Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 05:53:48 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

CZ/SK stanice
Občania, na SERPO využívajte štátny servis !  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
07.06.2012 22:18 • ® Luteran
Servisný poplatok SERPO za správu niečoho čo neexistuje je síce nezmyslom, ale aj to môže byť na niečo dobré. Prebúdza občanov z letargie a v konečnom dôsledku môže zabezpečiť to, k čomu sa satelitný prevádzkovateľ aj tak verejne zaviazal. Existujúce karty pre cenovo citlivých zákazníkov budú musieť oživiť, alebo im darovať nové! Ako sa to celé udeje a kto to veľmi rád urobí? Štát, alebo prevádzkovateľ. Kto ich k tomu donúti? Občania, koncesionári. Ako? Tak, že využijú štátny servis, ktorý si platia. Mnoho občanov má strach, diskutujú, trápia sa, namiesto toho, aby legitímne žiadali príslušné štátne inštitúcie o zabezpečenie svojich práv. Našťastie viacerí, vrátane mňa už oslovili Radu pre vysielanie a retransmisiu. Mnohí váhajú, pýtajú sa, môžem to urobiť, nič sa mi nestane? Bože ľudia, kde to žijete! Ak štátne inštitúcie nebudú konať v záujme občanov a budú sa vyhovárať na zlé zákony, budeme požadovať ich zmenu. A aj zmenu zákonov v zrýchlenom legislatívnom konaní. Tak už konečne otvorte oči a pridajte sa !
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 28   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
® Roman Balazsy  
12.06.2012 17:49 • ® par32
S tym že slovaci su sprosty suhlasim.Zarobime 25percent toho čo nemci a oni nam predavaju svoje topanky drahšie ako v nemecku ! a my ich kupujeme -lebo to je značka!!Ard a Zdf vysielaju nekodovane a stv nemôže....Teraz nas oje*al skylink...teda M77 .Hned nam ukazali ako si prestavuju podnikanie u nas: podvod a oje* , v orangei platim po každom vyhodnejšom paušali viac.Takže už ozaj stačilo :warning:
 
 
 
Skylink SERPO  
12.06.2012 14:59 • ® Roman Balazsy
Bolo by vhodne aby sa co najviac ludi do toho zapojilo,ale ako tu citam nam nie je pomoci,lebo sme prosty az sprosty a jednoducho si nechame srat na hlavu-sme nejednotni,citam prispevky niektori uz abdikovali ze to je hotova vec a ze budu platit ze co sa uz da s tym robit,ze nic nie je zadarmo len fta,a prejdu k inym operatorom a vselijake taketo blbiny tu clovek cita.Ja len tvrdim a to je moj nazor,ze ked dokazu Nemci v Hd rozliseni distribovat programy FTA myslim ze aj pribudli teraz nejake,preco akurat na blbom postkomunistickom Cesko-Slovensku je s tym problem,asi preto ze sme proste taki,co nam naserviruju to zozereme a nechame si srat a okradat sa zbohatlikom ktori,si z celej medializovanej digitalizacie urobili zlatu banu (Towercom,J&T,Trade Technology...a M77group)To by tu malo mat legalne neaku organizaciu,radsej by som navrhoval zaplatit z tych servisnych poplatkov renomovaneho pravneho zastupcu,ktory by dokazal za nas zabojovat hoci aj v Strassburgu keby na to doslo.
 
 
 
Tak teraz som úplne mimo pán Pewa  
09.06.2012 12:17 • ® Luteran
Pán Pewa, tak teraz som už úplne mimo. My sme minulý týždeň ako prípravný výbor zaslali podklady na MV s registráciou združenia. Nie je to len kvôli SERPO, ale jeho výmysel tomu napomohol. SERPO je mimochodom len skratka Servisný Poplatok, nehľadajte za tým nič hanlivého. Takže tá registrácia nás stála nejaké peniaze, čas, kolky a teraz musíme počkať na zákonnú lehotu. To je naša občianska iniciatíva. Snáď nám ju nechcete zakázať? Čo sa týka PMU, telefonoval som pred pár týždňami, nič také neriešili. Ak máte nejaké oficiálne info sem s ním. Ak by aj PMU riešil fúziu a udobril, je treba vidieť detaily. Ak si naozaj myslíte, že je všetko okolo SERPO, STV, Towercom, M7, M8, M9... OK, potom Vám závidím. Ja sa o to dosť zaujímam a zatiaľ nemám nič, čo by ma presvedčilo, že všetko je OK. Skôr naopak. To ale nevadí, diskutovať s Vami budem rád, len prosím buďte konkrétnejší. My sme oslovili Radu, potom budeme oslovovať ďalšie inštitúcie, poslancov, pripravujeme združenie, informujeme, diskutujeme. Vám to asi nestačí, no ale stále som sa nedozvedel, čo ste urobili Vy osobne. Veď požiadajte STV nech Vám ako občanovi sprístupní zmluvu. Pomôžete sebe, nám, ostatným a všetci sa Vám poďakujeme.
 
 
 
@Luteran  
09.06.2012 11:36 • ® pewa
Mne proste nesedi cela formulacia obcianskej aktivity rozbehnutej pod nazvom "SEPRO - Vopred vďaka za Vašu občiansku statočnosť". Pes je zakopany v zmluve medzi Towercomom a RTVS, ci tu sa nedeje ucelovy odlev verejnych financii. Ked uz raz protimonopolny urad odobril odpredaj Skylinku, tak to co dnes robi Skylink je naozaj legitimne, s tym pochybujem ze niekto nieco urobi.
 
 
 
Par 32 OK  
09.06.2012 09:00 • ® Luteran
Par32 vďaka za reakciu. Áno, o tom stále hovoríme. Ľudia potrebujú korektné informácie. Napriek našej akože " otvorenej demokratickej spoločnosti" s množstvom informačných zdrojov je tu vážny problém. Informácie sú manipulované, ľudia často logicky nerozumejú ani základným veciam. Firmy, ktoré podvodne zarobili obrovské peniaze si potom dokážu "judášskym grošom " zaplatiť klamlivú reklamu, známe ksichty a samozrejme právnikov, ktorí to celé zastrešia mediálne a " v zmysle zákona ". Verejnoprávna STV slúži len ako "práčka" našich peňazí, ktoré kamsi prelieva. Preto sa o ňu treba zaujímať a veci môže pomôcť aj to nešťastné SERPO, ktoré ktosi vymyslel. V prvom momente t.j. 30.5.2012, keď SERPO v Kaskádach predstavili, mal som pocit hanby a rozpakov. Je jeho tvorca blázon, alebo je to perfektná virálna reklama ?! Dodnes v tom ešte tápem. Čas veci odhalí a čoskoro vyrieši. Najväčšia blbosť by bola v tom, keby sme pasívne čakali na výsledok. Peknú sobotu Vám i každému kto aktívne prispeje k odhaleniu SERPO.
 
 
 
® Luteran  
09.06.2012 07:54 • ® par32
Neporovnaval som zakladne ponuky služieb ale rozširene.Ak by stv zmenila satelit na prenos svojho signalu a prestala nato využivať skylink tak by sa to dalo porovnavať....takto je to len o tom že serpo je okrem toho že je vydieranim je aj nehorazne vysoke :warning:
 
 
 
Pewa. kde ste boli tak dlho ?  
08.06.2012 18:59 • ® Luteran
Pán Pewa, kde ste boli tak dlho, veď už sme to mohli mať vyriešené.
Objavili ste Ameriku! No isteže by bolo najjednoduchšie, najlacnejšie, najrozumnejšie keby STV priamo cez svoj uplink a Astru 23,5 distribuovala signál priamo k nám. No aj to môže byť. Zatiaľ to tak nie a hoci Vy ste nám už objasnili kto manipuluje so signálom, my to budeme chcieť vidieť na papieri t.j. chceme vidieť obsah zmlúv medzi STV a Towercomom. To sú naše fakty -talafatky a to Vaše, neurazte sa, je SERPO PewaM7.
 
 
 
Tak si to zhrnieme: Vysielatel (RTVS) ->  
08.06.2012 17:32 • ® pewa
Tak si to zhrnieme: Vysielatel (RTVS) -> poskytovatel satelitneho vysielania (Towercom) -> prevadzkovatel satelitneho vysielania (SkyLink) -> prijemca (ja). Tzn. ze RTVS plati Towercomu za to, ze je sirena cez satelit, ale technicky sa k tymto programom bez Skylinku nedostanem. Som za to, aby RTVS vo verejnom zaujme prestala vyhadzovat prostredky aj z mojich dani a koncesii za nieco, co evidentne nesluzi verejnemu zaujmu, ale zvyhodnuje jeden komercny sukromny projekt! Toto su fakty a nie talafatky Luterana o tom, ze mu ktosi lezie do signalu :)
 
 
 
Zlodejina ? nie PODNIKANIE !  
08.06.2012 15:27 • ® JANOVIE
Mam kartu CSlink a kupoval som ju iba preto ze ma zakladnu ponuku zadarmo.
1. zlodejina - servisny poplatok
2. zlodejina - platnost dozivotne ? (vymena na irdeto)
Teda za moje zaplatene peniaze na staly prijem zakladneho balika bezala karta 2 roky !
Nie je to zlodejina ?
Keby mi v roku 2010 povedali v CSLINKU, ze je to na 2 roky, tak to zvazim a kupim mozno nieco ine !
Zlodejina ?
Nie !
Podnikanie !
Jany
 
 
 
Ešte k par 32 a SERPO  
08.06.2012 14:55 • ® Luteran
Par 32, to, že Vy ako občan sa slobodne rozhodnete a urobíte si ZMLUVU s prevádzkovateľom PAY TV, teda platenej TV je OK. OK nie je ale to prirovnávanie k službe neplatenej typu GRATIS Slovaklink, CS Link, Skylink. Spomínané služby sú totiž oproti PAY TV zásadne odlišné v spôsobe distribúcie signálu. Najjednoduchšie si to vysvetlíme na STV, keďže tá je nás všetkých, hoci by sme jej ako občania mali sem-tam riadne " vyprášiť kožuch ". O tom ale inokedy. Takže chlapci v STV nám za naše prachy vyrobia čosi ako program a ten nám v podobe TV signálu " zabalia " a pošlú domov. Od Mlynskej Doliny na SAT uplink Kamzík a hurá z družice do Hornej Dolnej kdekoľvek v EÚ. To je najpriamejšia, naekologickejšia, najbezpečnejšia cesta. DVB - T neriešme, je neekologické,neekonomické a má mizerné pokrytie napriek nákladom, ktoré všetci platíme. Ale samozrejme, je to nutnosť, ktorej financovanie bude treba tiež riadne preveriť. Takže ešte k tomu prevádzkovateľovi PAY TV, ktorého chce Par 32 ako zmluvného partnera. Ten sa k signálu STV a aj ostatných súkromných TV dostane nie cez primárny, ale sekundárny, možno až terciálny zdroj. Garancia a kvalita signálu je samozrejme nižšia. Par 32, dovoľte mi poďakovať sa Vám za občiansku statočnosť. Pomôžete odhaliť kto a ako protiprávne vstupuje do cesty signálu z M. Doliny k Vám domov.
 
 
 
Soco, nie je to protiprávne, je na to precedens.  
08.06.2012 14:25 • ® Luteran
Soco, protiprávne to nie je, existuje na to dokonca precedens v podobe rozhodnutia KS KE. Bol to prípad technika v Košiciach, ktorý BD 4 nainštaloval v TV rozvode české programy. Nemenovaný riaditeľ TKR to dal na súd. OS najprv rozhodol v prospech žalobcu. Pomocou časopisu SE sme burcovali verejnosť a inštitúcie a aj diplomatickou cestou prezidenta Havla. Krajský súd zrušil rozhodnutie OS a vyslovil verdikt, že žiadny občan SR nemôže byť postihovaný za umožnenie sledovania programu ČT cez satelit, o individuálnom príjme nehovoriac. Bože a Vy o tom pochybujete teraz, keď sme už v EÚ ?!
 
 
 
Tiež sa hnevám na SERPO ,ale na druhej strane je  
08.06.2012 14:05 • ® soco55
Tiež sa hnevám na SERPO ,ale na druhej strane je zaujímave , že nikto sa nesťažuje ,že pozerá možno protiprávne programy druhého štátu bez platenia koncesionárskych poplatkov
 
 
 
® moyet  
08.06.2012 12:43 • ® par32
zo strany skylinku je to jednoznačne podraz a naplutie slušnym ludom do ksichtu
a to sa ťažko obhajuje...jupimu nezavidim ;)
 
 
 
jupi -to není možné ako jednostranne sebecky  
08.06.2012 12:33 • ® moyet
jupi -to není možné ako jednostranne sebecky zadubeno to vydíš,však sa skus zamysliet obšírnejšie na tento zlodejský poplatok ja naštastie montéra skylink nerobím ale fakt nezávidím tým poctivým montérom ktorý tým slabšie prímovým abonentom skylinku dali na seba ešte aj kontakt s tým že im zavolaju ked bude nejaký problém s príjmom.Kto budu najvačší ojebavaci samozrejme montéry a v neposlednom rade argumen Luterána o práve na informácie však koncesie si platíme všetci okrem invalido to ako keby tebe skrátili dochodok o tretinu s argumentom že naklady na socialke sa zvýšily :mad:
 
 
 
® Jupi  
08.06.2012 12:23 • ® par32
už som to vysvetloval:
upc nikdy nekričala že dava programy zadarmo
Ak mam platiť tak nebudem platiť za zaklad ale za rozširenu ponuku a tu ma upc lacnejšiu ako skylink ....skus vecne argumentovať prečo skylink!
Upc -9,5EUR
skylink 11,80 EUR
 
 
 
par32  
08.06.2012 12:15 • ® Jupi
tak upc ti nevadi platit a skylink ano
čudni dovod na odchod ale ja vim ide o princip :)
Skylink/Monoblock 19.2,23.5/Panasonic TX-L32E5E/
 
 
 
® Luteran  
08.06.2012 12:12 • ® par32
Pisal som skylinku,soi ,stv rtvs a aj vlade....zatial odpovedal iba skylink...soi ma odkazala na verejne vyhlasenie a ostatni potvrdili prijatie -som zvedavy-nielen ja :good:
ale aj tak neostavam pri skylinku -idem k upc
 
 
 
Par32, áno, práve o tom je reč !  
08.06.2012 10:45 • ® Luteran
Z toho, čo uviedol Par32 z praxe v bežnom živote by malo byť absolútne jasné aj takým akože "nechápavým " ako je Jupi, kvôli čomu štát garantuje Technologická neutralitu, vysielanie zo zákona atď, atď. Pán Par32, buďte aktívnym, spolu s Vašimi susedmi a oslovujte len príslušné štátne inštitúcie. Nemárnite čas a energiu žiadaním banánu od gorily, ktorá Vám ho zobrala. Na to je príliš vypasená, nebezpečná a ani netuší, čo od nej chcete. Má to od prírody.
 
 
 
® Padre Pio  
08.06.2012 09:47 • ® par32
Uvedom si že tu kde byvam je prakticky prijem dvbt takmer nemožny.Musiš dať nove kable ,kvalitnu antenu a zosilovač signalu a pritom je to aj tak bez zaruky pretože signal neskutočne koliše.Testovane na mnohych primačoch dvbt a vysledok rovnaky. To znamena že ja a ostatni ludia žijuci v okoli budeme znevyhodnovani a napriek tomu že riadne platim koncesionarske poplatky ako ostatni.Pisal som aj skylinku či takyto ludia by nemali mať vinimku ale ich odpovede su len kopa taranin a odpovedaju len nato čo chcu... :bad:
 
 
 
® Jupi  
08.06.2012 09:36 • ® par32
už sme sa o tom bavili -ak si zamestnanec skylinku alebo na nom profituješ je to ok -každy z niečoho potrebujeme žiť :D
Ale nemusiš ich tak vehementne braniť -tymto sa straca učinok .
a ta reakcia že jednym uchom dnu a druhym von znamena len to že sa bojiš že to tak nebude ;)
 
 
Celkový počet reakcí: 28 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist