Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 03:48:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Dnes začala „parlamentní“ televizní stanice 24.cz přenášet živé vysílání

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 14.12.2004



"Parlamentní" stanice 24.cz, dnes poprvé spustila své přímé vysílání z 39. schůze PS PČR. Na programu je mimo jiné návrh zákona o ochraně některých služeb v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a služeb informační společnosti a poslanecký zákon o elektronických komunikací.


Televizní stanice 24.cz, která nám zprostředkovává jednání obou komor českého parlamentu, spustila dnes poprvé přímé vysílání z 39. schůze Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Vysílání je pro nás zajímavé i z toho důvodu, že právě můžeme sledovat druhé čtení poslaneckého zákona o elektronických komunikací. Pro mnohé satelitní fanoušky, ale i prodejce bude ale asi nejzajímavějším bodem druhé čtení vládního návrhu zákona o ochraně některých služeb v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a služeb informační společnosti ¨(sněmovní tisk 596), který by měl stanovovat postihy za prodej a výrobu zařízení k „pirátskému“ příjmu placené kabelové a satelitní televize.

Pokud vás zajímá, jaké je pořadí projednávaných zákonů, tak zde je podrobný program celého čtyřdenního jednání, jak je uveřejněný na internetových stránkách této televize – http://24.cz.tv:


Program jednání 39. schůze PS PČR ve dnech 14.12. - 17.12. 2004:

1. návrh zákona, vrácený senátem - energetický zákon
2. vládní návrh zákona o elektronických komunikací - druhé čtení
3. poslanecký návrh ústavního zákona - Ústava ČR - druhé čtení
4. poslanecký návrh zákona o konkursu a vyrovnání, o bankách, o spořitelních a úvěrních družstev, o daních z příjmů - druhé čtení
5. poslanecký návrh zákona o státní sociální podpoře - druhé čtení
6. vládní návrh zákona o azylu, o Policii České republiky, o sociálně-právní ochraně dětí - druhé čtení


Zákony - prvé čtení:

1. vládní návrh zákona o ochraně veřejného zdraví, o státní kontrole,o přestupcích, na ochranu zvířat proti týrání
2. vládní návrh zákona o provozu na pozemních komunikacích
3.vládní návrh zákona o doplňkovém dozoru nad bankami, spořitelními a úvěrními družstvy, institucemi elektronických peněz,pojišťovnami a obchodníky s cennými papíry
4. poslanecký návrh zákona o rozhlasových a televizních poplatcích
5. poslanecký návrh zákona o příspěvku na nájemné
6. poslanecký návrh zákona o prodejní době v maloobchodě
7. poslanecký návrh zákona o stavebním spoření a státní podpoře staveb. spoření, návrh zákona o daních z příjmů
8. poslanecký návrh zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů


Televizi 24.cz naladíme v kabelových sítích a na družici Astra 2C, umístěné na pozici 19,2 stupňů východně, na stejném paketu, kde volně vysílá český hudební kanál Óčko. Jedná se o transponder 57, frq. 10,832 H, SR 22000, FEC 5/6, PIDy 40/41, SID 61993. Abonenti placené satelitní platformy UPC Direct jej mohou sledovat na třetí předvolbě zapůjčeného satelitního receiveru Philips DSX 6010s. Vysílání je a i nadále bude volné, nekódované.

Redakce satCentrum měla exkluzivní možnost navštívit režijní, střihové i odbavovací pracoviště televize 24.cz, umístěné v prostorách společnosti Sat plus v Praze – Nuslích. Sat plus zabezpečuje i konečnou úpravu signálu a předání do kabelových sítí domácích operátorů a pro uplink na satelit Astra v DMC (Digital Media Centre) v Amsterodamu. Na dvou snímcích přinášíme aspoň malý pohled pod pokličku tohoto vysílání, na delší reportáž snad vyjde čas někdy příště. Měli jsme možnost dlouze pohovořit i s jednatelem a spolumajitelem televize 24.cz, panem Leošem Pohlem, a nezapomněli jsme ani na otázky směřující k technické kvalitě vysílání.

Do redakce totiž čas od času dostáváme maily či telefonáty, že nejste schopni na svém satelitním přijímači naladit obraz a nepomáhá ani ruční zadání identifikátoru V-PID. Na jiných receiverech se zase po určité delší době rozejde obraz ze zvukem, dojde k posunu – zpoždění audia. V odbavovací režii jsme viděli dva receivery - Dreambox a Hundai, dalším kontrolním receiverem byl Premium X, a u každého docházelo k posunu v jiném čase, např. až po dvou hodinách. Je to tedy závislé na hardware. Ze zařízení, vlastně z Prahy, přitom odcházel signál bez problému, k technickým problémům zřejmě dochází až někde na dlouhé trase na uplink.

O všech těchto závadách se ví a pracuje se ve spolupráci s techniky v DMC na jejich odstranění. Také by se měla postupně zlepšit kvalita obrazu z přenosů z kamerového parlamentního okruhu.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 5   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.12.2004 • Digital Television Project
01.12.2004 • Dnes startuje VH1 CLASSIC EUROPEAN [ 2 ]
30.11.2004 • Finská SM LIGA na Galaxii sport - přehled TV přenosů (základní část 2004-2005)
29.11.2004 • Viva končí?
24.11.2004 • Finská hokejová SM liga na Galaxii-sport [ 3 ]
22.11.2004 • Eurosport 2 na startu [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  na redakci 

17.01.2005 07:18 • sukesada
Mám obdobné zkušenosti jako Petr (od určité doby jde na některých přijímačích jen zvuk), nezjišťovali jste už něco okolo tohoto již déletrvajícího problému?
 
 
  Nejde mi to 

13.01.2005 11:46 • BUddy
24.cz aj Ocko TV som naladil na satelite (Kaon Hornet) hneď potom ako začali vysielať. Chvílu mi obe išli perfektne (teda čo sa týka kvality príjmu a výpadkov, obraz bol u oboch katastrofálny, horší ako z kvalitnej amatérskej kamery). Chvílu to chodilo, potom mi naraz začal prijímač vyhadzovať u oboch staníc "slabý signál" a odvtedy (mesiac) sú nechytateľné - žiaden obraz, žiaden zvuk. Pritom, z Astry prijímam skoro 600 staníc a u všetkých mám silu signálu 60% a kvalitu signálu 90%. Stabilne. A Óčko TV a 24.CZ signál aj kvalita - 0%!!!
Pritom z Astry 2 alebo Astry 3 (neviem teraz kde sa ešte vysiela Óčko) mi ide Óčko perfektne - bez akýchkoľvek výpadkov - kvalita 90%.
Spolu mám skoro 2100 programov (dokonca aj z takých slabých družíc ako Arabsat a pod.), ale s Óčkom a 24.CZ mám stále problémy... Napr. TA3 a JOJ z Intelsatu (Thor) prijímam kludne v kvalite skoro 90%...
Kde je problém?!?
 
 
  Bez obrazu 

13.01.2005 10:00 • Petr
Na Premium X 7100 CG mně jde u 24.cz pouze zvuk. Při zahájení zkušebního provozu šel i obraz, který se v první polovině prosince ztratil. O problémech se ví již měsíc. Je naděje na zjištění příčiny a vyřešení problému? Funguje mně téměř 1000 programů, ale 24.cz ani náhodou.
 
 
  Fun1? 

15.12.2004 21:54 • Ferda
Objeví se na Astře i FUN1?
 
 
  Zvuk jde na PremiumX velice sl ... 

15.12.2004 10:15 • Jirka old
Zvuk jde na PremiumX velice slabě, musím nastavit hlasitost na maximum v STB a i v TV na hodnotu okolo 35. Co to udělá za rámus, když přepnete na normální kanál, nemusím snad dodávat
 
 
Celkový počet komentářů: 5 / zobrazují se: 1 ... 5

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist