Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 11:22:19 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Kabelová TV a IPTV
Magio a FiberNet nakoniec bez ceskych zakladnych stanic?!  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
24.08.2013 01:33 • ® majsat007
Sukromne stanice dostali do ruk silny tromf, Sudny dvor Europskej unie vytvoril svojim rozhodnutim v konkretnom pripade precedens pre ostatne pripady v suvislosti s pravom vysielatelov zastavit neziadanu retransmisiu.

Ako dobre vieme, stanice v CR a SR vlastnia rovnake skupiny a tak je pre nich neziaduce, aby si liezli do kapusty svojimi dcerskymi stanicami, preto Prima a Nova sa snazia dostat prec z ponuk slovenskych operatorov a rovnako je na tom Markiza a JOJ v Ceskej republike.

Pokial ide o kablove rozvody, tak tam je nasa legislativa najustretovejsia v snahe docielit vyradenie. U IPTV to take jednoduche doposial nebolo, Telekom (Magio) a Orange (FiberNet) zrealizovali legislativny ofajc - ze oni muzikanti, a ceske programy v ich sieti ponuka ceska firma Orion-TV, co dokladaju zmluvou ktoru uzatvaraju zakaznici nie s nimi, ale s Orion-TV. Sranda je, ze spolocnost Orion-TV nemala nikdy opravnenie robit retransmisiu zakladnych ceskych stanic na teritorialne uzemie Slovenska a aj napriek tomu namiesto okamziteho zastavenia cinnosti dostala len upozornenie na zosuladenie s legislativou. Co spolocnost vyriesila tak, ze sa predala schrankovej firme z Cypru, cim sa uz dostala mimo cesku legislativu.

No ale k teme, Sudny dvor rozhodol, ze vysielatel ma pravo zakazat retransmisiu svojho vysielania prostrednictvom internetu (kam iptv patri). Samozrejme, dobra sprava pre vysielatelov, zla pre uzivatelov, tak uvidime kedy sa tejto moznosti chytia vysielatelia a vynutia si vyradenie z IPTV ponuk.

Stanice tak zostanu bezbranne uz len u satelitnych operatorov, kde existuje moznost prevadzkovania vysielania z jednej clenskej krajiny do inej, a prave tu je hacik, ze dodnes nie su zname kompetencie uradov, co kto kde moze prikazovat / zakazovat. I tento pripad je uz na sude, tak aj tu uvidime ako to dopadne, ci vysielatelia budu aj nadalej bezzuby voci svojvoli satelitnych operatorov.

TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 0   ¤


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist