Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:21:39 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Jiné
Otázky o RTVS, odpovedal riaditeľ V.Mika  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
06.11.2013 13:08 • ® mediabook
Dnes sa uskutočnil online chat na stránkach Nového času s riaditeľom RTVS V.Mikom. Prinášam odpovede na mnou položené otázky:

---------------

Vela ludi dostalo v poslednych dnoch list s vyzvou na uhradu nedoplatkov. Dovody neplatenia su u roznych skupin obyvatelstva rozne. Je pravda, ze si narokujete aj na nedoplatky prekracujuce trojrocnu premlcaciu lehotu?

VM: Ivan, ako som spominal, uplatnujeme system opatrenia a ziadame o uhradu zavazkov, na ktore mame pravny narok. Je to v konecnom dosledku nasa povinnost zhladiska pravidiel hospodarenia verejnej institucie.

---------------

Ked odchadzal z RTVS p. Sumeghy, hovorilo sa ze pozicia hovorcu zanika. Dnes, vidiet to aj vo videu ku kampani Hodnoty verejnopravnosti, sa ako hovorca uvadza Dominika Sulkova. Ma, alebo nema RTVS hovorcu?

VM: Formalne nemame takuto poziciu, pre podmienky medialneho prostredia je podla mna tento pojem prezity, na oddeleni komunikacie mame dvoch specializovanych kolegov na dve oblasti komunikacnych aktivit. Vo videu k hodnotam sme to skratili, aby to bolo zrozumitelne.

---------------

Ministerstvo dopravy zaplatilo VUS n.o. nemale peniaze za analyzu moznosti, ktore prinasa DVB-T pre sluchovo a zrakovo postihnutych obcanov. Prisla uz z Ministerstva vyzva na zrealizovanie niektorych z nich? Po vzore Ceskej televizie by to najskorej mohli byt zvukove popisy k vysielanym filmom, serialom.

VM: V zakone mame povinnost vysielat skryte titulky pre nepocujucich a zvukovu stopu pre nevidiacich a robime najviac, aby sme to naplnili v maximalnej miere. Nase nove specialne samostatne Spravy pre nepocujucich su toho jasnym prikladom.

---------------

RTVS testuje v Bratislave digitalny rozhlas DRM+. Ake su plany s digitalizaciou rozhlasu? Bude sa cakat na T-DAB (ktory pravdepodobne bude prevadzkovat drahy Towercom), alebo sa pojde cestou vlastnej siete DRM vysielacov? Videl som studiu, podla ktorej by sa obetoval jeden okruh (Radio_FM) a na jeho frekvenciach by sa spustilo DRM+ vysielanie.

VM: Ano, je tu viacero alternativ, ale to je pre nas zatial hudbou buducnosti. Nemozem predbiehat konkretne rozhodnutia.

---------------

Uvital by som zriadenie tematického radia Retro. Ako nazov napoveda, jeho vysielanie by tvorili archivne relacie Slovenskeho rozhlasu. Nizkonakladovy okruh, kludne by ho obsluzil aj jeden clovek. Niektore nielen zabavne relácie si zasluzia pripomenut atmosferu a temy rokov minulych.

VM: Dakujeme a nechame sa inspirovat

---------------

K otázkam ohľadom individuálneho satelitného príjmu som odpoveď nedostal. Satelitná distribúcia sa spomenula len v jedinej odpovedi, kde sme sa mohli dozvedieť o úmysle už čoskoro vysielať v HD cez satelit.

Mediálne informácie trochu inak. FB / Twitter @mediabookSK verejne dostupný, vygooglite si :)
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 2   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
konštatovanie  
22.11.2013 05:50 • ján
Pán Mika vy máte právny nárok na uhradenie nedoplatkov verejnosti?,ale tak isto máte aj povinnosť verejnost nezavádzat a neohlupovat nepodstatným spravodajstvom ale objektívne a pravdivo ich informovat.ste spolitizovaná rtvs až to bolí.už dávno nie ste verejnoprávny.Tý ludia majú právo neplatit,lebo ste neverejnoprávny,klamete Nás a robíte z Nás hlupákov.A prečo žijete aj z reklám,ked vám tečú miliony z koncesionárskych poplatkov.Radšej skapem ako bit vašim otrokom
 
 
 
A tu sú všetky otázky a odpovede  
07.11.2013 16:58 • ® PeterHumax
http://www.cas.sk/mika
 
 
Celkový počet reakcí: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist