Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Středa • 10.06.2026 - 14:07:50 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Skylink
Skylinkom sa zapodievala Slovenská obchodná inšpekcia  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
24.09.2013 23:15 • ® rocky23
Jeden predajca SAT a TV na Slovensku dostal od SOI nasledovný list:

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA, ústredný inšpektorát
Prievozská 32, p.p. 29, 827 99 Bratislava

Váž. pán
XXX
mailto: XXX

Naša zn. Vybavuje Bratislava
3282/55/13 Ing. Ričovská 11.09.2013

Vážený pán inžinier,

obdržali sme od Vás pozvánku na neoficiálne stretnutie predajcov TV a SAT techniky, ktoré sa bude konať 4. októbra 2013 v Banskej Bystrici.
Slovenská obchodná inšpekcia (ďalej len SOI) sa nemieni zúčastniť tohto podujatia. Napriek tomu pokladáme za účelné oboznámiť Vás s naším stanoviskom k Vami spomínanému zasielaniu ponúk satelitnou platformou Skylink.

V danej súvislosti uvádzame, že SOI obdržala niekoľko podnetov od spotrebiteľov, ktorým bola od "Skylinku" doručená zásielka, ktorú si nevyžiadali. Nejde však o dobierky, ale o obyčajné listové zásielky, spotrebiteľovi zasielané bezplatne na jeho korešpondenčnú adresu, ktorých prevzatie nie je podmienené žiadnou platbou.
Podľa našich informácií sa zo strany satelitnej platformy Skylink jedná o zasielanie ponúk adresátom z vlastnej databázy, ktorí majú zaregistrované a aktivované karty na satelitný príjem.
Tieto zásielky nemožno považovať za nevyžiadané, nakoľko sú zasielané výlučne zákazníkom Skylinku, ktorí so zasielaním udelili súhlas pri uzatváraní zmluvy o poskytovaní služieb satelitného príjmu. Súhlas vyjadrili kúpou satelitného hardvérového vybavenia a aktiváciou karty, kedy súčasne akceptovali všeobecné obchodné podmienky (ďalej len VOP).
Uvedený postup je v súlade s VOP prevádzkovateľa satelitnej platformy Skylink.

Podmienky výmeny karty sú riešené vo VOP a za určitých podmienok bonusované a zvýhodňované.
VOP predaja tovarov a poskytovania služieb si určuje predávajúci resp. poskytovateľ služieb. Ich zmena je bežnou praktikou a ak sú zmeny vykonané korektne a týmito zmenami nedochádza k porušovaniu platnej legislatívy, možno ich realizovať.
Ak vo VOP bolo vymienené právo ich zmeny, ako i zmeny cenníka, a ak k tejto zmene poskytovateľ služieb mieni v budúcnosti pristúpiť, nejedná sa o konanie v rozpore s predpismi. Podstatné je, aby užívateľ bol o zmenách informovaný v dostatočnom časovom predstihu a aby užívateľovi bolo umožnené zrušiť zmluvu, ak so zmenami nesúhlasí. V tejto súvislosti je postačujúce, ak je spotrebiteľ o zmenách informovaný jedným z možných spôsobov (adresne poštovou zásielkou, sms správou, e-mailom, telefonicky alebo prostredníctvom web stránok).

Karty na príjem satelitnej televízie, majú deklarovaný čas použitia: „bez časového obmedzenia po dobu vysielania programov v balíku CSlink alebo po dobu životnosti karty“.
Ak však životnosť karty uplynula a nie je ju v zmysle vyššie uvedeného možné použiť po uplynutí jej životnosti, je potrebné ju vymeniť tak, ako to bolo deklarované už od r. 2010, kedy sa začal postupný prechod na nový dekódovací kryptovací systém, o.i. za účelom zabránenia pirátskeho a neoprávneného odoberania satelitného signálu a taktiež z dôvodu postupného ukončovania podpory technológie podmieneného prístupu CryptoWorks zo strany jeho dodávateľa, z ktorého dôvodu je potrebné zaviesť novú technológiu Irdeto. Tento prechod do budúcna má zaistiť technické skvalitnenie služieb, vrátane lepšieho zabezpečenia a minimalizácie poruchovosti.

Podľa bodu 4.2.5 VOP sa poskytovateľ zaväzuje najmä vyúčtovať užívateľovi nevyhnutne nutné náklady v prípade, keď bol poskytovateľ nútený z technických, prevádzkových alebo iných dôvodov pre zabezpečenie príjmu programov prostredníctvom satelitu uskutočniť technické opatrenia, ktoré vyžadujú výmenu karty (prelomenie kódu, skončenie životnosti systému podmieneného prístupu a pod.). V týchto prípadoch sa poskytovateľ zaväzuje doručiť novú kartu na adresu užívateľa oznámenú poskytovateľovi pri registrácii.

Napriek tomu, že zastávame stanovisko, že riešenie problémov, súvisiacich s poskytovaním služieb satelitného príjmu nepatrí do kompetencie Slovenskej obchodnej inšpekcie, ale Telekomunikačného úradu SR, v záujme ochrany spotrebiteľov sme v rámci nadštandardného postupu oslovili príslušný kontrolný orgán v Luxemburgu, keďže prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink na území Slovenskej republiky je spoločnosť M7 Group S.A., so sídlom 2, RueAlbert Borschette, L-1246 Luxembourg, Veľkovojvodstvo Luxemburské, kde Slovenská obchodná inšpekcia nie je príslušná konať, ani nemá kompetencie vykonávať kontrolu.

Po obdržaní odpovede od kontrolného orgánu v Luxemburgu, posúdení celej záležitosti a zaujatí stanoviska budeme spotrebiteľskú verejnosť informovať prostredníctvom našej web stránky, príp. aj iných dostupných oznamovacích prostriedkov.

Ak spotrebiteľovi v súvislosti so službou Skylink vznikla akákoľvek škoda, túto si môže uplatňovať jedine súdnou cestou, a to prostredníctvom všeobecného miestne príslušného súdu podľa svojho bydliska.

S pozdravom

Mgr. RNDr. Nadežda Machútová
ústredná riaditeľka SOI

..............................
pozn. uvedeného predajcu:
pani riaditeľka vôbec nepostrehla (alebo nechcela, to fakt neviem), že som písal o nevyžiadaných dobierkach
a nie o tomto:
Nejde však o dobierky, ale o obyčajné listové zásielky, spotrebiteľovi zasielané bezplatne na jeho korešpondenčnú adresu, ktorých prevzatie nie je podmienené žiadnou platbou.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 11   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

tak im treba  
25.09.2013 17:34 • ® dexxa
Napriek tomu, že zastávame stanovisko, že riešenie problémov, súvisiacich s poskytovaním služieb satelitného príjmu nepatrí do kompetencie Slovenskej obchodnej inšpekcie, ale Telekomunikačného úradu SR, v záujme ochrany spotrebiteľov sme v rámci nadštandardného postupu oslovili príslušný kontrolný orgán v Luxemburgu, keďže prevádzkovateľom satelitnej platformy Skylink na území Slovenskej republiky je spoločnosť M7 Group S.A., so sídlom 2, RueAlbert Borschette, L-1246 Luxembourg, Veľkovojvodstvo Luxemburské, kde Slovenská obchodná inšpekcia nie je príslušná konať, ani nemá kompetencie vykonávať kontrolu.
a kontrolu nemá právo vykonávať ani skylink na ukrajine či v rusku odkiaľ ide všetko takmer zadarmo!!!Ve´d mafia by ich vystrieľala, keby im siahli ny výhodný kšeft

pán inženýr-na konkurenčním webu si už neškrtnete  
25.09.2013 16:18 • ® petr100
pán inženýr-na konkurenčním webu si už neškrtnete pane majiteli několika nicků/výr1969-sova1969-rocky23. :D

@par32 bezdovodne nikoho neurazam, a uznaj ze uz  
25.09.2013 15:19 • ® Vlado Fogo
@par32
bezdovodne nikoho neurazam, a uznaj ze uz to s tou iniciativou az prilis prehana.. Clovece ja uz sa bojim doma aj chladnicku otvorit aby mi z nej nevypadol nejaky mail so zelenakovymi narekmi ..

@hujer23

ano sorry, vybuchol som.. ale uz to mam poriesene.. dojde este jeden mail od neho a odomna ich dostane na oplatku 100 so scriptom ktory otvori dalsich 100 podobnych stupidakov mailov..
kazdopadne chyba tu funkcia: "ignoruj prispevky od uzivatela .... " a razom by sa tu neplakalo ale diskutovalo k veci. da sa to nejako vclenit do tohto typu fora ? diik ;)
Nikdy sa nehádaj z blbcom, pretože sa veľmi ľahko môže stať, že si Vás ľudia pomýlia ..

A ja k tomu len toľko!!  
25.09.2013 14:52 • hujer23
Pravidlá diskusie na serveri satCentrum
1.Ako používateľ berieš na vedomie dodržiavanie Všeobecných pravidiel servera satCentrum.
2.Skôr ako vytvoríš novú diskusnú tému, pohľadaj, či už niekto takúto tému nevytvoril a či Tvoja otázka už nie je zodpovedaná.
3.Skôr ako vytvoríš tému, dobre zváž do ktorej kategórie patrí a zaraď ju iba do jednej kategórie (nepíš tú istú tému do viacerých kategórií). 4.Drž sa témy. Ak Ťa v rozdiskutovanej téme napadne niečo nové, vytvor k tomu novú tému.
5.Vždy uvádzaj iba pravdivé a overené informácie.
6.Ak vytváraš tému, porozmýšľaj nad čo najvýstižnejším názvom. Neváhaj využiť aj viac ako dve slová. Názvy typu „Pomoc", „Nefunguje to" a podobne neprilákajú odborníkov, ani dostatočný počet odpovedí.
7.Nepíš VEĽKÝMI PÍSMENAMI! Je to zle čitateľné a pôsobí to dojmom KRIKĽÚŇA!
8.Neurážaj ostatných členov fóra, nevnucuj svoj názor a nevyvolávaj hádky. Každý má právo aj na "nesprávny" názor. Ak chceš niekoho skritizovať, urob to slušne a bez nádychu pohŕdania. Osobné konflikty s ostatnými členmi nerieš v diskusii.
9.Do tém a príspevkov nevkladaj kontakty a odkazy na firmy. Môžeš spomenúť len ich názov. Adresu, tel., email, www adresu, atď. do príspevkov nevpisuj!
10.Ak si firma, reprezentuješ firmu, výrobok alebo službu, nepoužívaj skrytú, ani inak "nenápadnú" reklamu. Pre komerčnú prezentáciu sa riaď Podmienkami reklamy. Prevádzkovateľ si vyhradzuje právo na zmazanie príspevkov porušujúcich pravidlá diskusie. Používatelia porušujúci pravidlá budú sankciovaný obmedzením vkladania príspevkov. Pri opakovanom porušovaní bude ich registrácia zrušená.
4°W/1°W/5°E/13°E/19.2°E/23.5°E/28,5°E Nikdy sa nehádaj s blbcom. Niekto by si nemusel všimnúť, že je medzi vami rozdiel.

ako tak  
25.09.2013 14:50 • ® jaleon46
citam, tak SOI sa viac venuje technickym otazkam kodovania ako...
Takze staci kupit zelezo a kartu a podla VOP si s Vami moze SL robit co chce - ja som sa uz vzdal a hoci som do toho investoval dost - SP nezaplatim a uz ma aj (chvalabohu) vypli a je mi dobre...

Vlado Fogo  
25.09.2013 14:39 • ® par32
V minulosti si mi raelne pomohol-ochotne a nezištne /telefonicky/-zato vdaka
Len si myslim že to ti nedava pravo niekoho uražať.
admin
rešpektujem noveho admina a všetkym prajem prijemny den
registraciu mi kludne zrušte ;)

@Spravca  
25.09.2013 12:57 • ® Vlado Fogo
ale ano mohol, ale uznajte niekedy to nejde.. clovek pride po praci domov, chce si nieco precitat na sat platkoch a vidi na parabole vyplakavaci tukan, na satcentre to iste, pozatvara to, kukne do mailu a tam ten isty tukan skopiroval databazu predajcov skylinku a imr vere rozosiela tie svoje stupidity.. uznajte, ved to by vytocilo aj mrtveho ..

@par32
ukaz mi nejaky tvoj hodnotny prispevok, cim si obohatil toto forum, hmm ? ja som ho za posledny rok nenasiel - iba somrovanie

@Warder

nejak sa vam prudce oteplilo v bohom zabudnutej zemi.. :D
Nikdy sa nehádaj z blbcom, pretože sa veľmi ľahko môže stať, že si Vás ľudia pomýlia ..

Prosba na Foga  
25.09.2013 10:23 • Správca
Dobry den Fogo,
chcem Vas poprosit, ci by ste sa mohli miernit vo vyjadrovani k inym ludom a situaciam. Neprinasa to nic pozitivne, kazi naladu a nasledne aj konstruktivnost diskusie. Toto nie je Fogo, akeho poznam, ktory vie byt prinosom. Skuste sa zamysliet, ci niekedy aj Vase prejavy nie su tym istym, co kritizujete. Mate pravdu, ze "Nikto nikoho nenuti preberat neznamu zasielku", rovnako ako Vas nikto nenuti citat ten isty list 2x. Staci to ignorovat. Ja som sa napr. o tomto liste dozvedel az tu. Dakujem za pochopenie, chcem verit, ze ked sebareflexiu a sebadisciplinu zvlada stredne inteligentny clovek, zvladnete to aj Vy.

vlado fogo  
25.09.2013 08:40 • ® Warder
pupuuus ked ty stale len nieco taras a slubujes ;) :D :D :D
Nosce te ipsum.

admin  
25.09.2013 07:23 • ® par32
neviem ...ale tento vlado fogo
on proste na verejnosť nepatri....neviem prečo ešte nebol zablokovany?Uraža ostatnych bez akejkolvek pričiny :mad:
Mna určite zaujima viac odpoved SOI ako jeho nadavky a uražky :bad: :bad: :bad:

kua, LUZER uz to peres aj sem ? dos co jeden  
25.09.2013 00:12 • ® Vlado Fogo
kua, LUZER uz to peres aj sem ? dos co jeden chmulo to rozosielal mailingom zo skylink databazy iny to pere po boardoch

.. himl hergot zelenak, este raz mi posles nejaku tvoju vyplakavajucu chujovinu slubujem tu pred vsetkymi ze ti tak zahltim mailovu schranku spamom ze budes plakat 2 roky kym to vycistis !!

BTW: a inak spravny postoj SOI .. Nikto nikoho nenuti preberaz neznamu zasielku, zvlast ked viem ze som si nic platene neobjednaval

Celkový počet reakcí: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist