Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 21:50:10 satCentrum najdete také na:      
včera nové Téma/Reakce: 0/0           dnes nové Téma/Reakce: 0/0 Nastav barvu


Upozornění
Zvýrazňování nových příspěvků od poslední návštěvy je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pravidla diskuse na serveru satCentrum

 

TOP témata



 

Téma z archivu

Přijímače a technika
Má význam opravovať si televízne prijímače so zabudovaným SAT tunerom...?  
Vytvoření nového tématu
search Vyhledávání

print Verze pro tisk
15.07.2018 08:42 • ® arsat84
Zákazník si doviezol popri práci pred pár rokmi televízny prijímač z Holandska, ktorý mu darovali. Jemu to bohate postačovalo na nenáročný satelitný príjem nemenovanej spoločnosti na pozícii, kde sa už európsky región preklápa na atlantický. Čo je ale podstata problému? Jedného dňa, nie tak dávno sa zablyslo a všetko zhaslo. Teda nie tak úplne, ale satelitný tuner asi skapal. Lebo nemá signál. Chlapík telku zobral do servisu, lenže nepotešili ho, povedali mu, že oprava nemá zmysel a oni nemajú na taký model ani súčiastky a hlavne ani čas. A on sa najprv tváril, že mu postačuje tých pár programov DVB - T, lenže teraz otravuje kade - koho, či by mu satelitný tuner neopravil. Nikto nechce. A tak mu možno príde vhod táto lekce. Môže si to opraviť sám. Najdôležitejšie je vedieť, čo potrebuje objednať, aby nemal problém, keď mu dodajú niečo, čo mu bude nanič. A úplne najpodstatnejšie je nájsť ako u auta VIN číslo, tak u TV číslo VIN matičnej dosky. A kde to čísielko hľadať? Stačí sa na priložený obrázok dobre pozerať... Verím, že takáto užitočná neutrálna téma nikoho neurazí a ani nikoho z nej neporazí...Ak sa Vám zdá užitočná, komunikujme a aj ďalšie finty si odovzdajme.
Pro zobrazení příloh se musíte přihlásit
<< následující (novější) téma předchozí (starší) téma >>

¤   Počet reakcí k tomuto diskusnímu tématu: 23   ¤
Reakce (nejnovější jsou nahoře): 1 / 2

 
Ja nemienim nič popisovať, nikto sa ma na nič  
20.07.2018 17:30 • ® Rasto78
Ja nemienim nič popisovať, nikto sa ma na nič nepýta a ak sa opýta viem presne čo mám odpovedať.
 
 
 
@Rasto78  
19.07.2018 21:57 • ® arsat84
Rastík, veď to myslím presne tak, ako píšeš, nevyzrádzaj žiadne svoje know - how, iba popisuj chyby displeja tak ako je napr. MURA t.j. LCD panels also have defects known as clouding (or less commonly MURA), which describes the uneven patches of changes in luminance. It is most visible in dark or black areas of displayed scenes.
 
 
 
Nie, ja nebudem žiadne témy vytvárať bo som  
19.07.2018 21:08 • ® Rasto78
Nie, ja nebudem žiadne témy vytvárať bo som servisák a to čo robím ma aj živí a voľne nemieniť nič poskytovať (nerýmuje sa mi to ako tebe ale snáď si to pochopil). Foto som chcel kôli tomu aby som ti vysvetlil (a v tomto prípade úplne vyvrátil) pojem čo je to MURA.
 
 
 
@Rasto78  
19.07.2018 20:43 • ® arsat84
Rastík, ďakujem, foto nepošlem.

Lebo som si to nenafotil.

Samozrejme, bol by som Ti povďačný, pokiaľ niečo všeobecne užitočné máš, čo verím, že áno, vytvor novú tému.
 
 
 
Určite je to na reklamáciu - to je bez debaty.  
19.07.2018 18:10 • ® Rasto78
Určite je to na reklamáciu - to je bez debaty. Pošli foto.
 
 
 
@Rasto78  
19.07.2018 12:20 • ® arsat84
Rastík a čo si myslíš, mohol by to ešte reklamovať?
 
 
 
A týmto si chcel povedať čo ? "Na obrazovke sa  
18.07.2018 23:39 • ® Rasto78
A týmto si chcel povedať čo ? "Na obrazovke sa objavujú rušivé škvrny neávisle na jednotlivých vstupoch externých zariadení, avšak najvýraznejšie je to na VGA"
 
 
 
"avšak pre čas a robotu, vzhľadom k cene novej  
18.07.2018 23:38 • ® Rasto78
"avšak pre čas a robotu, vzhľadom k cene novej dosky sa to neoplatí". - totálna kravina, bežne ich mením, vyjde to menej ako nový T-CON (ani tú dosku nevieš pomenovať) a nehladiac na to že tieto "dosky" sa už prevažne nevyrábajú.
 
 
 
Rušivé škvrny na obrazovke LCD tzv. MURA a  
17.07.2018 06:45 • ® arsat84
Na obrazovke sa objavujú rušivé škvrny neávisle na jednotlivých vstupoch externých zariadení, avšak najvýraznejšie je to na VGA. Odskúšané všetko možné v rámci dostupných rád typu demagnetizuj, pripoj na samostatný zdroj, použi prepäťovú ochranu a pod. Vychádza to na MURA. Prístroj je ešte v záruke 3 mesiace, je to na reklamáciu...?
 
 
 
@Vlado Fogo  
16.07.2018 14:10 • ® arsat84
Častý problém u Samsungov sa prejaví v nekvalitnom podaní farieb obrazu, najlepšie je to identifikovateľné na ľudskej tvári v podobe neprirodzených farebných škvŕn. Za problém je zodpovedný gama IC, ktorý sa síce dá vymeniť, avšak pre čas a robotu, vzhľadom k cene novej dosky sa to neoplatí. A hlavne laik to i tak nedokáže. Plošák nájdete v strednej časti hore nad zdrojom pod krycou doskou. Aby ste sa k nemu dostali, odskrutkujete najprv hornú lištu a následne dosku, pod ktorou je plošák. Odopnete dva horné konektorové klipy smerom dolu a spodný konektor uvoľníte povytiahnutím. Dosku vymeníte a je to :) Len to nepovedzte Fogovi,,, ;(
 
 
 
@luteran alias arsat84  
16.07.2018 11:07 • ® Vlado Fogo
hadam nechces aby ti sem niekto dal how-to.. si uz nacisto osprostel ?
co ti brani v tom vygooglit a naspitat vsetko o tej doske.. po prejdeni 150 stranok a 4 hodinach mozno sa k niecomu dopatras a to je presne tych 15 euro co popisujes a co tvoja nemúdryna hlavicka nemoze akosik vstrebat.
Nikdy sa nehádaj z blbcom, pretože sa veľmi ľahko môže stať, že si Vás ľudia pomýlia ..
 
 
 
@Rasto78  
16.07.2018 08:21 • ® arsat84
Rastík, som arsatko, nábožensky ma nenálepkuj, keď už tak...Ja som si to aj myslel, že táto téma bude proti vôli tým, ktorí tzv. "pracujú" v servise okolo teliek. No ale zasa, aby niekto "kolaboval" kvôli tomu, že sa ľud naučí, kde je VIN, tak to už je aj veľa, keď nie mnoho... Aj Tvoja veta, že v servise identifikovať vedia, je fakt dobrá :D Ale väčšinou to je tak, že my to identifikujeme za 15 eur a Vy sa rozhodnite, či chcete opravu za 150 eur. Samozrejme, aj to je v poriadku, je tu sloboda. Každý sa môže sám rozhodnúť.
 
 
 
Luteránko, pôvodne som myslel že takú dosku zháňaš  
15.07.2018 21:22 • ® Rasto78
Luteránko, pôvodne som myslel že takú dosku zháňaš - prepáč zle som si to vysvetlil, pretože som ten tvoj príspevok čítal rýchlo (bojím sa pomaly čítať tvoje príspevky - zastavuje sa mi rozum).
Notak vieš identifikovať mainboard - a čo ? Objavil si Ameriku. Myslím že toto vlákno nikomu nepomôže. V servise identifikovať vedia - a kto je nes...vis - nech sa trápi sám, takých nepodporujem.
 
 
 
Máš pravdu Vlado . Jeho príspevky treba ignorovať.  
15.07.2018 19:48 • ® kompresor
Máš pravdu Vlado . Jeho príspevky treba ignorovať. nech si tu kydá , ten svoj hnoj.
 
 
 
@arsat84  
15.07.2018 18:33 • ® Vlado Fogo
luteran ty si fakt nemúdry..

@all

doporucujem sa vykaslat na neho a neradit mu. kedysi 4 roky dozadu mu skrsla myslienka na biznis navlacit sem Tv prijimace z ciny, a aby sa vyhol vysokemu dovoznemu clu zacal to sem vlacit po doskach ako nahradne diely..
Zrejme teraz vyprazdnuje skladove zasoby a nevie kudy kam
Nikdy sa nehádaj z blbcom, pretože sa veľmi ľahko môže stať, že si Vás ľudia pomýlia ..
 
 
 
Základnú dosku sme identifikovali, teraz si ju  
15.07.2018 18:06 • ® arsat84
Spôsob ako nájdeme identifikačné číslo matičnej dosky už vieme a následne si zistíme jej dostupnosť a cenu. Za chvíľku si uvedieme zopár príkladov o cenových reláciách...
 
 
 
Tak ešte raz a poriadne . Nikomu nič ako dar  
15.07.2018 16:15 • ® kompresor
Tak ešte raz a poriadne .
Nikomu nič ako dar holanďania nedávajú . Doniesol si to , zo zberného dvora , ako sa to robí všade na západe .
To že niečo odišlo a podobne a že nemajú na to súčiastky , tak tým treba nakŕmiť teba a tebe podobným ,ktorý sú zaostalý. Teda v myslením a oje bavaním .
zapojené do série a aj to na 600V. To je aj najčastejšia závada na zdroji. A bez zdroja sat tuner ani telka nepôjde.
Druhé najčastejšie blýskanie máš len ty , ako sa zviditeľniť ,tárať a drístať , len aby si bol čo najviac guru. To ako že si vedúci , čo všetkému rozumie a bude dávať rady ostatným . Lenže tebe sa blýska v hlave pravidelne a taká súčiastka na výmenu nieje a nieje ani v katalogu.
 
 
 
No a ďaľšia rozprávka pre dospelých , alebo pre  
15.07.2018 15:45 • ® kompresor
No a ďaľšia rozprávka pre dospelých , alebo pre dôchodcov . Nudiť sa je strašná nuda .
 
 
 
@Rasto78  
15.07.2018 12:04 • ® arsat84
Rastík, musíš pozorne čítať. Pokazené TV bolo Philips, 24 inch, obrázok nesúvisí s danou TV, obrázok je reálny, avšak iba ilustračný, aby čitateľ vedel, kde a čo má hľadať. Tak len dúfam, že aj Ty si reálny a máš už občiansky VIN ;)
 
 
 
Philips to nebude. Doska je z 55" TV výrobca je  
15.07.2018 11:40 • ® Rasto78
Philips to nebude. Doska je z 55" TV výrobca je "Element". Takže podla mňa si si to celé vymyslel, našiel si obrázok na nete, vymyslel okolo toho rozprávku a čakáš kto sa chytí. Ty sa musíš ale veľmi nudiť.
 
 
Celkový počet reakcí: 23 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|



¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist