Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Pondělí • 18.05.2026 - 01:36:17 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Satelitní stanice a družice
Nastavení anteny Toroidal 90  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
04.01.2006 02:04 • Pepa.
Bydlím v Karlových Varech a potřeboval bych poradit při základním nastavení parabolyToroidal 90..Zjistit azimut,elevaci středu paraboly.Nějak mi to podle anglického návodu nevychází.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 2   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

este dodatok.: Stoziar na u ...  
04.01.2006 15:51 • mateno
este dodatok.:
Stoziar na uchytenie paraboly musi byt kolmy. Je to tiez velmi dolezite.
A este, ak je druzica na lavo od stredu paraboly, konvertor sa dava na lavu stranu, teda na tu, kde je druzica. Ide o dva odrazy.

Ahoj. Thoroidnu 90-tku som na ...  
04.01.2006 15:46 • mateno
Ahoj.
Thoroidnu 90-tku som nastavoval sposobom, za ktory by mnou pohrdali odbornici zo satelitnou technikou. No doteraz nechapem, ked som mal az 8 druzic nastavenych na "bezci" asi za cca 15 min.
Este pred samotnou montazou som si z daneho miesta urobil fotku z digitalom, v case, ked je slnko presne na juhu. Sposoby zistenia su rozne. Fotku som mal staru uz rok, ale na veci nic nemeni ze slnko je na juhu. Je to velmi dolezity bod pre nastavenie Thoroidnej paraboly. Vytlacil som si ju a fixkou urobil kolmicu, aby som videl ktory vrchol stromu alebo strechy pretina. Ked som parabolu daval na strechu, dalo sa cez nejaky sroub, alebo dierku zamerat presny juh. Nieco ako cez pusku alebo vzduchovku. Na vyske zatial nezalezalo, islo mi len nastavit smer. Ja som bol na 17 st. E a astra je na 19,2E. Teda priblizne 2 stupne odo mna. Na uchytnom ramene som si zlahka pripevnil konvertor, zhruba na 2 stupne vpravo od stredu akoby malo byt podla naznacenych dielikov. Chodil som s parabolou hore-dole (nastavoval som akoze elevaciu) a hladal. Ked sa nic nechytilo, posunul so´m o kusok konvertor na ramene a znovu hore-dole. Je to priminitne, ale podarilo sa mi asi po 5 minutach najst astru. Dalsi konvertor som dal asi 5cm od nej ahladal som dalsiu druzicu tak, ze som len behal po ramene. Uz sa dalo odhadnut, ze napr. 5 stupnov na orbite mi robi urcity pocet dielikov na ramene. Podla toho kluca som zhruba odhadol aj ine druzice, ktore som doladil cez satelitny prijimac, podla sily signalu. Islo to velmi rychlo.
Nejake informacie som bral aj z webu, ale ked mi to neslo, dal som sa na takuto primitivnu cestu. Som s tym velmi spokojny a funguje to super. Prajem vela uspechu a trpezlivosti. Nejake pokeci su aj na www.parabola.cz, pripadne na: http://www.parabola.cz/abc.php?show=mult ifocus2
majte sa

Celkový počet reakcí: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist