Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 04:13:32 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Televizní stanice a jejich program
Slovak Sport TV - rozhovor s riaditelom p.Gregusom  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
28.06.2013 15:12 • ® majsat007
Toto je skratena verzia rozhovoru, cely si mozete precitat (za poplatok) na strankach medialne.sk, alebo zadarmo na iphone :good:

Základná otázka posledných dní v súvislosti so Slovak Sport TV znie jasne: ako sa malá športová televízia dostala k právam na Premier League?
Asi sme boli dostatočne presvedčiví... Tender anglickej futbalovej asociácie na práva nevyhrala priamo televízia z nášho teritória, ale tamojšia agentúra. S tou sme obchodovali už predtým iné podujatia a po trojmesačnom rokovaní sme sa dohodli aj na cene Premier League. Ostatní vysielatelia možno vyjednávali dlhšie s cenou alebo nechceli kúpiť celý balík, to ťažko z mojej pozície povedať. My sme to vzali komplet s možnosťou ponúknuť naživo šesť zápasov v rámci jedného kola.

Začiatkom roka prenikli informácie o možnom kapitálovom vstupe Joj Media House do Slovak Sport TV. Ako sa k tomu spätne staviate?
V čase, keď ste o tom písali, sa rozhovory ukončili a viac sme sa k téme nevrátili. Predstavy oboch strán sa diametrálne líšili, ale nevylučujem, že sa k tomu ešte v budúcnosti vrátime.

Ako ste na tom s prípravami druhého kanálu?
Minulý týždeň nám udelili licenciu, keď bude právoplatná, môžeme začať vysielať. Dolaďujeme v súčasnosti niektoré technické veci, aby sme mohli vysielať na dvoch staniciach. Dvojku chceme spustiť v júli, skôr v druhej polovici, aby sme do konca mesiaca vychytali prípadne problémy a od augusta, keď sa začínajú viaceré futbalové súťaže, už posielali stabilný signál.

Znamená to, že Slovak Sport TV 2 bude primárne určený pre český trh?
Všetky práva, ktoré sme nakúpili pre druhý kanál, sú aj pre Českú republiku, s tým sme o nich aj rokovali. Dvojka bude mať v Česku nepochybne väčšie pokrytie a viac divákov ako na Slovensku. Oslovili sme všetkých veľkých, ale aj menších operátorov, s ktorými sa chceme dohodnúť na podmienkach. Uvažujeme aj o alternatíve, že ak by nás tam nešíril niektorý z najväčších operátorov, mohli by sme kanál ponúknuť aj do DVB-T.

Čo distribúcia na Slovensku?
Aj u nás bude príjem dvojky, no v tejto fáze sa k tomu nechcem vyjadrovať.

Čiže zatiaľ nepoviete, u ktorých domácich operátorov bude dostupný druhý kanál?
Informácia ešte nie je určená na medializovanie. Rokujeme so všetkými operátormi.

Dvojka však štartuje zhruba o mesiac a niekde vysielať musí.
Niekde áno a včas bude známe kde.

Dokážete zabezpečiť celé vysielanie dvojky v HD rozlíšení?
Je to naším plánom, aj jednotka vysiela vo vysokom rozlíšení, akurát nie všetci operátori ju tak ponúkajú. Akvizície pre druhý kanál sú všetky v HD až na ruskú futbalovú ligu. Všetok náš vlastný obsah je pochopiteľne tiež HD.

Po štarte NHL nebudete môcť šíriť prvý kanál Slovak Sport TV v Česku v súvislosti s geolokalizáciou práv. Ako sa k vašej požiadavke zostať len v ponuke pre Slovensko postavil najväčší satelitný poskytovateľ Skylink?
Rokujeme o tom, uvidíme, či o to spoločnosť bude mať záujem. Ak nie, budeme sa musieť obrátiť na iných operátorov, ktorí pôsobia len na Slovensku. Vychádzame len z daných skutočností - práva niektorých súťaží, ktoré budeme vysielať na jednotke, vrátane NHL majú platnosť iba na domácom území, preto nemôžeme pripustiť, aby sa vysielali inde.

Ako sa zmení obsah jednotky po spustení dvojky?
Na jednotke chceme priniesť oveľa viac slovenského športu. Vznikne na to priestor aj tým, že časť contentu sa presunie na dvojku. Budeme sa však musieť dohodnúť so zväzmi, aby nám vyšli v ústrety v termínových listinách. Pretože, keď sa hrá väčšina zápasov v sobotu o šiestej večer, ťažko ich naraz odvysielame.

Avizovali ste zaradenie prvého kanálu do DVB-T, v akom je proces štádiu?
Chceme ísť do viacerých lokálnych multiplexov. Naďalej rokujeme o podmienkach aj so spoločnosťou Avis, ktorá má sieť regionálnych multiplexov pokrývajúcich západné Slovensko a časť územia na strede a na východe.

Towercom ste neoslovili?
Oslovili, ale nedostali sme primeranú odpoveď, z čoho nám vyšlo, že asi nemajú záujem o tento typ stanice.

Slovak Sport TV vznikal v naoko skromných podmienkach s ambíciou nahradiť zrušenú verejnoprávnu Trojku, no teraz máte prémiový obsah a spúšťate ďalší kanál. Bola takáto expanzia od začiatku plánovaná?
Vyvíja sa to v čase, pred rokom by nám nenapadlo, že by sme mohli získať NHL či Premier League. Chceli sme sa zameriavať na slovenský šport, ale prišli sme na to, že to pre slovenských operátorov nie je atraktívny obsah. Stavili sme teda na top športové akvizície, ktoré by nám mali zabezpečiť širokú divácku obec a samozrejme aj výraznejšie príjmy z reklamy.

...

TBS.5925, PF180cm secondhand, Ku+C pasmo, 90E-50W
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 1   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
no neviem  
28.06.2013 21:15 • neander
No neviem, čo tá firma zamýšľa a kde našla peniaze na drahý šport na 3 roky bez investície JOJ MEDIA HOUSE.Na SK uzemí to neviem kto ešte môže uplatiť. Chce sa dohodnúť len s regionálnymi muxami a chystá model, že slovaksport pôjde v DVBT českom a u nás nie. Rozhovor zverejnili len pod Pianom... Veľa vecí tu nesedí, nevonia im ani M7 ani JT. Ja za tým tuším nejakú balkánsku búdu, podobne ako to bolo s Rumunmi v Digisporte. Možno to všetko zaplatil Deutsche Telekom, alebo UPC, alebo nejakí Rusi. Proste cítim zase problém s angl.futbalom na Slovensku v HD.
 
 
Celkový počet reakcí: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist