Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 03:08:24 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Komentáře
Dva fóóóóry na maďarskú tému, od Skylinku  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
07.11.2013 21:38 • ® mediabook
Neodpustím si jeden verejný komentár, keďže náramne ma pobavili vyjadrenia zástupcu Skylinku, ktoré dnes sprostredkovala parabola:

Fóóóór číslo jeden:
"V Maďarsku právě vypnuli analogové terestriální vysílání a DVB-T je kódované a placené. Maďarsky hovořící Slováci žijící blízko u maďarských hranic ztratili ze dne na den přístup k základním maďarským programům," říká Jaromír Glisník.

Komentár: M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna II, RTL Klub, TV2, Euronews sa dajú z DVB-T prijímať bezproblémov až po Nitru. Ide o nekódované vysielanie! Niektoré stanice sú rovno v HD verzii!

Fóóóór číslo dva:
"Programy v maďarském jazyce jsou proti užívání na cizím území velmi dobře chráněny jazykovou bariérou. Není proto velký problém, když je přijímají lidé mimo geografické území Maďarska. Nijak tím neohrozí majitele práv," popisuje důvody Jaromír Glisník.

Komentár: Aj maďari musia dodržiavať vysielacie práva, i preto je satelitné vysielanie verejnoprávnych staníc z 9E čiastočne zakódované. MTVA musí kódovať vysielanie tých programov, na ktoré nemá vysielacie práva mimo územia Maďarska.

Mediálne informácie trochu inak. FB / Twitter @mediabookSK verejne dostupný, vygooglite si :)
Pro zobrazení příloh se musíte přihlásit
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 10   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 1

 
jjdjster  
20.12.2013 01:56 • igor
Neviem ci je to dane zakonom, ale vysielanie pre deti do urciteho veku (8 rokov?) musi byt v slovenskych TV v slovenskom jazyku. Pozri si ranne detske vysielanie cez sobotu a nedelu na STV1, myslim si, ze je to v slovencine. A asi aj vecernicek je komplet v slovencine. Rodicov a deti ale lakaju aj programy CT:D a Animacek na Barrandove, to su ale ceske stanice takze... Su aj rodiny, ktore pustaju detom Super RTL, Nickelodeon DE, Kiku.
U ceskeho Minimaxu, Nickelu, JimJamu nemozes ocakavat slovencinu, ak ti to nevyhovuje tak nepozerat a zvolit inu alternativu.
 
 
 
rudlus  
15.11.2013 08:21 • ® jjdjster
a naco to predabovavat ked tomu rozumieme...???
Uz som naznacil .. ak necitas tak nereaguj.. nie si tu sam a pre deti to nie je spravna volba.. tym som myslim dostatocne naznacil, ze dabovanie rozpravok je na mieste.. Ak nemas deti, alebo su uz velke, tak sa trocha prisposob dobe. V minulosti bezali pravidelne rano cez vikend rozpravky na verejnopravnych TV, dnes ak ide aspon jedna, tak je to "super". Pamatam si, ze tym vznikol priestor pre rodicov, aby mohli navarit a co to upratat. Dnes vacsina rodicov pracuje aj cez vikend a kto ostal doma sa ma venovat aj detom a aj domacnosti.
Nech vstupuju do madarska, na SK vstupili uz kedy a programy bezia v CZ dabingu. Nejde o zvelicovanie, ale uvedom si, ze film bezi niekde z DVD a ak je obsahom toho filmu aj zvukova stopa SK, tak preco by ju nemohli vysielat? My dvaja to nevyriesime, ale tato otazka je tu podla mojho nazoru na mieste aj ked nie vsetci mozeme zastavat rovnaky nazor.
 
 
 
jjdjster  
14.11.2013 08:37 • ® rudlus
vsetky distribucne spolocnosti su len v cr...u nas nieje ziadna ..pre to je vsetko v cestine...a naco to predabovavat ked tomu rozumieme...???
a k tomu Nemtudom balicku...koho to tu zaujima??ludia co by to kukali to maju tak ci tak z madarska zadara...naco by si to este platili u sky???ale robiatopreto ze chcu asi aj do madar vstupit.a kupit daco...ale to je ich vec...
 
 
 
A co zavidite madarom tie mazanice co vysiela  
12.11.2013 14:24 • ® jjdjster
A co zavidite madarom tie mazanice co vysiela skylink? Za zamyslenie stoji skor to, ze podnikaju roky na SK trhu a nemaju problem zaradit Hungary stopu, ale keby zaradili Slovak jazykovu stopu, to by bolo pre nich asi velmi narocne. Vsetko sa vysiela vacsinou v cestine. Nemam nic proti "bratom" cechom, ale okrem medii posobiacich na SK trhu ide vsetko v CZ preklade. Zda sa mi to byt viac ako diskriminacne. Za taketo sluzby bez prekladu do SK jazyka si uctuju rovnako v oboch krajinach. Niekto si povie, ze v CZ to znie lepsie. Ale potom sa necudujme, ze nase deti sa nevedia ani riadne vyjadrovat, a nie len deti. Som nazoru, ze absencia tohto nedostatku prameni uz v samotnom zakone o ochrane spotrebitela, ale zjavne to tak niekomu vyhovuje.
Pro zobrazení příloh se musíte přihlásit
 
 
 
Pan řídící Skylink nemá ani šajnu a jenom mlží a  
10.11.2013 09:37 • ® lubos
Pan řídící Skylink nemá ani šajnu a jenom mlží a mlží.
 
 
 
pan J.G. asi fici na niecom, ked trepe taketo  
08.11.2013 18:58 • ® mjamriska
pan J.G. asi fici na niecom, ked trepe taketo blbosti, asi si mysli, ze ludia v CR a SR su sprosti a nesvojpravni
 
 
 
redakcia=sak su jedna banda  
08.11.2013 17:25 • ® JohnCena
redakcia=sak su jedna banda
Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
 
 
 
Igor, super zhrnutie.  
08.11.2013 15:27 • ® mediabook
Igor, super zhrnutie.

Možno otázka znie aj inak, prečo redakcia spomenutého odborného portálu nezasiahla? Alebo je to pánovi Vyleťalovi jedno čo sa píše, hlavne že má akýkoľvek "exkluzívny materiál"?

Tak-či-onak páni, treba sa nad tým povzniesť a pousmiať, takéto oblbováky sa na nás tlačia z rôznych sfér života. Samozrejme to negeneralizujem, myslím to v kontexte tých dvoch vyššie uvedených výrokov.
Mediálne informácie trochu inak. FB / Twitter @mediabookSK verejne dostupný, vygooglite si :)
 
 
 
vyjadrenia pána JG  
08.11.2013 13:20 • ® Zelenak
ja naopak asi budem brať vážne ...
pretože výroky, ktorými sa "blysol" na stretnutí TOP predajcov SKYLINK 15.10.2013, posúvam môjmu právnikovi ( nebol som síce na stretnutí ale mám zo stretnutia zvukovú nahrávku ) , pán JG totižto povedal na adresu niektorých predajcov TV a SAT techniky, že " pomlouvají SKYLINK " a hovoria, že SKYLINK podniká na Slovensku nelegálne ... nakoľko pred týmto vyjadrením padlo aj moje meno, domnievam sa , že aj mňa zaradil medzi týchto predajcov ...

medzi ďalšie nepravdivé výroky pána JG by som ešte zaradil tento : zasielaniu bezdokladových dobierok vraj vždy predchádzala informácia pre prijímateľa dobierky ,že mu bude zasielaná karta výmena na dobierku .
Ja osobne mám dôkazy o tom, že to tak vždy nebolo, naviac,v mailoch, ktoré dostávali zákazníci s oznamom o zaslaní dobierky bola veta : Ďakujeme Vám za vašu objednávku ( napriek tomu , že si zákazník nič neobjednal )

osobne som sa už dlho na diskusných fórach neozval ale na toto som už musel reagovať a súhlasím s príspevkom p. igora , že p. JG sa svojimi niektorými výrokmi sám stavia do úlohy nekompetentnej osoby ,... žiaľ ... a ešte na záver ... onedlho uplynie zákonná lehota odpovede pre moje podanie na SOI ohľadne bezdokladových dobierok ... do dnešného dňa je ticho ... vlastne , nie je , dozvedel som sa, že aj diskusia na ab fórum ohľadne tejto témy ( bezdokladové dobierky ) bola vymazaná ...

Takže, kde to žijeme ?
 
 
 
Vyjadrenia pana Glisnika len svedcia o jeho  
08.11.2013 05:52 • igor
Vyjadrenia pana Glisnika len svedcia o jeho nekompetentnosti ako "medialneho hovorcu" M7 Group pre uzemie CR s SR. Jeho vyrazne a caste faux pas zacalo vyjadrenim o moznosti zavedenia SERPO, ked povedal, ze nebude spoplatne to, co je zadarmo. Keby aspon svoje dristy zverejnoval len na strankach Skylinku, ale ze to bude uverejnene na odbornejsich forach, ktore citaju prevazne ludia, ktori vedia o co go. Ja mat vo firme takeho hovorcu, ktory mi takymito vyjadreniami kazi renome firmy, hned by som sa s nim rozlucil. Ale v M7 Group je to asi pracovna metoda, ako ohlupovat verejnost. A pritom sam a dobrovolne zo seba robi hlupaka ten, kto taketo vety vypusta z ust. Ale na druhej strane dobre zaplateny hlupak, tak preco ho zo seba nerobit nie? Este by to chcelo okrem slovnych vyrokov pridat aj obraz - urobit nejaku TV reklamu nech sa narod bavi nielen pri monitoroch ale aj TV obrazovkach.
Pan Glisnik si takymito vyrokmi (zrejme vedome, pretoze zistit si napr. stav vysielania DVBT v Madarsku nie je ani pre bezneho cloveka s maturitou az taky problem) vytvara o sebe vo verejnosti (a nielen odbornej) punc nekompetentnej osoby, ktorej slova netreba brat vazne.
Uvidime, cim nas este slovne obdari pod vianocny stromcek :)
 
 
Celkový počet reakcí: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist