Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum

Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia

Neděle • 17.05.2026 - 20:22:13 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu

Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

TOP témata

Téma z archivu

Jiné
Aky mate nazor??  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
15.02.2006 19:10 • anonym
Aky mate nazor na obchody so satelitnou technmikou PUMI sat a SORATEC??? Podla mna uplna grcka a od profesionalizmu na miiiile daleko!!! Neodporucam nikomu tieto firmy z BA!!!!!
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 13   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

zákaznický servis  
16.02.2006 18:13 • Franta Svoboda
Pánové, pánové, mám taky už nějakou letitou zkušenost se zákazníky a to co si mnozí představují pod pojmem "zákaznický servis" je často naprosto zcestné.
K zákazníkovi se má prodejce chovat slušně, přívětivě a vysvětlit mu základy - dělení JÍM NABÍZENÝCH přijímačů, co lze s kterým přijímat atd.
Nicméně k "zákaznickému servisu" již nepatří vysvětlování jak namontovat motor či multifocus či nasměrovat parabolu a už vůbec ne vysvětlování toho, co je to za komplet na tom letáku ze supermarketu, který si zákazník donese.
Já tady nejsem od toho, abych dělal zadarmo technickou podporu supermarketům, které zákazníkovi nic rozumně nevysvětlí a satelit je pro ně to stejné co dámská vložka, v letáku mají místo "konvertor" nápis "konventor" či dokonce "konvektor" a u receiverů jen s Common Interface tvrdí, že už mají v sobě Cryptoworks, protože jaksi nepochopili z anglického manuálu, že vestavěný dekodér a možnost vložení dekodéru je jaksi rozdíl.
A montážemi se živím a taktéž tu nejsem od toho, abych dělal někomu zadarmo učitele. Stejně jako vám v autoprodejně nebudou radit, jak si máte vyměnit brzdové obložení.
Takže s tím přístupem a zákaznickým servisem opatrně - tím spíš, když jsi si v té prodejně třeba ještě nic pořádnýho ani nekoupil a byl tam jen "na výzvědy". Zkušený prodavač většinou už z dálky pozná vychcánka od skutečného zájemce, to by jste si měli uvědomit především a podle toho mu pak taky věnuje svůj čas a pozornost.
btw: jinak platí "náš zákazník náš pán" ale nikoliv "náš zákazník náš otrokář", jak si mnozí rádi zaměňují. O vychcánky totiž nemá nikdo zájem a těch pár stovek, co na něm případně může vydělat se mu většinou ani nevyplatí, protože s takovými lidmi jsou ještě i v budoucnu jen samé obtíže. Mají pocit, že když už někde utratili ty svoje peníze, tak jim ten živnostník leží u nohou a kdykoliv si lusknou, tak okamžitě přiběhne. Vrtají se v instalaci přijímače, pak dají tovární nastavení, pak zahejbají s parabolou a když pořád nic, tak volají reklamačku technikovi a ten když přijede, tak se nestačí divit, co to tam prznili a nakonec z nich pod tlakem důkazů vyleze, že to všechno dodělali oni, nicméně "neoprávněná reklamace" jim jaksi nic neříká a odmítají zaplatit byť jen přímé náklady jimi neoprávněně prodejci způsobenými. Já osobně po několika letech v tomto oboru takovéto lidi poznám po prvních dvou větách s nimi prohozenými a snažím se jim vyhýbat velkým obloukem, protože na nich opravdu nic vydělat nelze, jedině prodělat a já nejsem charita ani státní organizace a taky musím z něčeho žít a platit faktury.
Jinak srovnávat samozřejmě můžete, to je nezadatelné zákaznické právo, ale slušnost je nemávat před prodavačem letáky z jiných obchodů, natož se snad domáhat informací o přístrojích či kompletech na nich uvedených. Na to se mají zeptat tam, odkud tyto letáky pocházejí!

Re: Spokojný zákazník  
16.02.2006 07:30 • SVK401
Tak poporade:
1. Túto tému som znova neotvoril ja, takže sa odbavujte na inom, nie na mne, myslím s tou žalobou, a dobré meno firmy? Pokazili si ho sami...
2. Ohováranie? To snáď nie...Konštatácia faktov, vážený
2. Nik Vám neberie spokojnosť, ale nenasadzujte pásku na ústa nikomu, to tu už bolo, že?
3. Svoj názor, keď ho mám, tak si ho poviem, nevymyslel som si ho, alebo si myslíte opak?
4. STomko to presne vystihol
5. Príspevok z 22.12 hod : som zamestnanec, fa za mňa odvedie čo má, ale ja si nemôžem dať nič do nákladov, práve preto si vyberám lacnejšiu firmu, kde majú aj prístup k ľuďom
6. Vždy musia byť dvaja, jeden čo predáva, a druhý čo kúpi, ak nie je zákaznícky servis a prístup, nekúpim, fajka zhasla, nerobíš kšeft
Táto téma je už pre mňa uzavretá, skrátka niekam už nakupovať nepôjdem, inde áno. Za svoje peniaze si zaslúžim aspoň trochu pozornosti a jednania na úrovni.
Príjemný deň.

nuze....vidim, ze od mojho pos ...  
16.02.2006 06:54 • Spokojny zakaznik
nuze....vidim, ze od mojho posledneho nazoru sa to tu celkom rozrastlo. Aby ste teda mali dusu na mieste, budem mat aj nick: SPOKOJNY ZAKAZNIK. :D
Pre Tomka: prave v tom je problem, ze ak niekto dokola tvrdi, ze nieco je zle, podla mna umyselne chce skodit. Nazor predsa mozem vyjadrit, ale on alebo niekto jemu podobny nanovo zacal diskusiu na tuto temu aj napriek tomu, ze uz v predchadzajucich prispevkoch sa o tomto bavilo. Preto je uz toto jeho chovanie zamernym poskodzovanim mena.
A vidim, ze ked ja som napisal, ze som naozaj spokojny klient, cloveku s nickom SVK401 sa to nepaci a absolutne si NEDOKAZE pripustit, ze nemusi mat pravdu.
Vkuse tu melie to svoje, ze sa mu niekto nevenoval, ze je niekto drahy aneviem co este.
A tak ja znova napisem...ze som ABSOLUTNE SPOKOJNY a viem, ze som sa rozhodol spravne.
A budem aj dalej odporucat Pumisat ako dobru firmu.

pridam aj ja zopar postrehov  
15.02.2006 23:15 • STomko
Tak najprv, to ze ty by si to riesil zalobou keby....preco? ved je to jeho nazor, jeho skusenost (aj ked ty si to mozno vysvetlis ako sirenie zleho mena firmy...alebo take nieco). No ak je jeho skusenost s nimi pravdiva, tak na vine su si oni sami lebo ak chce aby zakaznici odporucili firmu dalej, tak sa k nim maju patricne spravat, a je jedno ci ide o laika alebo profika. Dalej suhlasim s tym ze aj ked tam nejaky prisiel s 5 cennikmi - no a co? ja ked som kupoval sat tiez som si obehol par firiem, az do poslednej chvile som bol takmer uplne rozhodnuty pre jednu firmu, no nakoniec vyhrala cena (2 predajne nedaleko od seba, rozdiel okolo 2000 na zostave a to je dost).
Dalej by som rad co to povedal tomu co tu vravel o nakladoch ake ma, kolko za montaz. Zase nepustam sa do biznisu ak viem ze je nevyhodny, resp. malo vyhodny. Je to tvoj problem ake mas naklady, nie zakaznika. A zase je to na tebe ak nabijes taku alebo taku cenu za montaz, no ak chces aby boli tvoje sluzby ziadane, musis vediet urcit cenu, pripadne nap. dalej ako 15km od BA neidem....treba rozmyslat. Ist niekam montovat satelit za 1500sk a na cestu dat 1000sk...smiesne. Resp. riesit to takto: MONTAZ XXX SK, DOPRAVA 1KM/5sk (napriklad).
Co sa tyka vypracovania cenovej ponuky - ak chcem nieco predat, vyjdem v ustrety zakaznikovi aj s tym rizikom ze to nekupi u mna. Poznam aj cloveka, ktory kupil sat. v konkurencnej firme aj ked o par tisic drahsie, ale pristup k zakaznikovi bol neporovnatelny. On je jeden z tych laikov a chce vediet co kupuje, ci to alebo ono aj prakticky vyuzije. V tej prvje firme sa k nemu spravali odmerane, ako keby si uz mal vsetko nastudovat a dojst len po tovar a zacalovat peniazky.
toto su moje postrehy a kludne sa aj podpisem

Clovek, co dojde do predajne s ...  
15.02.2006 22:27 • anonym
Clovek, co dojde do predajne s niekolkymi cennikmi uz zrejme zas taky laik nebude. Ak si nasiel a vytlacil par cennikov, asi si aj pozrel a aspon priblizne vie, co chce.
Ak viem, co potrebujem, nebudem sa vliect do predajne, kde tie ceny nie su pre mna najzaujimavejsie.
Osobne nesuhlasim s nazorom, ze zakaznikovi sa ma ako na lopate vsetko vysypat.
To, co ja viem, ma stalo nejaky cas.
Tiez mam skusenost, ze ja venujem svoj cas niekomu, vsetko mu vysvetlim a on si potom nakupi inde, kde je zrazu naramne scitany a mudry zakaznik.
Zabehni si vedla do Rakuska a daj si vypracovat cenovu ponuku...len pozor!!! ..tam budu po tebe chciet za to aj peniaze. A to my napriklad v predajni nerobime..myslim ponuky za peniaze.
A verim, ze zadarmo tie ponuky robia aj v Pumisate aj v Sortecu.
No a kedze obe firmy poznam aj z obchodneho hladiska, viem, ze ti ludia svojej praci rozumeju, tak ako aj ja.
No a o obdivovacovi nemenovanej predajne v Petrzalke mozem len tolko odkazat, ze tie reci o neprofesionalite su jeho len jeho osobnym pocitom.
Keby na mna a firmu zacal niekto kydat ako sa to tu stalo modou v poslednych dnoch, riesil by som to formou zaloby.
Tak, ale to som ja.
Ako sa zachovaju ludia z danych firiem, je uz na nich.

no a je to tu zas......skusim ...  
15.02.2006 22:12 • anonym
no a je to tu zas......skusim sa takto opytat...cim si ty zarabas?
Predpokladam, ze ak by si bol na zivnosti, platil si poctivo odvody, mal splnene vsetky podmienky pre montaze dane predpismi, investoval do naradia, auta, meracieho pristroja - asi by si si mohol len tazko dovolit ist povedzme za tri stovky napriklad z BA do Malaciek, za tie iste tri stovky namontoval nejaku zostavu, vecer dosiel domov a s usmevom pozrel na decka, ktore by asi aj potrebovali co-to do ust. ..aha...ono treba platit aj blbosti ako su elektrika a plyn.
A to stale nie je vsetko.
Lenze ty chlapce zrejme cucis v praci, firma za teba odvedie odvody. Ty zhrabnes svoje prachy a potom mas plnu hubu kecov o drahych montazach...lebo tebe stacia aj tie tri stovky.
Bodaj by nie, ked mas iny prijem.
-------------------------------------- --------------------
Seru ma -------- ako ty. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Pretoze ja napriklad viem, co ma stoji naradie, prevadzka auta, ......
Mna nezivi nijaky dobrodinec.
Tak si to spocitaj v tej svojej hlave a az potom zas nieco pis.

Re: Anonym a fdsghfdhfgh...  
15.02.2006 21:49 • anonym
Tak to silne pochybujem, že 100 ľudí má dobrú skúsenosť s jednou z uvedených predajní. A ako spomínaš toho "vyčuránka", čo došiel s piatimi cenníkmi...čo sa Ti na tom nezdá? Alebo si myslíš, že každý ako baran zaplatí, čo si kto zapýta? Našťastie sa už dá porovnávať, a že nevedel nič a bol laik a pýtal sa? Koho sa kde má opýtať, ak nie v predajni...Na fórach radia amatéri, ktorí vlastnými skúsenosťami horko-ťažko došli k poznaniu, ktoré mali AUTOMATICKY dostať na predajni v rámci zákazníckeho servisu, ak Ti tento pojem niečo hovorí. Ale o tom pochybujem, Ty by si takého podľa Teba "mantáka" či skôr "vyčuránka" vyhodil, že? Nech si ide do LIDLa...
PS a ja sa vždy podpíšem, takže asi nemám zlú skúsenosť iba ja s "profesionalitou" našich niektorých tiežpredajcov :D

naco si mam davat nejaky nick? ...  
15.02.2006 21:14 • anonym
naco si mam davat nejaky nick? ... ty si aj tak myslis svoje..presne ako som napisal. Ja si zarabam inak ako obchodom.
Osobne by som nemal nervy bavit sa s ludmi tvojho typu.
Len vidim, ze nech by sem napisalo aj 100 ludi svoju dobru skusenost, ty mas a ostatnym dookola vnucujes ten svoj nazor.
Tu by kludne mohlo napisat aj niekolko stoviek spokojnych ludi s dobrym umyslom. Mas svoj svet, svoj nazor.
Kto sa s nim nezhoduje, je podla teba automaticky jednym z ludi zo spomenutych firiem.
Neviem, co na toto napisat viac.
Pre teba su dobre obchody typu LIDL. Tam su vzdy nizke ceny a na niekoho plati len to.

Sú ako každé iné predajne.  
15.02.2006 21:14 • fdsghfdhfgh
Píšem tak obecne ako si napísal svoju otázku. To,že ti niekto nepochlebuje neznamená, že nie je profesionál v svojom odbore.Vyčuránkov chcejúcich čo najviac ínformácií ako získať toho čo najviac zadarmo nám chodí do predajne stále viac a viac. My musíme byť však profesionáli a poskytnúť zákazníkovi čo najviac informácií o tovare ktorý predávame. Polopravdy a klamstvá niekde uverejnené nekomentujeme. Zákazník si sám vybere a na tvoj názor sere. On si kupuje tovar . Ty si ohováraj ďalej.

Re: Anonym  
15.02.2006 20:48 • SVK401
Tipujem, že si jedným z predavačov , čo dostali po krku pred pár dňami. Preto sa nepodpíšeš nickom...Možno niekomu dajú "dobré" ceny, ale potom nech nečakajú od každého slová chvály. Najmä ak nahadzujú také ceny za montáže, ako nahadzujú. A ako si vysvetliť tie rozdiely v cenách u toho istého výrobku? Bral by som, ak by boli na položke za 10.000 +-200-300Sk...škoda pokračovať a mrhať časom. Ja sem "kydnem"/a právom/ a na rozdiel od Teba sa podpíšem.

pre Froga  
15.02.2006 20:15 • anonym
Ja nic...mne je jedno, kto co ma....len ked som si precital diskusiu aj dozadu pisanu...mal som taky pocit, ze tu vkuse pise proti tym dvom firmam jeden a ten isty clovek.
...ocividne frustrovany ...alebo neviem.. Len nedokazem pochopit to ohovaranie...a podobne.
Vsak ked mam pocit, ze niekde mi nieco nesedi, tak tam nepojdem.
Ale kol-dokola tu trepat sprostosti o neschopnosti niekoho ineho mi pripada ubohe.
Ja..ako som uz napisal, mam dobru skusenost s Pumi-sat a nie len raz.
Tak som napisal svoj nazor.
Aj ked sa to tomu dotycnemu ocividne nepaci..a urcite sem zas kydne jednu zo svojich peral a osobnych mudrosti.

anonym  
15.02.2006 19:58 • Frog
A čo máš proti Illusionom?

a co Ti nechceli namontovat IL ...  
15.02.2006 19:29 • anonym
a co Ti nechceli namontovat ILLUSION? :D
Ja a aj moji znami mame komplet riesenia z PUMI-SATu a vsetko ide ako ma.
No...mal som "cest" byt v predajni, ked tam bol inteligent s cennikmi z piatich firiem a otazky na urovni
5 rocneho decka.....ja byt na ich mieste, .teda mat predajnu, poslem do prdele mantakov tvojho typu.
Predpokladam, ze sa tu teraz nakopia nazory proti, pripadne, ze som ich reklama...a je mi to uplne jedno.
Ja mam dobru skusenost a odporucam tuto firmu dalej.
K normalnemu zakaznikovi sa chovaju slusne. Ja tam dostanem ceny daleko nizsie ako inde, prave preto, ze sa aj voci nim spravam normalne a som staly zakaznik.

Celkový počet reakcí: 13 / zobrazují se: 1 ... 13

|<«1»>|

¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist