FREKVENCE: 10700 - 10950 (nižší pásmo)
SATELIT: Astra 1N (28E)
Inverto Black Ultra (singl) podává na těchto frekvencích velice dobré výsledky. Lepší než kterékoliv z několika různých LNB, které mám doma. Verze twin je ovšem ještě o něco lepší. Výborně se tedy hodí pro příjem britských programů z Astry 1N.
-
FREKVENCE: 12350 - 12500 (vyšší pásmo)
SATELIT: Badr 6 (26E)
Situace ve vyšším pásmu je přesně opačná a k tomu s větším rozdílem. Příjem s verzí twin by se dal zařadit do kategorie běžný průměr. Ale to co předvádí na těchto TP verze singl je prostě vynikající. Celkem se mi povedlo naskenovat 6 transpondérů ze satelitu Badr-6 a jeden TP na Badr-5. Což je s parabolou 150 cm naprosto vynikající výsledek.
-
ZÁVĚR: Test poměrně jasně naznačuje, že sotva existuje nějaký konvertor, který by se hodil pro příjem všech programů na problematických satelitech. U družic jako je například Astra 23.5E je to pochopitelně úplně jedno. Tam nezáleží vůbec na použitém LNB, protože není problém zajistit dostatečnou rezervu ani při použití paraboly s minimálním průměrem. Typ IBU singl se jeví rozhodně jako vyrovnanější. Ten poměrně dramatický rozdíl na vyšších frekvencích je překvapující. Jasně dokazuje, že má smysl se výberem LNB zabývat (v případě exotických satelitů a větších parabol). Co se týká rozdílů v příjmu sousedních TP, nic dramatického jsem nepozoroval. Když je nějaké LNB dobré nebo špatné, projevuje se to v širším kontextu. Neliší se dramaticky výsledky na sousedních TP. To usnadňuje porovnávání. Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
|