Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 06:52:05 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Satelitní stanice a družice
HD+ karta pro německé programy  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
22.03.2012 15:07 • ® Padre Pio
Popíšu svoje nejnovější zkušenosti s kartou HD+ pro příjem RTL HD a spol. protože si myslím, že se to může někomu hodit. Karta je samozřejmě ta novější černá (HD02) - ta bílá už se dávno neprodává. Koupil jsem jí v olmi, protože při počtu jeden kus to vychází asi tak stejně jako nákup z Německa. V některých přijímačích může karta fungovat i přímo v UNI čtečce, jsou to například všechny linuxy i některé ne-linuxy. Vantage nemá podporu, protože poslední použitelný software už je staršího data. Používám modul GIGA TWIN BLUE, ten jsem už dávno nakoupil na ebay.de kde se běžně prodává za výhodné ceny (typicky včetně softwaru, programátor tedy není třeba). Ještě existuje verze GIGA GREEN, ta ale není vůbec vhodná pro karty HD+. Modul GIGA a některé další se používají pro tradiční slot CI. Některé přijímače mají slot CI+, tam je pak možné použít oficiální sadu od HD plus tedy karta v balíčku s modulem. Jako přijímač mám Vantage 7100S, to píšu čistě proto, že modul GIGA jistě nemusí fungovat v kombinaci s kterýmkoliv přijímačem, to se dá dohledat na německých fórech. Po prvním naladění se okamžitě objevil obraz tj. asi po 5 vteřinách. Takže zatím bez problémů. Ještě uvidím jestli se při delším provozu neobjeví nějaká nestabilita nebo problémy s obrazem.
Německé fórum kde se dá najít spousta podrobností kolem příjmu HD+ je:
http://www.sat-ulc.eu/

Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
Mám starší soft 3.26 Ten byl snad první s podporou  
23.03.2012 08:44 • ® Padre Pio
Mám starší soft 3.26 Ten byl snad první s podporou pro karty HD02. Dneska už jsou novější verze. Ale nemám ten programátor. Uvidím jak to bude fungovat při dlouhodobějším provozu. Ještě vyzkouším schválně jak to chodí v Homecastu.
Edit: Už trochu obstarožní Homecast HS-5101Ci fungoval, ale pak jsem viděl na SAT.1 HD pravidelně se objevující rozpad obrazu, takže šel zpátky do skříně.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
Padre Pio  
23.03.2012 08:27 • ® par32
aky soft maš na module GIGA TWIN BLUE ?
 
 
 
Já ti vysvětlím svůj názor. Já bych si rád koupil  
22.03.2012 22:03 • ® Padre Pio
Já ti vysvětlím svůj názor. Já bych si rád koupil ANGLICKOU kartu, která by mně umožnila za 50 EUR ročně sledovat programy: E4 HD, FILM4 HD, ITV 2-4 HD, CHANNEL 5 HD a SKY NEWS HD.
Bohužel žádná taková karta není. Proto v tomhle smyslu zvolili Němci celkem přijatelné řešení, jakkoliv divně to může vypadat.
A můžeš to porovnávat i s naší nabídkou (Skylink nebo UPC). Spousta lidí by uvítala všechny komerční programy v HD verzích. I když je otázka jak by to HD vypadalo, ale všechno je lepší než SD. Pro tu neexistující originální stopu taky nemusíš chodit daleko. Stačí když zůstaneš u nás nebo se podíváš kamkoliv k sousedům. Třeba do Polska, ale nejenom tam.
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
 
Karta fajn do sbirky, ale nevim jestli by se mi  
22.03.2012 21:35 • ® drhans
Karta fajn do sbirky, ale nevim jestli by se mi chtelo platit rocne 50 Euro za kanaly, co vysilaj v SD zadarmo. A hlavne, i kdyz umim nemecky, je mi proti srsti sledovat neco s nemeckym dabingem, protoze i tyhle HD verze RTL, Pro7 atd. jsou BEZ ORIGINALNI ZVUKOVE STOPY.
 
 
 
Co se týká kvality obrazu, je samozřejmě  
22.03.2012 17:17 • ® Padre Pio
Co se týká kvality obrazu, je samozřejmě perfektní. Zatímco naše Nova nezměnila nic na svojí strategii a zaměřuje se stále na zprávy a vlastní českou tvorbu, vysílají německé komerční TV každý den značné množství pořadů v HD native. Jsou to televizní pořady všeho druhu, domácí i převzatá tvorba. Není zase taková výjimka, když se celý večerní program v nejsledovanějším čase skládá z pořadů dostupných v HD kvalitě. Týká se to nejoblíbenějších TV s vysokou sledovaností jako je SAT1, RTL, PRO7. Osobně velice rád sleduju dokumenty a vůbec celý program na zpravodajské N24. Je to skvělá televize, která nabízí perfektní mix zpráv a zajímavých dokumentů. Některé jiné TV programy, které jsou v nabídce HD+ teprve kratší dobu, ovšem vysílají v nativním HD prakticky jenom příležitostně (NICK/CC HD, TELE 5 HD).
Přehled pro všech 12 programů je na stránce:
http://hdtv.the-media-channel.com/
Vantage 7100S - Giga Blue Twin CAM - HD+ DEU, Cyfra+, TNK HD - LNB Inverto B.U. - parabola Emme Esse 150 - multifeed 28+26+19+13E - INCREASE THE PEACE
 
 
Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist