas |
|
|
Jedna z možno z piatích príčin,prečo nejdú. Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Odpovědět
|
|
|
Slovenske stanice maju frekvenciu 11836 MHz
|
|
04.02.2012 15:50 • ® zdenoq |
|
|
Slovenske stanice maju frekvenciu 11836 MHz polarizaca: H 27500 FEC 5/6
Potom treba ist na skylink stranku registracia a sprava sluzieb, zadat meno heslo a poslat si reautorizaciu karty Skylink, potvrdit minimum 10 krat a nechat na stv1 aspon 10 minut naj dojdu zapisy.
Pripadne vypnut vypinacom v zadu prijmac na 5 minut a opet zapnut.
Ked ani to nepomoze zmenit firmwer za novsi, svagrovi to pomohlo a programy naskocili  Golden Interstar 870, offset 100cm Al E.E., G.I.0,2dB twin, Skylink CryptoWorks, Astra 3B 23.5E, Thor 6 1W
Odpovědět
|
|
Celkový počet reakcí: 14 / zobrazují se: 1 ... 14
|
|