Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:00:43 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

DVB-T
pomoc pri ladení programov so zabudovaným dvb-t  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
14.02.2013 19:07 • ® sona77
Dobrý deň, prosím o radu. Mám dva tv so zabudovaným dvb-t tunerom. Kúpila som si novú všesmerovú anténu a zapojila som do tv. Problem je taký že na jednom tv ide všetko a na druhom nemožem nič naladiť. Konkretne antena je zaapojena priamo do nového tv zn. Toshiba a prepojenú ju mám aj na druhý tv zn. LG. Na tom druhom som po zapojení dala ladiť a našlo mi to hneď krásnych 54 programov a 22 radií. No problem je v druhom tv v Toshibe. Tam som zmenila krajinu na Finsko, kedže s krajinou Slovensko nešlo absolutne ladiť nič. Lenže stále to tu vyhľadá cca 20 niekedy 30 programov z toho sú trištvrtina rádia. Jednoducho nájde akurát stv, čt a nejaké rakúske. Ked sme skúsili dať anténu na iné miesto na povale tak sa podarilo naladit aj joj, markizu ale tieto programy sekajú alebo miestamy vypadnú úplne. Ale prenášanie antény je irelevantný keďže anténa je všesmerová. Tak vás prosím poradte v čom môže byť problém, keď jedne tv chytí veľa programov čistý obraz všetko, a druhý dva tri programy a samé rádia. Už som skúšala všetko možné aj manuálne ladenie ale žiaden výsledok. Myslíte že je chyba v televízore s príjmačom? Pomohol by settopbox?

A mimochodom bývam v oblasti plne pokrytou digitálnym terastrálnym vsielaním :D

Ďakujem za všetky rady :)
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 5   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
problém vyriešený, vymenila som rozbočovač a  
15.02.2013 16:40 • ® sona77
problém vyriešený, vymenila som rozbočovač a všetko ide ako ma. Niekedy úplná maličkosť stačí k vyriešeniu veľkého problému. Ďakujem veľmi pekne :)
 
 
 
...kúpte si aktívny rozbočovač a je po probléme  
14.02.2013 23:08 • ® patko33
...kúpte si aktívny rozbočovač a je po probléme ;)
 
 
 
ano to mi je jasné že vo všeobecnosti má veľký  
14.02.2013 20:29 • ® sona77
ano to mi je jasné že vo všeobecnosti má veľký význam prenášanie antény sem tam a skúšanie signálu, ale hovorila som o mojom konkrétnom prípade, že je to bezvýznamné pretože dôkazom správne umiestnenej antény je druhý tv na ktorom chytim všetko. Preto som si myslela že nemá význam prenášať anténu kedže na druhom to ide naladiť, ale zrejme to bude v citlivosti tuneru...
 
 
 
pomohla by seriozna antena, kazdy tv ma inac  
14.02.2013 19:59 • ® mnm
pomohla by seriozna antena, kazdy tv ma inac citlivy tuner, preto tie rozdiely. Ako mas tu jednu antenu prepojenu na 2 tv?
Prenasanie anteny je irelevantne? Aky to ma suvis s tym ze je vsesmerova? Ziaden, a este kde beries istotu ze na celej povale je rovnaky signal vsade, to sa nepodari zabezpecit, kup si nejaku klasicku sirokopasmovu antenu a skusaj dalej. A este lepsie urobis, ked tu tv zoberies k susedovi, ktory ma stabilny prijem toho co ty pozadujes a vyskusaj to u neho ako to pojde, potom sa rozhoduj o kupe samostatneho boxu.
 
 
 
Je třeba si zavolat anténáře, který zkontroluje  
14.02.2013 19:50 • ® polulin
Je třeba si zavolat anténáře, který zkontroluje parametry dvb-t na vašem místě a případně nastaví vše k vaší spokojenosti. Tohle není zavazování si tkaniček.
 
 
Celkový počet reakcí: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist