Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:13:56 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Satelitní stanice a družice
Novy satelitny prijimac s DVB-S2, nahravanie  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
29.12.2012 19:55 • ® Stanley22
Dobry den,Rad by som poprosil odbornikov, ktori navstevuju toto forum, aby mi poradili, ako vyriesit nasledujuce dva problemy. Dakujem pekne vopred.

Moj sucasny stav... stary satelitny prijimac s novou skylink kartou, cez scart napojeny na jednu LED TV, do druhej TV LED ide cez koaxialny kabel signal z toho isteho sat. prijimacu, idu vsak len slovenskej stanice.

Poprosil by som Vas pozriet sa na tieto otazky:
1. chystam sa kupit novy satelitny prijimac s podporou DVB-S2, mohol by som program nahravat na externe zariadenie a jednu kodovane stanicu pozerat, druhu kodovanu nahravat (cize aj napriklad pozerat national geographic a pozerat markizu). Rozmyslal som nad dvoj transponderovym prijimacom, tie sa ale pohybuju v cenovej hladine od 350 eur, rad by som zostal pri 150.

Dal by sa najst satelitny prijimac s dvomi transponderami (resp. inou technologiou, kde budem moct pozerat jedno a nahravat druhe..)v cene okolo 150 EUR? aky mate k vyberu vy najlacnejsi?

resp, ako by ste to vy riesili?

2. stary/v buducnosti novy satelitny prijimac je napojeny na TV hned cez SCART (dokaze SCART prenasat full HD?). Druha televizia (Sharp) je vzdialena od sat. prijimacu asi az do 20 metrov, nie je moznost to zmenit, ak nechcem mat kable cez stred miestnosti. Kedze cez koaxialny kabel nova TV - SHARP (stara komunisticka telka to vedela) mi zobrazuje len slovenske stanice v hroznej kvalite (nezavisle od sat. prijimaca), tak sa snazim najst problem:

-dava to teoreticky zmysel, moze byt problem v starsom satelitnom prijimaci? ak by som kupil novy, tak cez doterajsi koaxialny kabel by som uz problem, ze nova TV nepracuje so sat. prijimacom, nemal mat? aka by bola kvalita signalu?-alebo je problem v kabli...zenova telka si nevie poradit so signalom, ktory ide cez koaxialny kabel..... cez SCART by som mal na 20 metrov velku degradaciu signalu, rozmyslal som nad HDMI. Ak by som mal lepsi HDMI kabel, bude mi to na 20 metrov degradovat signal?

3. da sa signal zo sat. prijimaca preniest aj cez vzduch? nieco taketo? http://bit.ly/VbfQns

Viete mi prosim poradit ine riesenie, kde by som nemusel mat dve skylink karty, vedel by som nahravat na externe(interne) zariadenie, obraz by bol full HD, mohol by som jedno pozerat, druhe nahravat a druha telka by bola zapojena tak, ze to pripojenie by nedegradovalo signal? Rad si necham poradit.Dakujem velmi pekne vopred.

Pekny den

Stano
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 1   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
reakcia  
29.12.2012 21:44 • ® majsat007
1. su prijimace, ktore ti vedia v ramci signalu z jedneho transponderu jednu stanicu nahravat a druhu zobrazovat na tv, ale tvoja kombinacia je cez rozdielne transpondery a vtedy sa nevyhnes dvojtunerovemu satelitnemu prijimacu - z lowendov mas napr. Golden Media UNI-BOX 2 alebo Amiko ALIEN 2 v cene do 150Eur.

2. scart, kompozit a podobne analogove rozhrania sa pouzivaju v krajnych pripadoch, ked sa zariadenie pripaja k starsiemu televiznemu prijimacu. samozrejme ze u tychto rozhrani nema zmysel hovorit o hd, pre prenos signalu vo vysokom rozliseni tu mame hdmi rozhranie.

ten televizor v druhej miestnosti, ze idu len slovenske programy, nemas ich nahodou cez dvb-t?

k dvom telkam by som urcite volil dva samostatne (jednotunerove) dvb-s2 prijimace, navzajom prepojene cez LAN (kvoli vzajomnemu zdielaniu jednej skylink karty), riesenie napr. s cryptoboxami aj s vymenou lnb za twin sa zmesti do 150Eur. na oboch telkach je nezavisly signal, a tam kde sa prave nepozera, tam sa moze zapnut nahravanie na externy hdd.
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
Celkový počet reakcí: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist