Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 03:09:48 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
sledovanie RTVS v HD a vyjadrenie  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
19.04.2015 15:06 • ® milanmin
Pozerá už niekto STV HD(1,2) z astry3B? Je dobré že to spustili, ale neviem koľko ľudí reálne HD programy pozerá. Pýtal som sa v rtvs kto momentálne spustenú službu môže využívať
1. komu je momentálne dostupné vysielanie v HD na satelite Astra 3B? kto ho reálne pozerá?
2. žijem v dome s rodičmi, konces. poplatok platím, podal som žiadosť o HD kartu a chcem sa informovať o možnosti vydania druhej karty pre starých rodičov
3. Bolo by možné aspoň na jeden mesiac HD vysielanie na Astre poskytovať free (voľne)- počas expedície kariet pri prvotnom návale žiadosti o ich vydanie

a tu sú ich odpovede:
Od: Vztahy s verejnostou
Komu:
Poslane:Fri, 17 Apr 2015 12:08:39 +0200
Predmet:RE: RTVS na satelite

Dobrý deň,
1, http://www.rtvs.org/ako-naladit-televiziu na tomto odkaze nájdete, ako si naladiť vysielanie HD na satelite Astra 3B
2, na jedno SIPO resp. variabilný symbol môže byť poskytnutá len jedna karta
3, viď. bod č.1
Prajem pekný deň.
S pozdravom vsv

Vôbec nepochopili (alebo nechceli pochopiť) otázku č.1 a č.3 a bude zrejme potrebné riešiť možnosť vydania 2.kariet keď v jednom dome sú 2 TV na sledovanie HD programov, najmä keď za dva roky sa vypne SD verzia STV
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 32   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 2 / 2

 
sledovanie RTVS v HD a vyjadrenie  
23.04.2015 14:11 • ® BIDLO1
Já jsem jen zvědav co ti iniciativní nadšenci kteří tu STV kartu musí mít už předevčírem, s ní po spuštění na Skylinku pak budou dělat. Byť je fakt že další škrabka na sklo je taky dobrá. :D
 
 
 
Dockaj casu ako husa...  
21.04.2015 21:06 • igor
Neviem preco ste niektori voci RTVS tak kriticki.
Ako si to predstavujete s kartami? Aby boli posielane este pred zahajenim distribucie, aby mohol niekto pozerat hned prvy den? Ved to vysielanie sa musi najskor otestovat. Vy si nepamatate na problemy pri spusteni CT HD?
Aj EPG a dalsie sluzby nabiehali na HD kanaloch RTVS postupne. Ved ich to nechajte otestovat a nebudte nedockavi. Aj Skylink si robi neverejne testy a ked je to ok tak to pusti public. Tak nechapem, preco by to nemala robit RTVS, a ak niekto dostane karticku uz za 3 tyzdne od spustenia distribucie tak je to velmi, velmi slusne. Viem si predstavit, ako by ste vedenie RTVS zotreli, ak by sa na zaciatku vyskytli nejake chyby. Potom by ste nadavali, preco si to neotestovali a pustaju to koncesionarom s chybami.
Co sa tyka financovania distribucie, tak verim tomu, ze nikto nedokazal ponuknut RTVS odlozenie platieb tak ako TWC (aj ked si viem predstavit preco - maju dostatok love zo zdierania TV poskytovatelov z DVBT, pretoze maju prakticky monopolne postavenie v celoplosnom pokryti).
RTVS naozaj dnes nema dost financii na sat. HD distribuciu (vratane vyroby, spravy a distribucie kariet+kodovaci system), pretoze musia modernizovat aj studia, kupovat techniku, prenos. vozy a pod. Tym nechcem tvrdit, ze RTVS hospodari optimalne, je co zlepsovat, ale to je aj vecou priorit.
 
 
 
@par32  
21.04.2015 21:02 • ® milanmin
vďaka za typ, len škoda že nemá aj CI slot na Cam modul Irdeto pre STV kartu, keď v čitačke bude karta SL. Inak ten Mascom rodičom beži tretí rok bez absolútnych problémov a obraz je celkom v pohode aj na 40 palc. TV
 
 
 
milanmin  
21.04.2015 17:51 • ® par32
rtvs piše že s vypnutim sd počita v roku 2017-dovtedy nam dufam karty pridu :D :D
Akykolvek mascom by som nedal ani nepriatelovi ...
http://www.satelity.ellano.sk/golden-interstar-hd-ca-premium_32448.html
toto maš za 40 ečiek.... ;)
Podvodiky a kšeftiky niesu žialbohu vysadou len našich politikov....
 
 
 
pa32  
21.04.2015 13:35 • ® dúfuz
Si ma nepochopil, ja hovorim o dvojakom metre zo strany RTVS a jeho ochote dat Skylinku nieco zadarmo. Pri SD to problem nie je, pri HD to problem je. Pritom obe distribucie (SD/HD) sa cvakaju z penazi koncesionarov.

Na Slovensku sa stalo v poslednej dobe modou nerobit verejne obstaravania. Evidentne aj RTVS to urobila ponukovym konanim, ktorym prachy poslala tam kam sa jej to hodi a nie tam, kto da najvyhodnejsiu ponuku. Ci je to podla zakona, to nechajme na posudenie inemu statouradu. Ked vsak vidim porovnanie s nakladmi ake ma Ceska televizia, tak mi vychadza ze nas koncesionarov zase odrb*li. Ak bude RTVS platit dvojnasobok ako maju u nasich susedov, tak tie kecy o ulavach a o vysielani vyse roka zadarmo platene Towercomom su bohapuste dristy :bad:

Ale my sme veriaca krajina - my im to vsetci uverime, ze :D
 
 
 
@mjamriska  
21.04.2015 10:51 • ® milanmin
S tým skylinkom s tebou súhlasím a ako si si mohol všimnúť, vôbec skylink a ich distribúciu RTVS neriešim. Výhľadovo v r.2017 RTVS nebude distribuovať SD vysielanie (v súčasnosti vysielané cez SL), a na astre bude len v HD s možnosťou príjmať len cez vlastné karty- s tým problém nemám a ak chce SL distribuovať STV v HD, nech sa na tom finančne podieľa. Len mi to pripadá také Slovenské že niečo spustíme a nikto sa na to nemôže pozerať a keď chcem niečo naviac (ďalšiu kartu) tak sa to nedá. A prosím NERIEŠME SKYLINK- to je iná kapitola
 
 
 
@par32: 1. ked dojdu karty budeme pozerat, ja som  
21.04.2015 10:31 • ® mjamriska
@milanmin:
1. ked dojdu karty budeme pozerat, ja som si hned ako to bolo mozne objednal
2. nie je to mozne kvoli vysielacim pravam
3. mozno sa to casom zmeni, nie je problem si od znamych, kamaratov, rodiny zohnat viac kariet
milanmin, ked si vedia ostatni poskytovatelia satelitnej sluzby sami zaplatit uplink + dalsie vydavky preco by to mal SL dostat zadarmo ??? Ved takmer vsetci si platia distribuciu na Astru 23,5E sami a SL len inkasuje od ludi nemale financne prostriedky. Sam pan JG napisal: nemozme spoplatnit to na com nemame naklady, potom to salamunsky vyriesili SP :bad:
 
 
 
par32 prosím keď nerozumieš podstate problému tak  
21.04.2015 08:06 • ® milanmin
Fandím RTVS ale:
1.komu spustili HD vysielanie, keď ho v súčasnosti nikto nemôže pozerať?
2.prečo na dobu aspoň jedného mesiaca nie je vysielanie voľné?
3.prečo nieje možné vydať dve HD karty
apropo-rodičia majú Hd príjmač (Mascon MC2600HD IRCI) a mne ide len o to, aby po vypnutí SD verzie mali aj rodičia možnosť pozerať z astry STV. A tie HD prístroje čo tu spomínaš za 40ečok, neviem či sú schopné dekódovať Irdeto, alebo či svojim rodičom nebudeš musieť kúpiť Irdeto CA modul ak ten tvoj prístroj za 40e má vôbec CI slot :D
 
 
 
milanmin  
20.04.2015 19:47 • ® par32
chlape troška by si mal rozmyšlať-podla poslednych čisel si kartu rtvs objednalo 1000 ludi -a to je k dispozicii iba par dni.
Nechapem čo tu riešiš nepozeranie hd vysielania -hd primač maš od asi 40 ečiek-tolko by si do svojich rodičov mohol investovať. Ja som to urobil už davno. ;)
 
 
 
par32- Prečo tu pletieš skylink? Platím RTVS konc.  
20.04.2015 08:45 • ® milanmin
par32- Prečo tu pletieš skylink? Platím RTVS konc. polpltky a chcem od nich len vedieť kto v súčasnosti môže HD vysielanie pozerať, či môžem mať dve karty na HD, a či nemôže byť aspoň na jeden mesiac HD vysielanie voľné. Ich reakcia sa mi zdá neprofesionálna. V dome žijem s rodičmi, ktorý majú svoj TV, tak neviem prečo po vypnutí RTVS SD vysielania (v r.2017) by nemohli pozerať v HD.
 
 
 
takže podla vas dvoch je užasne to že rtvs plati  
19.04.2015 22:19 • ® par32
takže podla vas dvoch je užasne to že rtvs plati skylinku za to aby vysielal naše programy a skylink si to nechava platiť ešte raz -formou vypalneho zvaneho serpo.Cela situacia je chora nie štat by mal platiť skylinku ale skylink štatu ! ;)
 
 
 
pardon za expresivne slova  
19.04.2015 21:07 • ® dúfuz
Cela RTVS je trapna s tym odovodnenim preco v Skylinku nemozeme mat HD vysielanie. nes...u si tak trochu do huby s takymto odovodnenim? Ved SD stanice su v Skylinku a na distribuciu im Skylink neprispieva ani centom.
 
 
Celkový počet reakcí: 32 / zobrazují se: 21 ... 32

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist