Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:39:00 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Televizní stanice a jejich program
Slovak Sport TV 2 štartuje už o týždeň. Telekom sa k nemu stále nehlási  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
22.07.2013 22:33 • ® majsat007
Meno pravdepodobne jediného operátora, ktorý od augusta ponúkne na Slovensku druhý kanál športovej televízie Slovak Sport, zatiaľ oficiálne stále nie je potvrdené, hoci stanica štartuje už o niekoľko dní.

Slovak Sport TV už zmluvu s operátorom uzavrel, o čom informoval riaditeľ televízie Róbert Greguš na sociálnej sieti minulý týždeň.

„Došlo k podpísaniu dohody so slovenským operátorom, ktorý bude mať exkluzivitu na Slovensku na Slovak Sport TV 2, avšak vzhľadom na politiku nášho partnera nezverejňovať nové produkty a kampane viac ako pár dní pred samotným spustením, neoznámime meno partnera skôr, ako tak učiní samotný partner,“ napísal na Facebooku R. Greguš.

K výsledku, že spomínaným partnerom by mal byť Slovak Telekom, smeruje najmä indícia, keď televízia avizovala distribúciu svojho druhého kanálu aj v HD rozlíšení na satelite.

Po tom, čo na Facebooku oznámila, že kanál nebude v satelitnej platforme Skylink a na spolupráci sa nedohodla ani s Freesatom (predtým UPC Direct), zostávajú poslednými možnosťami platformy MagioSat operátora Telekom a satelitná televízia od Digi TV, ktorá bude Telekomu po posúdení koncentrácie protimonopolným úradom s najväčšou pravdepodobnosťou takisto patriť.

Operátor napriek blížiacemu sa štartu ostrého vysielania Slovak Sport TV 2 (1. augusta), zatiaľ nový kanál v ponuke nepotvrdil. „Plánujeme rozširovanie TV rastra v treťom kvartáli, konkrétne programy zatiaľ nemožno špecifikovať. O zaradení noviniek do našej ponuky budeme informovať v dostatočnom predstihu,“ konštatoval Michal Korec, hovorca pre služby a financie Slovak Telekomu.

Budúci distribútor Slovak Sport TV 2 bude môcť divákom ponúknuť exkluzívne nielen stanicu ako takú, ale aj futbalovú Premier League. Ak stanicu naozaj bude šíriť Slovak Telekom, otázka do budúcna tiež bude, na ktorú platformu ju zaradí. Premier League v uplynulých troch sezónach vysielala stanica Digi Sport, ktorá po schválení akvizície Digi Slovakia môže tiež patriť Telekomu.

Vznikajúci platený športový kanál bude u viacerých operátorov dostupný aj v susednom Česku, ani v tomto prípade však nie je známe, kto jeho vysielanie sprostredkuje. „Oslovení sú všetci operátori,“ uviedol R. Greguš bez ďalších podrobností.

Slovak Sport TV 2 medzičasom spustil skúšobné vysielanie na internete, kde je v súčasnosti k dispozícii bezplatne registrovaným používateľom. Od augusta bude internetový HD stream stáť šesť eur na mesiac.

prevzate z medialne.sk

TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 12   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
ss  
03.08.2013 12:57 • ® fanynsat
A se skylinkem nekomunikuje...zpráva u konkurence...tak to je na zamyšlení.
 
 
 
Slovak Sport TV v DVB-T  
27.07.2013 16:58 • ® majsat007
„KPS Media potvrdzuje, že vo veci terestriálneho vysielania Gambrinus ligy na území Slovenskej republiky bola uzavretá zmluva obsahujúca všetky náležitosti umožňujúce Slovak Sport TV vysielanie Gambrinus ligy v určenom rozsahu, a to prostredníctvom prevzatia signálu od Českej televízie," píše sa v stanovisku, ktoré webu poskytol riaditeľ Slovak Sport TV Róbert Greguš.

komentar: dobre chapem, ze SS ma licenciu na Gambrinus ligu IBA pre terestrialne vysielanie? alebo to iba portal omediach.sk zle interpretoval vyjadrenie a maju na mysli teritorialne uzemie Slovenska a budu moct vysielat aj v prevzatej forme v kablovych rozvodoch :D
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
Komedia na pokracovanie - zabava graduje!  
26.07.2013 10:49 • ® majsat007
dnesna oprava na zive.sk: aj na internetové práva, ktoré Slovak Sport.TV2 vlastní, sa exkluzivita bude vzťahovať

tym je zodpovedany rozpor, ktory som tu vcera zverejnil
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
inet vysielanie dnesneho futbalu lahlo  
25.07.2013 23:22 • ® majsat007
dnesne (spoplatnene) internetove vysielanie zapasu AS Trencin - IFK Goteborg bolo poznacene naporom uzivatelov (hlavne zo Svedska), ktore prevadzkovatel nezvladol a sluzba bola obnovena az na 2. polcas

stanica na FB informovala, ze dotknutym divakov chysta adekvatnu nahradu
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
Internetove vysielanie SS2 zatial nebude pre  
25.07.2013 12:58 • ® majsat007
zive.sk prinieslo informaciu:

Televízia potvrdila, že šírenie u jedného poskytovateľa platí iba na televízne vysielanie. Na internetové práva, ktoré Slovak Sport.TV2 vlastní, sa exkluzivita nebude vzťahovať.

na FB odznelo:

SlovakSport "2" nebude koli internetovym pravam dostupny zatial pre Slovenko

na otazku: a aky je dovod preco si dvojku nemozem predplatit na Slovensku? ... odpoved nebola doposial zverejnena

na jednej strane gregus hovori, ze sa vsetko v cas dozvieme, a na druhej pusta do sveta taketo neuplne informacie :bad:
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
@zenofex  
24.07.2013 11:23 • ® majsat007
medialne.sk vcera zverejnilo:

Riaditeľ televízie Róbert Greguš koncom minulého týždňa zdôraznil, že spoločnosť rokuje naďalej so všetkými operátormi. S druhým kanálom sa chce Slovak Sport presadiť primárne v Česku, s tým napríklad súvisí aj angažovanie českých komentátorov.

nic menej, nic viac som tym svojom bodom 1) necieli odkazat
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
@hujer Ak myslis, ze si Telekom prostrednictvom  
24.07.2013 07:50 • ® zenofex
@hujer Ak myslis, ze si Telekom prostrednictvom Slovak Sport vytvoril novu TV, tak toto nepodlieha stanovisku Protimonopolneho uradu. Kazdy si moze zalozit TV ako chce, vid. Chellomedia (Freesat by UPC). Staci ziskat licenciu. Telekom ako vlastnik jednej alebo piatich TV nema dominantne postavenie na trhu takze Urad s tym nic nema.
@majsat Slovak Sport je urceny pre krajiny, pre ktore ziskal vysielacie prava (nieco pre CR+SR ine len pre SR). Pri niektorych pravach sa mu nepodarilo ziskat prava pre CR+SR pretoze ich uz v CR niekto vlastni a neboli dostupne. U niektorych sportov bolo vyhodnejsie ziskat prava pre CR+SR aj s ohladom na pocet obyvatelov, ktory je v CR dvojnasobny oproti SR.
Obchodnou politikou Telekomu (exkluzivita pre SR) sa moze zdat ze Slovak Sport je viac cesky, ale je to len logicky dosledok tej exkluzivity. V CR nas Telekom priamo v tejto branzi nepodnika, takze to nie su pre neho konkurenti, preto sa bude Slovak Sport snazit dostat k viacerym providerom v CR. Nejako sa im investovane peniaze musia vratit, aj ked si myslim, ze na tak malom trhu (CR+SR) to este teritorialne kuskovat nema ekonomicky vyznam. Ale v Telekome a Slovak Sporte su ini ekonomicki a marketingovi machri, tak sa nechame prekvapit.
Co sa tyka (ne)zaradenia Slovak Sportu do Skylinku, v tomto pripade je uplne jedno ci o tom rozhoduje niekto v Ostrave alebo Luxemburgu. Ide o to, ze Slovak Sport v SR nie je urceny pre inych operatorov vdaka exkluzivite, takze samotne vyjednavanie boli len akesi tanceky s vopred pripravenym vysledkom. Skylink (a nielen on) sa nenecha tlacit do ekonomicky nevyhodnych podmienok, na ktorych by jedna strana tratila a druha zarabala.
 
 
 
budem strucnejsi  
23.07.2013 22:53 • ® majsat007
Slovak Sport TV 2:
1) je primarne urceny pre cesky trh, preto to skromne pokrytie na Slovensku
2) budu v nom ceski komentatori, preco to potom nenazvali rovno Czech Sport TV
3) Gregus uz toho nahovoril, grof mal pravdu ked som to tu z FB kopiroval, ze je to iba taranie o tom ako budu v slovenskej DVB-T sieti
TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
 
 
 
môj názor  
23.07.2013 21:08 • hujer23
môj názor - toto bola cielene vytvorená televízia a nieje možné priznať investora lebo by to nebolo schválené Protimonopolným úradom.
4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28,5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.
 
 
 
® milken Pán Glisník už dávno nerozhoduje o  
23.07.2013 12:33 • ® bobo
® milken Pán Glisník už dávno nerozhoduje o programoch na skylinku, na to má m7 programového riaditela v luxembursku. A ten rozhodol.
® zenofex Svatá pravda. A si predstav, že aj moj svokor, velký fanúšik anglickej futbalovej ligi ide rušiť digitv. Už aj on uznal, že platiť celé digi kôli jednemu programu sa mu neoplatí. Navyše je tam hrozný obraz, o epg alebo txt škoda hovoriť. No a keď to vezme tcom, tak sa dá očakávať dvihnutie ceny + ďalšie poplatky...
No a k pánu Gregušovi asi len tolko. Kúpiť českú futbalovú ligu kvôli 2 - 3 zápasom za sezónu a výrazne tým obmedziť divákov len na slovensko, tak to je teda terno :bad:
 
 
 
Bohuzial niekomu sa zatemnila mysel, neviem ci  
23.07.2013 11:46 • ® zenofex
Bohuzial niekomu sa zatemnila mysel, neviem ci Telekomu, panovi Gregusovi alebo obom. Ekonomicky mi to nevychadza ak sa chcu so Slovak Sport TV 1+2 dostat do kladnych cisel. Za prava na rozne sutaze zaplatili velky balik penazi. Ak chcu, aby sa im tie peniaze vratili musia predsa zabezpecit co najvacsiu dostupnost kanalu, tym ziskaju dobru penetraciu, poplatky za abonenta a v neposlednom rade sledovanost, ktora ma zasa vplyv na cenu reklamy.
Kazdy, kto si mysli, ze exkluzivitou na malom Slovensku sa mu vlozene peniaze vratia je na omyle, presne ako to po 3 rokoch zistil Digisport.
Ziadne velke presuny predplatitelov sa kvoli PL nekonali a nebudu sa konat ani teraz. Magio nema az tak dobru reputaciu, staci si co-to precitat na internete, naviac nezijeme za zeleznou oponou a su aj ine moznosti dostat sa k oblubenym sportom, to dokazali divaci uz v predoslych rokoch, takze v tom budu pokracovat dalej a peniazky pojdu niekomu inemu nez majitelovi licencie na Slovensku.
Staci si spocitat kolko ma Telekom Magio zakaznikov, zrealnit pocet abonentov s dostupnym Slovak Sportom a pripocitat prijmy z reklamy. Naklady, ktore este zostanu musia pokryt novi zakaznici Magia a predplatitelia za internetove streamy. Naozaj ich pribudnu statisice?
Alebo si stratu Telekom vykryje z inych ziskovych cinnosti a tym si znizi dan zo zisku? Za 3 roky uvidime, ci bude bojovat za prava na PL na dalsiu sezonu.
Este je tu internet a mozno si vedenie Slovak Sportu mysli, ze platene streamy im financne pomozu. No staci sa pozriet na dostupnost ozaj rychleho internetu na Slovensku. Staci aby nastal problem so sietou, alebo serverom televizie pri velkom napore a divak z toho nema nic a viac si to nepredplati.
Pripada mi, ze dnesny biznis (nielen v TV) uz nema nic spolocne so zakladnou podstatou podnikania - dosahovat zisk (dosiahnut prijmy vacsie nez naklady) a mat rastuci pocet spokojnych zakaznikov.
Poslednou nadejou zostava, ze uz po roku si kompetentni uvedomia nezmyselnost ich kroku a uvolnia program pre co najvacsi pocet platforiem a zakaznikov. Len tak si podla mojho nazoru dokazu zvysit svoje prijmy a pokryt naklady.
 
 
 
Biznis po Slovensky  
23.07.2013 09:59 • ® milken
Mňa otec učil, biznis je vtedy dobrý, keď sú všetky strany spokojné. Pán Glesnik ( SKYLINK ) a pán Greguš ( Slovaksport ) vy ste dôkaz toho že na Slovensku je toto utópia. Tešil som sa spolu zo svojími zákazníkmi na anglickú ligu konečne po Slovensky, ale už Vám na ňu s prepáčením seriem. Keby bola aj na TA3 nekódovane. Toto teátro čo okolo toho robíte ( predovšetkým Vy pán Greguš ) je nedôstojné aj na Slovenské pomery. Denne mi zákazníci ( Skylinku ) vyvolávajú ako to teda je, či to budú môcť pozerať, či nie. Chcem Vás ubezpečiť že svojim zákazníkom ( a nie je ich málo ) doprajem sledovanie anglickej ligy, ale nebude to ani vďaka platforme Skylink a už vôbec nie prostredníctvom nového kanálu Slovaksport2. A verím že ostatní predajcovia sat techniky budú postupovať podobne. Ak si myslíte že exkluzivita znamená že teraz všetci fans anglickej ligy predajú svoje sat prijímače a prejdú na Magio, tak opak bude pravdou. Aspoň pokiaľ sa jedná o mojich zákazníkov tak určite. Jediný efekt ktorý dosiahnete bude ten, že miesto 100 tis. divákov budete mať v nedeľu sledovanosť tak 25 tis ( v lepšom prípade ).

Pán Glesnik za Skylink povie, že neplánuje zaradenie tohto kanálu do platformy, čo je asi podobná kravina, ako keď Fico povie že nejde kandidovať. Táto snaha vyvolať dojem že neni to nič lukratívne pobúri pána Greguša a prechádza do protiútoku keď vyhlási, že produkt už nie je na predaj. Páni biznismani :) si takto nehávajú odkazy na sociálnych sieťach ako v Jablonke alebo v Nowom Targu pred stánkom. Tak Vám prajem veľa štastia, pokiaľ ide o mňa a mojich zákazníkov, prehrali ste obaja.
 
 
Celkový počet reakcí: 12 / zobrazují se: 1 ... 12

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist