|
|
| 14.03.2012 08:14 • ® Luteran
|
|
|
Dobrý deň Vážení priatelia, som tu prvýkrát, rád by som sa predstavil. Volám sa Ing. Ján Luterán a budem tu s Vami diskutovať pod vlastným menom Luteran. Nejaké roky sa pohybujem v SAT TV a potrebujem Vašu pomoc. Riešim problém zápisov-impulzov na karty základných neplatených CS SK programov. Niekedy v minulosti sa tieto zápisy uskutočňovali v ročných intervaloch, čo sme logicky pripisovali väzbe na koncesionárske poplatky. V poslednej dobe sa mimoriadne znásobila početnosť problémov so zápismi, tie tam prichádzajú nelogicky per partes. Akosi sa zabudlo na základnú otázku. Kto a z akých dôvodov obmedzuje majiteľov kariet zápismi ktoré im de facto manipulujú slobodný príjem ? Ak chcete pomôcť, uveďte dátumy zápisov, ktoré máte na svojej karte. Vaše informácie poslúžia k riešeniu uvedeného problému. Vopred vďaka.
|
|
¤ Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 42 ¤
|
| Reakce (nejnovější jsou nahoře): |
2 / 3 |
| |
Pán Pistok, môžem tiež od srdca ?
|
|
| 14.03.2012 14:53 • ® Luteran |
|
|
|
Pistok, zápisy na CRW a aj na ICE kartách si môže užívateľ skontrolovať, sú k dispozícii. Na kartách Irdeto sa tieto údaje nezobrazujú. To pre mňa nie je až také dôležité. Tiež ma nezaujíma, či si niekto doma zdieľa kartu z obývačky do kuchyne. Mňa a dúfam aj ostatných zaujíma to, aby mi pri základnom balíku prevádzkovateľ "nepribaľoval" dáta, ktoré tam nemajú čo hľadať. Ak budú tieto dáta súčasťou platených programov, je to v poriadku. Vy ste odborník na kódovanie, ja nie ? Jedno viem ale isto. Je to vec programátora, aby systém rozlišoval základné neplatené programy a platené programy. Mimochodom, nič nebráni prevádzkovateľovi, aby ponechal základné programy v CRW, či ICE a platené v čistom Irdete. Simulcrypt Vám nič nehovorí ? Alebo bude za celým tým humbukom so zápismi aj iný účel. Nič Vám nenapadne ?
Odpovědět
|
| |
| |
Toto obdivujem pán smscz
|
|
| 14.03.2012 14:37 • ® Luteran |
|
|
|
Vážený pán smscz, toto obdivujem. Začneme diskutovať. Nikto Vám nenadáva, slušne polemizujeme a Vy nám odkazujete, že končíte a je to tu o ničom. A na konci nám ironicky, alebo naozaj zaprajete mnoho úspechov. Všetko dobré aj Vám, ale naozaj to prajem od srdca.
Odpovědět
|
| |
| |
Tu je jediny dovod ,KODOVACI SYSTEM a nič iné
|
|
| 14.03.2012 14:32 • ® pistok153 |
|
|
Tu je jediny dovod ,KODOVACI SYSTEM a nič iné ,IRDT narozdiel od CRW využíva ciklické kluče ,ktoré sa v určitích časovích intervaloch menia ,aj keby bol zápis na karte platny aj rok ,nič to na tomto nezmení ,totiž to su potrebné EMM/ECM inštrukcie koli zmene Kluča ,takže napr Tzv.zápisy až tak velmi nerozhoduju o tom či je obraz ,alebo Tma.
Vtomto obmedzenie nevidím ,jediné obmedzenie je tak Share ,ak je server STB vypnutí vdanom čase na Klientovy TMA a treba zbehnuť zapeť Server STB.
Ale inu problematiku nevidím ,Surflok neobťažuje a párovať nemienia ,tak neviem čo vás na tom tak trápi.
Až na nedávne zlyhanie Systému u Skylink na tom novom TP z SK kanálmi nevidím problém.
No bože bola Technická Cyba ,páni niečo zas skušaly a akože pokazilo sa ,stakímto srandičkamy sa stretávame už od nástupu ICE kariet.
Odpovědět
|
| |
| |
Loop 12 ,ďakujem, konečne sa dostávame dopredu
|
|
| 14.03.2012 14:31 • ® Luteran |
|
|
|
Loop 12 áno, máte pravdu. Akoby už všetci zabudli, že keď si kúpili kartu, tak ju museli registrovať vyplnením údajov, ktoré posielali do STV a ČT. Tam si skontrolovali SIPO a potom dali pokyn na aktiváciu karty. To sú tie zápisy-impulzy. Boli ročné, pokiaľ koncesionár neplatil, vypli ho. Od 1.1.2013 našťastie v SR končia koncesionárske poplatky a preto si už žiadne zápisy na kartu neprosíme!
Odpovědět
|
| |
| |
A kto zistí pri registrácii karty kto platí
|
|
| 14.03.2012 14:20 • ® loop12 |
|
|
|
A kto zistí pri registrácii karty kto platí koncesionárke poplatky a kto nie ,niekedy sa pri registrácii pýtalo SIPO, teraz to nikoho nezaujíma.
Odpovědět
|
| |
| |
Diskuse o ničem
|
|
| 14.03.2012 14:16 • ® smscz |
|
|
Končím v této diskusi o ničem a přeji hodně úspěchů  5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
| |
| |
No, bude to ťažká diskusia, ale musíme sa tým
|
|
| 14.03.2012 14:09 • ® Luteran |
|
|
|
Bude to veľmi ťažké, ale pokiaľ túto diskusiu nevypnú, trpezlivou debatou sa prepracujeme k výsledku. Začneme postupne. Na samom začiatku a vlastne až doteraz je celé satelitné vysielanie CSLink a Skylink postavené na verejnoprávnych programoch. Čiže občania, daňoví poplatníci každý rok zaplatia za to, že sa signál STV a ČT distribuuje cez satelit. Potom si ešte raz každoročne zaplatia za koncesionársky poplatok. Viete, koľko je to peňazí !? A potom si ešte navyše občan zaplatí za kartu, ktorá je kľúčom pre základné programy. K verejnoprávnym programom sa postupne pridávali ďalšie súkromné TV na základe licencie a zmlúv s prevádzkovateľom. Samozrejme, súhlasím s tým, že STV a ČT by malo vysielať FTA. Ak by sme sa do riešenia tohto problému pustili spoločne, dosiahli by sme to. Malá oprava SMSCZ. TA3 nie je verejnoprávna, je súkromná, ČT 24 je verejnoprávna.
Odpovědět
|
| |
| |
p.Luteran velmi dobre si pametame že tv joj isla
|
|
| 14.03.2012 13:01 • ® loop12 |
|
|
|
p.Luteran velmi dobre si pametame že tv joj isla mimo dekódovania kvôli získaniu sledovanosti, každý má pristup k DVB-T kde verejne a aj komerčnš programy idú volne až na niektoré oblasti kde prístup nieje možný na príjmanie DVB-T. Ak je to tak tak verejnoprávne vysielanie by malo byť šírené volne, anie predať to súkromným spoločnostiam ktoré potrebujú mať zisk.Ak by podlamna došlo kniečomu v čo sa týka katastrof nebodaj výnimočnému stavu tak podla mna by bolo dekodovanie vypnute.Ja si samozrejme nechcem zastávať tieto spoločnosti, ale aj zákon v tejto podobe ak je je dosť vrtkavý a paragraf pokrútený.
Odpovědět
|
| |
| |
® Luteran
|
|
| 14.03.2012 12:47 • ® smscz |
|
|
Na živelné katastrofy stačí TA3 a ČT24, ktoré idú aj bez karty. Inak dôvod prípadné blokácie som písal už v prvom príspevku.
 a nerad musím dodat, že mi bude brzy půl století   5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
| |
| |
Loop 12 ďakujem, ale ak niečo robím zle, bite do
|
|
| 14.03.2012 12:44 • ® Luteran |
|
|
|
Loop 12, prevádzkovateľ zasiela majiteľom kariet zápisy aj u základného neplateného balíka, ktorý vysiela na základe licenčných podmienok. U verejnoprávnych programov typu STV a ČT je vysielanie zo zákona a tu je takmer isté, že je to neprípustné. Ak chceme rozmotať toto " kĺbko " bude najjednoduchšie začať od STV a ČT. Tieto programy totiž majú verejnoprávny charakter nielen v kultúrnej rovine, ale sú zároveň informačným kanálom v prípade živelných katastrof, ohrozenia štátu, EÚ a pod. Ak Vám niekto nezmyselným zápisom bráni v okamžitom príjme verejnoprávneho programu, v podstate sa dopúšťa trestného činu V ďalšom sa k zápisom môžu vyjadriť aj súkromné TV, či im toto nevadí. Zisťoval som stav napr. v TV Joj, nemali o tom ani potuchy. To platí aj pre ostatné TV.
Odpovědět
|
| |
| |
p.Luteran ja si Vás strašne vážim, ale ak sa mozem
|
|
| 14.03.2012 12:27 • ® loop12 |
|
|
|
p.Luteran ja si Vás strašne vážim, ale ak sa mozem spytat čim Vás obmedzuje cslink, skylink stými zápismi.
Odpovědět
|
| |
| |
® Luteran
|
|
| 14.03.2012 12:25 • ® smscz |
|
|
Aby to mělo hlavu a patu, použiji slovenský jazyk 
Áno, mňa to všetko funguje ako má a taktiež používam (skúšam) rôzne mašiny. Úspech vidím v dobrej technike a v troške znalostí problematiky. To je vysvetlenie, že ma nikto a nič "neotravuje" áni "neobmedzuje"!
Keby ma nezaujímali tí ostatní, ktorým občas niečo nejde, tak nie som vôbec na fóre a neriešime tú ony problémy! Bohužiaľ, často skončíme u nekvalitnej techniky. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
| |
| |
Luteran
|
|
| 14.03.2012 12:08 • ® par32 |
|
|
čital som aj vaš časopis, ale ja tiež vidim skôr problem v tych silvercrestoch a neviem akych sprostostiach.A ak ste bol niekedy v nay viete aky su tam odbornici....pekny den
Odpovědět
|
| |
| |
Smscz v poriadku, a čo ostatní, tí sú Vám
|
|
| 14.03.2012 12:00 • ® Luteran |
|
|
|
Smscz mne tiež všetko funguje bez problémov a to používam kadejaké prijímače. Reč ale nie je o nás, reč je o ostatných a Tí majú naozaj problémy. Ak viete niečo prínosné, sem s tým. To, čo ste napísali nemá hlavu a ani pätu. Ja problém nemám, problémy iných ma nezaujímajú ?! No ale dobre, napíšte mi, v čom sú podľa Vás tí užívatelia na vine. Nie je náhodou na vine prevádzkovateľ, ktorý majiteľov kariet otravuje spamom v podobe dát, ktoré tam nemajú čo hľadať. Vždy vopred rozmýšľajte, než niečo len tak "šplechnete". Neberte to prosím v zlom, musíte akceptovať vek, skúsenosti.
Odpovědět
|
| |
| |
Aby sme si rozumeli, píšte korektne a presne
|
|
| 14.03.2012 11:41 • ® Luteran |
|
|
|
Juzek,máte pravdu v tom, že satelitné prijímače predávam už nejakých 25 rokov. Ak chcete, môžeme si na túto tému "podiškurovať", ale to snáď inokedy. Nelicencované prijímače som nikdy nepredával, nakoľko snáď ani neexistujú. Podľa zákona je jediná licencia CE. Problémy s našimi zákazníkmi nemáme. Problém je v tom, že našu firmu a aj mňa osobne oslovujú a navštevujú ľudia, ktorí si kúpili zariadenia kade-tade v obchodných reťazcoch, či iných firmách. Hľadajú pomoc, keďže napr v Nay im asi ťažko pomôžu. Ja robím osvetu a pomáham odjakživa popritom, že podnikám v SAT TV a som aj novinár publicista. Juzek, stačilo Vám toto vysvetlenie ? Ak nie, môžete si zavolať pána J.C. z Prešova, ktorý si kupoval zariadenie u firmy Kap., tá zanikla a ja som mu zadarmo pomohol. Pošlite mi svoje telefónne číslo, pán J.C. Vám uvedenú skutočnosť potvrdí. Bol by som rád, keby ste mi odpovedali. Viete, Vy si len tak veselo zaklamete, vymýšľate a ja "stará škola" to musím znášať len tak bez odozvy ?! No ale musím to povedať, Nicky sú bez tváre a svedomia. Ja som Nick Luteran, ale som aj zároveň ten istý človek aj v reále. Na moju kartu a ani na karty iných si neželám žiadne zápisy, ktorá majiteľovi obmedzujú slobodný príjem. Toto teraz riešime a verím, že aj s Vašou pomocou doriešime.
Odpovědět
|
| |
| |
Impulzy, zápisy, dáta na kartách
|
|
| 14.03.2012 11:16 • ® smscz |
|
|
Přesně jak píšou kolegové níže.
Zápisy jsou vysílány stále a stále, pravidelně a stále atd. Tedy jestli neprojdou na kartu, není to jednoznačně chyba poskytovatele. Ten je posílá! Jestli se někdo cítí omezován, může si za to z nějakého důvodu ve valné většině případů zcela a jen sám.
Užíval jsem a ještě užívám karty CRW, nyní ICE a IRD. Refreš jsem použil jedinkrát, kvůli Nostalgii v CRW. Jediný tento program mi někdy před 2 roky přestal náhle fungovat. Po refreši naskočil.
Nyní mám na sebe celkem 9ks karet. CRW 3ks, ICE 5 ks, 1ks IRD. 5/4W, 1W, 5E, 9/10E, 13E, 19E2, 23E5, 28E5, 45E, SkL Sk ICE, SkL Cz IRD, Optibox Anaconda Plus
Odpovědět
|
| |
| |
impulzy
|
|
| 14.03.2012 11:07 • ® juzek691 |
|
|
|
Pánovi Luteránovi ide asi o to, že predáva sat.prijimače s nelicencovanými čítačkami a ľudia mu chodia každú chvíľu do predajne , aby im sprevádzkoval karty. Keď sa impulzy posielali raz za rok mal tam ľudí raz za rok. Teraz mu tam chodia ako na husle a to už asi štve aj jeho aj tých ľudí. A ako píše milanmin, ak máš certifik.čítačku je ti jeno koľkokraát aj do dňa ti prídu zápisy, čítačka ich príjme a zákaznik o tom ani nevie a nemá žiadné problémy.
Odpovědět
|
| |
| |
Jedno je jasné,to musí každý kto sa s tým zaoberá
|
|
| 14.03.2012 10:35 • ® letas |
|
|
Jedno je jasné,to musí každý kto sa s tým zaoberá priznať,že od určitej doby sú problémy na niektorých kartách zo zápismi.Jední prisudzujú problém prijimačom s uni čítačkou,iní zase manipulovanie s oprávneniami.Začalo to prechodom na kódovací systém Irdeto,dovtedy skoro nik nevedel,čo je to refresh.Ale už sa toho popísalo,hlavne na konkurenčnom webe hodne.Každý chce mať svojú pravdu,nehladiac na to,že bude asi niekde uprostred.Tak som zvedavý,kam sa uberie debata na tomto diskusnom fóre a či sa zapoja aj tradiční oponenti autora témy.Bude to zrejme zaujimavé a škoda,že je to na konkurencii blokované. Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Odpovědět
|
| |
| |
Nechápem o čo ti ide
|
|
| 14.03.2012 10:25 • ® milanmin |
|
|
|
Možno som mimo, ale mňa NIKTO NEOBMEDZUJE pri slobodnom príjme. Mám kartu SKYLINK ICE, čo sa vysiela bezplatne mi ide, čo si zaplatím to mám a či sú zápisy denne, alebo mesačne to ani neviem, lebo všetko funguje ako má. Ak sa rozhodneš pre nejakú platformu sat.príjmu, príjmaš aj podmienky prevádzkovateľa. Ak s ním nie si spokojný, alebo ti podmienky nevyhovujú, tak si ho zmeň!
Odpovědět
|
| |
| |
Mne sa to tiez zdá dikutabilné z obmedzovaním
|
|
| 14.03.2012 09:17 • ® loop12 |
|
|
|
Mne sa to tiez zdá dikutabilné z obmedzovaním príjmu čo sa týka prichádzania zápisov respektívne oprávnení, ked si zákazník zakúpi kartu alebo si niečopredplatí tak mu to na tú dobu aktivované je,ak neprejdú oprávnenia v niektorých príjamčoch tak to je už iný problém.
Odpovědět
|
| |
Celkový počet reakcí: 42 / zobrazují se: 21 ... 40
|
|