Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:03:19 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Jiné
Záhadné chování topfieldu  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
02.01.2013 13:28 • ® basetek
Dobrý den, prosím zodpovězení dotazu ohledně nahrávání pořadu a sledování jiného kanálu. Jelikož se o zvláštní problém, musím jej popsat hodně zeširoka a tak prosím o trpělivost při čtení.

Mám přístroj Topfield SRP 2411 s nejnovější aktualizací firmwaru, po továrním nastavení a ručním naladění. Přesto problém, který budu popisovat přetrvává i nadále.
Přístroj jsem zakoupil koncem roku 2010 připojil ke společném rozvodu satelitní TV (společná anténa pro 6 bytů) vše fungovalo naprosto perfektně. K přístroji mám přivedeny jeden anténní kabel a tuner 1 mám smyčkou propojený s tunerem 2.

Teď jak se choval přístroj na začátku: Po zapnutí nahrávání z jednoho kanálu např. ČT1 jsem na ovládači zmáčkl tlačítko OK, na obrazovce se mi zobrazil seznam naladěných stanic přičemž dostupné kanály byly zobrazeny normálně, nedostupné kanály byly prošedlé a nešlo na ně vůbec kliknou. Po zvolení dostupného kanálu jsem se mohl dívat např. na Novu.

No a teď ten problém: Někdy, nevím kdy, se objevil následující problém - zapojení přístroje se nezměnilo. Když teď zapnu nahrávání a zvolím na dálkovém ovládači OK zobrazí se seznam naladěných stanic přičemž původní rozlišení stanic na dostupné a nedostupné se ztratilo. Teď už je jenom u každé stanice označen tuner, na kterém je dostupná. Když vyberu jakýkoli program a chci je zvolit tak se přijímač přepne na požadovanou stanici (např. nahrávám z ČT1 a přepnu na Novu), ale nic se nezobrazí. Na TV se vypíše oznámení, "žádný signál" ukazatel intenzity přijmu signálu z družice doslova zmizne (jakoby žádná družice nebyla dostupná, normálně se pohybuje na hodnotě cca 70%). Všechny naladěné TV stanice se stanou nedostupné, nepomůže ani vypnutí sat. přijímače a jeho zapnutí. Nepomůže ani vypnutí přístroje z el. rozvodu a jeho opětovné zapojení (po cca 10 minutách). Jediné co pomůže je fyzické odpojení kabelu přívodu signálu z paraboly a jeho přepojení do druhého tuneru (např. z T1 do T2 nebo naopak). Nepostačuje ani jeho odpojení a znovu připojení do stejného tuneru. V případě, že jej odpojím např. od tuneru 1 a připojím zpět do tuneru 1 nic se nestane. Pořád je na TV oznam, že není signál a ukazatel přijmu signálu je na asi 5%. Oba tunery ale fungují. Když po nějaké době opět přepojím kabel do toho tuneru, ve kterém byl když došlo k zablokování, opět hraje.

Nevím co mám dělat, kde může být chyba? Myslel jsem, že pomůže nová verze firmwaru, ale ani to nepomohlo. Jak jsem už psal, provedl jsem upgrade i tovární nastavení a ruční naladění.

Moc prosím o radu.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 1   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
ako som čital vedla maš to vyriešene...tak aspoň  
02.01.2013 14:08 • ® par32
ako som čital vedla maš to vyriešene...tak aspoň uspešny rok prajem :D :good:
 
 
Celkový počet reakcí: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist