Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 03:15:44 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Jiné
ŘEALITA VÝVOJA TRHU SAT TV ZA POSLEDNÉ ROKY NA SLOVENSKU O PAY TV S.  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
12.05.2018 07:46 • ® arsat84
V rodine i okolo známych som mal na starosti realizáciu príjmu TV programov. Dominoval nám tam satelitný operátor S. Celkovo bolo používaných cca 65 kariet. To je stav spred 10 rokov. V tomto roku som si robil štatistiku, čo sa odvtedy udialo. Zo 65 kariet je dnes v základnej prevádzke 15! A polovica z nich uvažuje, že prevádzkovateľa opustia, hlavne kvôli zvyšovaniu cien a ovplyvňovaniu inými Cca 25 kariet nahradili majitelia pripojením sa na " Skylink cez internet ", ako mi povedal ten hlavný z nich, ktorý si dodnes myslí, že to je legálne, lebo veď platia poctivo v priemere mesačne 3 eur, pozerajú na viacerých TV, nevypadáva im obraz a majú toľko programov cca 150, že ich ani nepozerajú. Ďalších 10 prešlo ku DIGI kvôli anglickému futbalu. A ďalší 15 sa dali k IPTV, alebo zostali iba na terestriálnej anténe. Takáto je realita.
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 18   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
@arsat84  
13.05.2018 16:19 • ® zagrapan
RTVS i ČT mají se Skylinkem vyjednané sdílení nákladů na kapacitu na Astře, což je významný posun k lepšímu oproti minulé době, kdy si to tyto TV platily ze svého a Skylink jen benefitoval.
 
 
 
@zagrapan  
13.05.2018 16:06 • ® arsat84
Vďaka za čiastočný súhlas. A teraz a znova sa pokúsim vysvetliť rozdiel, prečo je v kategórii konkurentov Skylink iba Antik a prečo Antik nemôže napriek lepšej cene za základný balík 0,99 eur konkurovať Skylinku. Čo majú Skylink a Antiksat spoločné, to je zmluvná NEVIAZANOSŤ, pravda Skylink sa už cez rôzne subjekty pokúšal viazanosť robiť a aj teraz to robí, ale zatiaľ zistil, že s čistou viazanosťou by v podstate na trhu ČR a SR neuspel a zanikol. No a teraz ešte dôležitý rozdiel Skylinku oproti Antiksatu je v tom, že Skylink má stále výhodu, že cez jeho karty vysiela RTVS, ktoré mu nepriamo robí reklamu a otázne je, aké sú tam ďalšie previazania jedincov a firiem oproti Antiksatu, ktorý je rýdzo slovenský subjekt so sídlom v KOšiciach.
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 15:50 • ® andzuk
Ak sa deje podvod, treba to nahlásiť. V opačnom prípade je to len hejtovanie a živenie jednofarebných názorov.
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 15:42 • ® zagrapan
Konkurence je víc jak dost - nejen Antik, je tu Freesat, Digi, Flix, Pantelio, přijde Orange...
V označení balíku Gratis jako neplacený s tebou souhlasím, jsou to, jak se říká v ČR "šmejdovské" praktiky, rozhodně se jedná o placený balík a tato služba by se tak měla nazývat.
Nicméně se jedná o cenově velmi zajímavou možnost satelitního příjmu základních kanálů v HD, sám toho využívám, o nadstavbové balíky nestojím. U nás doma "hraje" většinou nějaký kanál ČT, minoritně pak RTVS, Nova, Prima - pouze jejich hlavní kanály. Teoreticky bych vyžil i s terestrikou nebo UPC kabel TV(základ zdarma k internetu co od nich beru) ale 70Kč/měsíc se v rozpočtu naší rodiny nikde neprojeví.
 
 
 
@zagrapan  
13.05.2018 09:59 • ® arsat84
No prosím, tak vďaka za zmysluplnú odpoveď, už som sa ľakal...Tvoj prvý faktor neplatí! Konkurencia je teoreticky iba jedna jediná a to je Antiksat a aj ten to má ešte stále voči Skylinku veľmi ťažké, lebo Skylink je " mačkopes ". Nie je je čistý akoprevádzkovateľ PAY TV. Vieš prečo...? A ktosi schovaný za Skylink tvrdí, že sa za verejnoprávne a komerčné TV nič neplatí! A pritom si veselo vyberá podvodný servisný poplatok. Tak skús mi vysvetliť, prečo Skylink neurobí to, že balík Grátis nezahrnie do platených balíčkov?
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 09:47 • ® zagrapan
ano, vždyť debatujeme. Řeknu ti přesně, proč lidi odcházejí. Je to několik faktorů dohromady.
1) konkurence. Dnes je na trhu spousta konkurenčních pay tv providerů. Zákazníci tak nejsou vázaní na jednoho poskytovatele a vybírají si podle potřeb.
2) kabelová TV je rozšířenější než před lety. Pro mnohé zajímavá alternativa - balíčky s internetem atd...
3) IPTV - před lety neexistovala, teď ano, platí to samé jako u kabelovky.
4) zavedení serpo - lidi co nechtějí cokoli platit přecházejí na pozemní příjem zadarmo.
Je to normální, pěkně konkurenční prostředí a divák z toho jen benefituje. Nicméně Skylink je pro mnoho lidí stále velmi zajímavý, zvlášť pro ty, kterým stačí nabídka cca 30-40 základních programů ale zároveň je chtějí v HD, což v pozemáku mimo ČT a RTVS nemají
 
 
 
@zagrapan  
13.05.2018 09:35 • ® arsat84
Čo si napísal, je úžasné, je to skoro ako spoločenská psychoanalýza toho, čo sa deje v SR a ČR. Buď opatrnejší, môže sa Ti to vymknúť. Tak ako Ficiakovi a verím, že čoskoro aj Burešovi. Tým končím na Tvoju odpútavaciu tému. A idem znova k podstate. Takže, Skylink, tvrdíš Ty,tu bol, je a bude. Či bude a dokedy, to veru neviem. Viem iba jedno, Skylink je značka, ktorú si ľudia pamätali z minulosti a pokiaľ pod tou značkou bude niečo, čo si ľudia v SR a ČR budú ochotní zaplatiť, značka bude existovať a možno od októbra 2018 aj vo vlastníctve Číňanov. Lebo dnes je možné všetko, pokiaľ niekto niekoho presvedčí, že sa s danou značkou ešte dá urobiť nejaký kšeft. Téma je o tom, prečo abonenti Skylinku masívne odchádzajú?! Vieš na takto jasne postavenú tému zmysluplne debatovať? Alebo nesmieš, lebo Ti to Tvoja príslušnosť zakazuje?
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 09:09 • ® zagrapan
Nepotykali jsme si ale budiž. Co do toho pleteš náboženství? Můžu za to, že se tak jmenuješ? Že ti prostě hráblo, když Skylink zavedl serpo? Že od té doby jsi na své stránce psal monotématicky o tom jaký je Skylink nejhorší na světě? A že teď ses tam přepnul na jinou tému a píšeš to samé pořád dokola aniž by to lidi zajímalo? A tak ses s tématem Skylink přepnul sem na satcentrum? Smiř se s tím, Skylink byl je a bude. Ať už ho provozují Češi, Slováci, Holanďani, vlastnit ho může třeba papež, lidem je to jedno. Dostal pokutu a zaplatil ji. No a co? Firmy i lidi pokuty dostávají. Znovu ti říkám - když máš pocit, že někdo jedná nelegálně, oznam to na policii. Kolik oznámení si v této otázce podal?
 
 
 
@andzuk  
13.05.2018 08:58 • ® arsat84
Ak presadzujeme pravdu, ak chceme dôsledné uplatňovanie zákonov, to je negativizmus? A mimochodom, prečo píšeš tak zoširoka, že akési okolité krajiny, veďže napíš niečo konkrétne.
 
 
 
@zagrapan  
13.05.2018 08:54 • ® arsat84
Som Katolík a mohol by som byť kľudne Luterán a vieš mi vysvetliť, prečo sa na portáli o SAT TV vezieš na nenávistnej náboženskej vlne? Ja tipujem, že iba preto, lebo sa nevieš v problematike orientovať, alebo si prisluhovačom mediálnej lobby, ktorá zdeformovala zákonný trh a urobila si z neho mediálny brutálny kšeft! Keďže píšeš česky, vieš mi vysvetliť, ako je možné, aby prevádzkovateľ takto nehorázne porušoval zákon a štát Česko nebol schopný roky konať v zmysle zákona? A keď už konal, tak iba veľmi pomaly a nedbalo, čo už bolo prakticky neskoro. A Česko to celé zbabralo, lebo mladší brat Slovensko sa na Česko spoliehalo a keď Česko nič nekonalo, Slovensko voľnú cestu mediálnej mafii tiež nechalo. Naštuduj si to https://technet.idnes.cz/pokuta-pro-skylink-a-m7-group-di3-/digitv.aspx?c=A170526_131604_digitv_vse
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 08:45 • ® andzuk
Treba upustiť od negativizmu, poobzerať sa po okolitých krajinách, rozžíriť si obzor. A nie jednofarebne vidieť veci.
 
 
 
@arsat84  
13.05.2018 08:00 • ® zagrapan
ale ale pán katolík Luterán, zákony se dodržují, pokud máte pocit, že ne, tak podejte trestní oznámení na policii místo vypisování nesmyslů na forum. Tím ničeho nedosáhnete.

A na výběr toho je až moc, porovnejte si to třeba s Anglií, tam je na pay TV 1 sat provider - cena je vysoká - chceš? nechceš? nazdar! U nás si naopak člověk vybrat může.

Stejně tak s tou reklamou, je to jak píše andzuk
 
 
 
@andzuk  
12.05.2018 20:15 • ® arsat84
To nie je o počte, ale o zákonoch a ich dodržiavaní, kontrole a regulácii trhu v prospech verejnosti. Začína to verejnoprávnou TV, pokračuje komerčnými a končí rýdzo platenými TV. Náš trh je totálne deformovaný počnúc akože verenoprávnou, pokračujúc komerčnou zmenkovou Markízou atď. a potom katastrofou v podobe Skylinku atď...
 
 
 
Tak koľko SAT providerov treba, aby tu nebola  
12.05.2018 20:00 • ® andzuk
Tak koľko SAT providerov treba, aby tu nebola údajná deformácia trhu? 10? 20? 100?
 
 
 
@andzuk  
12.05.2018 18:32 • ® arsat84
Ja v tom problém vidím, nemôžem za to, že tú deformáciu trhu Vy nevidíte. A práveže problém je v tom, že vďaka tej deformácii niet z čoho vyberať...
 
 
 
@zagrapan  
12.05.2018 18:30 • ® arsat84
Prosím, netitulujte ma Luterán, som Katolík. A k tej dobe snáď iba toľko, nie je problém v dobe, problém je v postkomunistiokých krajinách..
 
 
 
Ja v tom presune problém nevidím. Je to skôr dôkaz  
12.05.2018 17:34 • ® andzuk
Ja v tom presune problém nevidím. Je to skôr dôkaz toho, že je na trhu konečne z čoho vyberať a je dobré, že ľudia vyberajú.
 
 
 
zdravím pán Luterán  
12.05.2018 09:31 • ® zagrapan
A ta realita je přece skvělá! Kdysi byl jen Skylink, dnes je i Antik,Flix,Digi,Freesat,Pantelio, brzo Orange......Za pár let to budou desítky poskytovatelů. pak stovky a třeba tisíce!!! CZ a SK programy na všech družicích!!! Každý si bude moct vybrat, podle ceny, nabídky, bonusů, nechápete v jaké skvělé době žijeme??? Otevřete oči, pán Luterán!!!
 
 
Celkový počet reakcí: 18 / zobrazují se: 1 ... 18

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist