Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 15:52:05 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Komentáře
Skylink k 1.1.2014 zmenil VOP, prečo opäť vydal nové?!  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
30.01.2014 22:55 • ® mediabook
Spoločnost M7 Group S.A. má od 1.1.2014 upravené Všeobecné obchodné podmienky (VOP). Podľa nich napr. ochrana osobných údajov už podlieha Národnej komisii pre ochranu osobných údajov so sídlom v Luxemburskom veľkovojvodstve. Divný je však popis činnosti, ktorú služba Skylink zahŕňa:

– zabezpečenie retransmisie programových služieb (prevádzkovanie prevzatého vysielania) na základe zmlúv s vysielateľmi alebo inými osobami majúcimi právo disponovať s programovými službami ich vysielateľov a osobami oprávnenými poskytovať služby elektronických komunikácií vylúčenie akýchkoľvek pochybností predmetom Zmluvy nie je poskytovanie elektronickej komunikačnej služby ale výlučne poskytovanie obsahu– sprístupňovanie obsahových služieb prostredníctvom dekódovacích kariet opatrených jedinečným kódom zabezpečených systémom podmieneného prístupu Užívateľom a rozhodovania o aktivácii a deaktivácii dekódovacích kariet,

Nie, naozaj to nemusíte druhýkrát čítať, skutočne ide o poriadny miš maš. Že sa do tohto odstavca presunul nešikovne text, zdôrazňujúci že poskytujú obsahovú službu (nie elektronickú komunikačnú službu), to asi nebude celkom náhoda (doposiaľ bola táto informácia v odstavci 3.1). Toto ich tvrdenie by však malo byť vyvrátené rozhodnutím k jednému podaniu, ktoré aktuálne riešia na Európskom súdnom dvore. Podľa zverejneného návrhu rozsudku by tradičná služba poskytovania prístupu cez satelit mala byť považovaná za elektronickú komunikačnú službu (EKS). Pre prevádzkovateľa EKS vyplývajú povinnosti, ktorým sa zahr. operátori momentálne vyhýbajú a to tým, že sa za EKS sami nepovažujú. Zároveň sa v návrhu rozsudku uvádza, že miestnemu regulátorovi nič nebráni v tom, aby otvoril správne konanie aj voči cezhraničným operátorom.

Písomné pripomienky podali UPC DTH, maďarský Národný komunikačný úrad spolu s Maďarskom, ako aj Belgické kráľovstvo, Česká republika, Holandské kráľovstvo, Litovská republika, Rumunsko, Slovenská republika a Európska komisia. Na pojednávaní 20. novembra 2013 sa zúčastnili UPC DTH, maďarský regulačný úrad, Maďarsko, Česká republika a Komisia. Zatiaľ ešte nebol vytýčený termín, na ktorom padne rozsudok.

Komentár na záver:
Český regulátor (ČTÚ) v minulosti otvoril niekoľko správnych konaní voči zahraničným operátorom služieb Freesat a Skylink, no samotné spoločnosti sa ohradili voči kompetentnosti úradu. Až súd schváli návrh generálnej advokátky Juliane K., snáď sa rozhýbe aj náš nový regulačný úrad (RÚ), a zodpovedne prešetrí podania, ktoré doposiaľ hádzal do koša s odvolaním sa na nekompetentnosť.

Mediálne informácie trochu inak. FB / Twitter @mediabookSK verejne dostupný, vygooglite si :)
Pro zobrazení příloh se musíte přihlásit
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>
Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/qj6tCF
¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 0   ¤


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist