měl jsem za poslední dobu doma několik různých přijímačů SD i HD. Anténní sestava stejná, televize stejné(plasma a CRT). Konkrétně tři "stejné" Homecast S3000CICR. Na dvou obraz odpovídající(nebudu řešit jestli špatný, či dobrý atd). Na třetím Homecastu to byla opravdu mazanice a to se mírním. Jinými slovy bych na něj šlápl

Další SD starý známý Topfield 6000CR 4 ks, obraz 3x ok, ale jeden nic moc. Dále Opentel ODS 1600CW 1ks, Opentel ODS 3600CRCI, oba obraz dobrý, myslím, že i lepší jak Topfield. Přijímač(keplík

) Smart taktéž ok. HD mašiny Dizipia, Topfield 2050, Topfield 2060, Humax 5100, Bensat 300IR a můj Vanta. Všechny brilantní obraz i zvuk. Nerad musím přiznat, že můj je z nich obrazově nejníže. Vím že se to dá napravit SW/FW, ale nebudu to řešit.
Často zde zavrhované sledování HD programů na CRT televizi, nemám nejmenší důvod potvrdit. Když mám telku 16:9, 80cm, 100Hz s dokonalým zvukem, není třeba ji hned vyhazovat. Ještě výhoda, že přes scarta se sama zapne i vypne. Tohle slavné HDMI neumí(jen asi v 5% kombinací TV/HDSTB). Plasma je plasma, o tom není třeba diskutovat. Mám tuším 10 generaci Panasonic a bez chybičky.
Zajímavý poznatek - ve všech tady uvedených přístrojích SD, funguje bezchybně karta ICE, i přes to, že Skylink dávno upozorňoval, že Opentely, Homecasty atd, nepůjdou s touto kartou.
Další poznatek. sledoval jsem tuhle jakýsi koncert na MDR (z Astra1). Je to SD a ještě jen jakýsi republikový(regionální) kanál. Obraz naprosto dokonalý. Naše HD programy proti tomu viditelně zamlžené, neostré, prostě bída. Takže na zlepšování je toho hodně v našem státě

Ale nemusí to být vždy tak jednoznačné, stačí si někdy zkusit jiný přijímač a je vidět změna na první pohled i na CRT telce

5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus