Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 20:34:37 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
Problém s Humax5510 + SG2100  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
27.10.2003 00:09 • Slavo
:what: Rád si nechám poradiť od odborníka s problémom, ktorý spočíva v natáčaní motorom Digipower SG-2100 pripojenom na Humax CR-5510 (koax. kábel asi 15m). Motor niekedy "odmieta" pretočiť na zvolenú družicu,začne točiť daným smerom a z ničoho-nič sa vypne (LEDka asi na 4 sekundy zhasne, motor stojí). Po zopakovaní príkazu je opäť aktívny, niekedy treba zopakovať viackrát. Motor je nový. V čom to môže byť?
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 9   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
rada  
31.10.2003 06:27 • marian_marian
Vyskusaj iny prijimac s motorom. Pokial si nepochopil, Prijimac sa chrani proti zniceniu odpojenim napajania periferii, to je odstavi motor. Ak ma svihnuty zdroj, tak ti ho moze vypnut. Gespa to povedal strucne a hlavne rozumne. Ja som sa ti to snazil vysvetlit preco to moze byt.
 
 
 
Re: Problém s Humax5510 + SG2100  
29.10.2003 23:35 • Slavo
V pripade prudoveho pretazenia je indikacna LEDka aktivna alebo nie?Ak je tento stav indikovany, tak prudove pretazenie nie je môj problem.
Vravim vam, ze pri odpojenom LNB ide motor na 100% a nema problem ani ked ho rukou pribrzdim, keby bol nejaky studak, prejavilo by sa to.
Pri pripojenom LNB to blbne, nieco hrozne. Stlacim tlacitko(je jedno ci raz alebo dvakrat) manualneho ovladania, motor ide dany smer, pustim tlacitko, ostane stat. Zatial nic neobvykle. Stlacim opat tlacitko motor otoci mozno 0,5° v tom okamihu v nom cvakne, motor zastane, LEDka doteraz svietiaca na zeleno v priebehu asi 1,5sek celkom zhasne. Teraz 5-10sek LED nesvieti, motorom sa neda tocit. Ked ozije, da sa s nim tocit az dovtedy kym opat nevypne a stale dookola. Tento vypadok nastane iba pri zacati otacanie, nikdy nie v priebehu! Pri ovladani motora prijmacom to vypada obdobne.
Skusim to este na inom prijimaci.
 
 
 
rada  
29.10.2003 06:26 • marian_marian
Ak mas znameho s prijimacom, ktory je chopny tocit s tvojim motorom, tak nech ho napoji a vyskusaj, ci ozaj nieje chyba v zdroji humaxa. LED na motore svieti zeleno, alebo cerveno. Vypinanie neprichadza do uvahy, to je motor bez napajania. Zhasnutie je nepripustne a nemozne.Este raz, JE TO VYPADOK NAPAJANIA. Pomale zhasinanie je este dozivanie napajania, to sa uz len vybijaju kondiky.GESPA ma pravdu. Motor a aj prijimac su chranene proti prudovemu pretazeniu. A ak to zacne blbnut, tak polovodicom nerozkazes, len ich mozes vymenit. Skus vyskusat kamaratov prijimac.
 
 
 
Re: Problém s Humax5510 + SG2100  
28.10.2003 23:46 • Slavo
Dakujem Vam vsetkym za prispevky. Dnes som vymenil aj LNB, no bez ucinku. Konektory su OK, bez LNB to fakci jedna radost i pri velkom zatazeni. Pri zapojeni s LNB a manualnom ovladani motora tlacitkom na jeho tele to urobi chybu takmer kazdy druhy krat. V motore cvakne, zastaví sa, LEDka postupne zhasne (nie naraz). Po chvilke sa LED opat rozsvieti a motorom sa da opat tocit (kym zase nevypne). Ked toci, tak toci aj pri vacsom zatazeni, nemyslim, ze by zdroj nestihal.
 
 
 
mohlo by to byt i ve zdroji Humaxu  
28.10.2003 16:08 • gespa
Taky by ještě mohl být problém s receiverem. U Humíka jsou problémy se zdrojem velice časté a je možné, že nestíhá krmit LNB i motor zároveň.
 
 
 
odpoved  
28.10.2003 06:45 • marian_marian
Ak ti v motore cvaklo, tak by sa mala rozsvietit cervena LED-ka a zhasnut zelena ktora signalizuje zapnuty stav.To znamena, ze motor je pretazeny a napajanie prekrocilo povoleny prud. Motor sa chrani pred poskodenim. To je poistka pre pripad, ze parabola narazi na prekazku. Stupne na motorceku pretekajuci prud a motor sa cez prudovu ochranu vypne. Motorcek je pricinou, ak sa zelena LED-ka prepne na cervenu a motor prestane tocit. To, ze pri cvaknuti sa zmeni farba si neuviedol. Ak je to tak, tak to uved teraz. Pises, ze sa vypne, nesvieti, to znamena, ze motor nieje napajany. V navode tohto motora by malo byt, ze je potrebne dokupit F- konektory tvaru " L ". Aby napajanie islo k motoru z boku a nie z cela, lebo potom koax zavadzia pri toceni a rameno motora s parabolou moze poskodit jeho spojenie s motorom, nehovoriac, ze je namahany plosak, ktory je ulozeny doslava volne v motore a lieta. Ak nemas tieto " L " konektory, tak ich kup a napis, ci ti este blbne motor. Dufam, ze mas spravne nasadene konektory.
 
 
 
Re: Problém s Humax5510 + SG2100  
28.10.2003 04:59 • Slavo
Tak som si urobil čas a zvesil som motor aj s parabolou. Prepojil som ho asi 1,5m koax. s Humaxom. Pri zapojeni Humax+Motor+LNB stále bez zmeny (motor začal točiť,ale po chvíli akoby nejake relé v ňom cvaklo, vypol sa .... po chvíli sa prebral, ale bol v kľude). Skúsil som odpojiť LNB a motor šiel v pohode. Ešte skúsim vymeniť LNB. Do motora vŕtať nechcem, ak by to bola jeho chyba, rád by som ho reklamoval. Len potrebujem vedieť v čom to naozaj je.
 
 
 
rada  
27.10.2003 12:28 • marian_marian
Vymen motor. Alebo ho rozober. To co je prelepene je nastavovanie vole zavitovkoveho prevodu. To nechaj na pokoji. Mne obcas strajkuje komutator na motore. Musim ho rozobrat a zoskratovane stieracie plochy komutatora rozpojit. Pri tejto operacii som raz aj vymedzil volu medzi skrinami prevodovky, bola velmi stlacena a ozubene kolieska sa len s velkou namahou pretacali. Teraz mi uz fakci jedna radost. Aspon ja mam uhliky v motore s takymi bocnymi vystupkami a tie maju malu dosadzaciu plochu a v tomto mieste sa mi dve susediace plochy spoja.
 
 
 
Re: Problém s Humax5510 + SG2100  
27.10.2003 11:37 • kamil
Mne to ide dobre a mám tu istú zostavu čo ty skus pozrieť koax
 
 
Celkový počet reakcí: 9 / zobrazují se: 1 ... 9

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist