Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 17.05.2026 - 20:37:04 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Jiné
MA VOBEC TATO DISKUSIA CENU???  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
31.10.2005 01:43 • ???!!!
Je tu x tem, ale nikto neporadi. Je to tu vymrete???
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 10   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

Ceny montáží  
01.11.2005 18:10 • mike
K tej cene za montáž...plne sa stotožňujem s "bývalým radičom".
Čo sa týka mňa, SAT technika ma ...aspoň zatiaľ....živí. Teda jej predaj, servis a veci okolo toho.
Zákazníci, čo prídu ku nám, dostávajú informácií viac ako dosť. Na oplátku za to potom často dozviem odinakial,
že tovar kúpili inde. A keď sa niečo poserie, dobehnú zasa ku nám.
Popravde....ak by ktokoľvek z vás mal za sebou aspoň pár mesiacov takých, že v dobrej viere radíte a zákazníci potom nakúpia hoc aj na burze...asi vám dojde trpezlivosť.
A budete pomerne odmietaví k žiadostiam o bezplatné rady.
Len vedla v Rakúsku, napr. v MediaMarkte vás za vypracovanie cenovej ponuky celkom slušne skasírujú.
Ale tam je aj iná mentalita ľudí.
...................................... ...............

upřesnění  
01.11.2005 07:55 • bývalý radič
ještě upřesním: "...by měla v součastné době přijít na 1000,- až 1500,-Kč čistě za práci - tedy ještě plus materiál a doprava..."

to je život  
01.11.2005 07:52 • bývalý radič
Pánové, je to jak píše Mike - já dřív radil (a rád), protože mě z poloviny živil prodej a z poloviny montáže.
Dnes už mne prodej živí minimálně, protože ceny (a s tím i rabaty) klesly na minimální úrovně a tudíž, abych se uživil a dál mohl tuto práci ODBORNĚ dělat (a nikoliv fušovat, jako někteří jiní), tak mne musí živit ne "železo", ale vědomosti a s tím jde ruku v ruce to, že tyto vědomosti už nadále nemohu poskytovat zdarma.
Je mi to líto, ale prostě jinak to nejde - vývoj je takový a nejen u nás. V Německu máte satelitní elektroniku často ještě levnější než u nás, ale obyčejná nejjednodušší montáž tam vyjde (v přepočtu) min. na 5.000,-Kč čistě za práci (tudíž ještě plus materiál) a ne jako u nás za 500,- až 700,-Kč.
Takže ani mně nezbývá nic jiného než zvedat ceny za svoje služby (pominuli rozdílnou životní úroveň v Německu, tak ta nejjednodušší montáž by u nás by měla v součastné době přijít na 1000,- až 1500,-Kč) a samozřejmě svoje znalosti nedávat už nadále nikomu zdarma. Je mi to líto, rád bych vám (nejen tady) pomáhal, ale taky se musím nějak uživit. :(
Hodně štěstí při vašem laickém bádání, budete ho potřebovat (obzvláště u některých "radílků", kteří -třeba i v dobré víře- často radí naprosté nesmysly).

Mike - vdaka  
31.10.2005 22:48 • Anonym -je to lepsie
porozmyslam, a ak to nejako vyriesim, dam urcite vediet

snad odpoved  
31.10.2005 18:57 • mike
Kartu UPC nie je mozne nijako oficialne duplikovat. Jedina "duplikacia" znamena mat dalsiu kartu a teda dalsie poplatky.
Na DM je mozne zdielanie pouzitim ethernetu...to teda vylucuje pouzivanie DM a Humaxu s jednou kartou.
Jedina rada..aspon odo mna teda...je ked uz, kup Dreamy dva a zdielajna na nich tu kartu...a Humaxa skus posunut niekomu dalsiemu.
Co sa tyka "nahratia" klucov pre UPC do DM, o tejto moznosti ja neviem, ale mozno niektory z majitelov Dreamov nas tu pouci.
Ja osobne mam Premium X 7100 PGU s harddiskom...a som totalne spokojny.
Pri tom potencialnom zdielani karty vsak o oficialnosti nemoze byt ani reci. Ista zaujimava vecicka mohol byt wi-fi card splitter SMARTWI...ale vyzera to tak, ze firma padla skor, nez sa jej naklady na reklamu vratili.

Je toto blba amaterska otazka?  
31.10.2005 17:21 • Anonym -je to lepsie
Ked si kupim Dragon, alebo Dream k druhej telke co mam doma, a mam uz Humax a origo UPC, budem nejako vediet, hoci oficialne, zduplikovat kartu alebo nahrat obsah karty do TD alebo DM? Do casu, kym sa zmenia kody a potom to budem robit zas a zas. Predpokladam odpoved od nejakeho "MACHRA": ano, je to blba amaterska otazka. Ale lepsia by bola bud nie, alebo ano a ked si kupis toho DB alebo TG odo mna, aj ti to ukazem. So zivotnou urovnou ludi vonku to nema nic spolocne, Nokia je na IRC Czech, aj ked je tam vela ludi zvonka.

re:  
31.10.2005 15:25 • neandrtálec
na blbé otázky - blbé odpovede, alebo žiadne
niekedy uplne stačí www.google.com ;)

Radenie  
31.10.2005 14:22 • mike
No chlapi...ono to bude..aspon podla mna teda...aj tym, ze vela ludi sa tu pyta a akosi automaticky ocakava, ze dostane odpovede napriklad o piratskom prijme UPC. Alebo chcete rady, aky prijimac, ako sa ovlada, co dokaze....a vasa "vdaka"..ak to tak mozem nazvat...skonci tym, ze nabehnete do LIDL-u a kupite prvy najlacnejsi humus.
A potom znova...nech kazdy radi, ako nastavit, co robit, ... .
Ti ludia, co sa obcas rozhodnu napisat, sa napriklad zivia predajom, montazami SAT zariadeni. Ziskane vedomosti ich stali urcity cas, priestory a naradie k montazi cosi stoja......
...a...nejaky frajer, co tu ma plnu hubu reci, ako si ide nakupit SAT komplet, kupi trebars ten shit z LIDL-u a chce, aby mu snad niekto aj zadarmo namontoval, poradil.
Alebo tí, co ich tak vytaca, ze niekto nechce dat rady zadarmo, dostavaju snad peniaze len tak?????
Lebo napriklad, ked Ti praskne ventil na radiatore a zavolas si servisaka, urcite to nebude robit zadarmo.
Ma nejake know-how a z neho zije.
Odvolavat sa na forum NOKIE, podla mna nie je relevantne.
Ludia tam vonku ziju na inej zivotnej urovni.

Je to tak  
31.10.2005 11:51 • dalsi nespokojny
Tu sa vsetci hraju na borcov a nikto neporadi!!! Je par tem, kde niekto nieco napise, ale, skor tu nikto neporadi!
Je to tu oznacene ako DISKUSIA, ale, ako ma clovek diskutovat, ked nikto nic nenapise, nikto nic neporadi?!
Je to tu uplne zbytocne! Amaterom nema kto poradit, nanajvis napisu aby clovek hladal v historii§ Ale, aj ked clovek v google zada nejake znaky a vyhodi mu toto forum a clovek sem ide, tak, uz je to davno vymazane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak k...a kde ma clovek hladat rady?!
Zbytocne forum-diskusia alebo ako to vystizne nazvat....

Taketo veci sem nepis  
31.10.2005 10:55 • Anonym -je to lepsie
lebo sa dozvies, aky si..... Ja som sa uz dozvedel, ze som.... Rado by machri si to aj tak nechaju pre seba, alebo sa len tvaria, ze to vedia?, chod radsej na nejaku zahranicnu konferu. Poradit ti neviem na aku, lebo som este namal cas hladat. Ti "PROFICI" by si mohli brat priklad z Nokiackej IRC na Symbian. Tam su machri a pomozu.

Celkový počet reakcí: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist