Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 09:12:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM - tipy na 15. týden - poznejte svět zblízka!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.04.2013


Prima ZOOM - dokumentární skvosty pro vás. Zachraňte Titanik - další premiérový film o proslulé zkáze; král Škorpión představí Odhalený Egypt; nahlédneme na Soukromý život primátů - tentokrát s Orangutany; budeme mít poslední šanci u Chtěli zabít Hitlera; unikátní Lovec krokodýlů nás zavede do panenské Afriky; závěrem příštího týdne na vás čeká nejzachovalejší Dinosauří mumie a překvapivý Příběh komety. Svět ještě více zblízka na vaší oblíbené Prima ZOOM!


Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


Výběrové tipy na 15. týden vysílání Prima ZOOM – poznejte svět zblízka!

8. 4. 21.00 – Zachraňte Titanic

Většina dokumentů o nechvalně proslulé zkáze Titaniku se soustředí na dramata, která se během katastrofy odehrávala na palubě mezi cestujícími, posádkou a velícími důstojníky. Film Zachraňte Titanic jako úplně první ukazuje, co se dělo tam dole mezi obrovskými pecemi, kde se stateční inženýři snažili udělat pro záchranu poničené lodi doslova všechno, co se udělat dalo. Dokument se zaměřuje na šestici mužů a využívá digitálních efektů, aby věrohodněji přiblížil tísnivou atmosféru na potápějícím se Titaniku. Je to drsný příběh o sebeobětování a zachování důstojnosti tváří v tvář smrti.


8. 4. 22.00 – Lovci tornád (Následky)

Pás země, který se táhne na sever od Texasu přes Oklahomu do Nebrasky a Kansasu, je ve Spojených státech nechvalně proslulý jako údolí tornád. Kvůli unikátní kombinaci zeměpisných a klimatických podmínek tady vznikají nejpozoruhodnější, nejsilnější a nejvražednější tornáda na světě. Dobrodružný seriál Lovci Tornád vtáhne diváky do nitra rozhněvané matky přírody. V každém díle se jiný tým lovců tornád vydá po stopách zkázy ve snaze poznat z první ruky sílu těchto úžasných bouří. Ať už to dělají kvůli poznatkům, pro vědu nebo jednoduše kvůli adrenalinu, jedno mají společné: vzrušení z lovu.


9. 4. 20.00 – Odhalený Egypt (Král Škorpión)

Odhalte největší tajemství starověkého Egypta v úspěšném osmidílném dokumentárním seriálu! Odhalený Egypt spojuje nejnovější vědecké poznatky a postupy s vynikajícími digitálními efekty. Takto vyzbrojený seriál proniká do míst, kterých se noha obyčejného smrtelníka už celé věky nedotknula. V každé epizodě dojde na jednu ze známých ikon starověkého Egypta, jako je záhada mumie křičícího muže nebo původ a vznik velké sfingy v Gize. Hrobka Alexandra Velkého, opravdového Krále Škorpióna, Kleopatry, faraóna Ramsese a záhady pyramid ani Údolí králů samozřejmě nemůžou chybět.


10. 4. 21.00 – Soukromý život primátů (Orangutani)

Zooložka Charlotte Uhlenbroeková se pustila do jedinečného podniku se zvířaty. Vydala se do vysokých hor a nepropustných džunglí, kde pronikla do největších skupin divokých primátů. Stala se součástí smečky a dostala se ke zvířatům blíž, než kdokoliv předtím. V okouzlující čtyřdílné minisérii Soukromý život primátů se Charlotte podařilo odhalit složité sexuální a společenské vztahy horských goril, orangutánů, šimpanzů i paviánů a posunout hranice zavedených technik natáčení. Výsledkem je neobyčejný pohled i zážitek.


11. 4. 20.00 – Chtěli zabít Hitlera (Poslední šance)

Atentát na nejznámějšího diktátora v moderních dějinách byl vyvrcholením německého odboje a nesouhlasu s Hitlerovými činy. Současně se stal jeho tragickým koncem. Nebyl ale jediný. Snaha odstranit Vůdce existovala dokonce už před začátkem druhé světové války a postupně proběhlo celkem 42 pokusů. Seriál Chtěli zabít Hitlera zachycuje dramatické dějiny odboje mezi lety 1938 a 1944. Zkoumá motivy atentátníků, přípravy i důvody selhání.


12. 4. 21.00 – Modrá planeta (Širý oceán)

Dokumentární seriál Modrá planeta se noří do minulosti oceánů. Nevyhýbá se oblíbeným pobřežím ve všech koutech světa, brodí se mělčinami plnými života a vychutnává si záhadné hloubky. Oceány sice pokrývají dvě třetiny naší planety, přesto stále zůstávají neprozkoumané a skryté před objektivem kamery. Modrá planeta odhaluje jejich neznámé půvaby a tím mění náš pohled na mořské hlubiny. Díky pokrokům v natáčení pod vodou se před námi otevírají dosud neprozkoumané neznámé oblasti.


13. 4. 22.00 – Lovec krokodýlů (Panenská Afrika)

Steve Irwin se pro tuto generaci stal bezpochyby nejznámějším a nejoblíbenějším propagátorem divokých zvířat. Boj o zachování divokého života v přírodě se mu kromě televizní obrazovky a pohodlí obýváků podařilo přenést také do srdcí diváků po celém světě. Neohrožený dobrodruh se zálibou v tahání krokodýlů za ocas natočil mezi lety 1997 a 2004 dokumentární seriál Crocodile Hunter. V něm ukazuje krásy často nebezpečné fauny od Austrálie, přes Indonésii až po Afriku. Dohromady vzniklo osm úspěšných sérií. V páté a šesté si Steve zaplaval s aligátory, zasurfoval s hady a nasbíral mnoho šílených zážitků.


14. 4. 20.00 – Dinosauří mumie

Říkají mu Dakota a je to jedna z nejzachovalejších dinosauřích mumií, která byla nalezena. Po 67 miliónech let odpočinku ho National Geographic probouzí v hodinovém dokumentu Dino Autopsy. Tento vzácný nález představuje zřejmě nejdůležitější dinosauří objev v nedávné době. „Ostatní dinosauři, které jsme viděli, vedle něho vypadají jako mršina u cesty,“ nebere si servítky zkušený odborník Dr. Phil Manning. Zatímco u jiných nálezů se dochovaly pouze kosti a zuby, Dakota zůstal milióny let nedotčený. Pyšní se zkamenělou kůži, tkání, a možná dokonce i svaly, orgány a šlachami. Uznejte sami, už jste někdy něco takového viděli? Ne, ale uvidíte!


14. 4. 22.00 – Příběh komety

Meteorický roj Taurids, který každoročně na podzim prší na naši planetu, je viditelným pozůstatkem komety, jež se kdysi dávno rozpadla v oběžné dráze Země. Pro starověké civilizace nebyly tyto ohnivé pruhy na obloze ničím jiným než bohy – nositeli života a zkázy. Ale jaký byl příběh samotné komety, odkud přišla a co se s ní stalo? Dokumentární film Příběh komety se zabývá současnými vesmírnými misemi, které odhalují původ a podstatu komet, i dávnými mýty, jež se kolem tohoto krásného nebeského fenoménu vyrojily. Překvapivě mají mnoho společného…


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Svět ještě více zblízka na vaší oblíbené Prima ZOOM!


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, spol. s r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.03.2013 • FANDA na Velikonoční pondělí nabídne duel Chelsea vs. Manchester [ 2 ]
28.03.2013 • Boss neodchází bez boje - Druhá řada seriálu Boss přichází na české obrazovky
26.03.2013 • Zažijte opravdová nemocniční dramata v novém seriálu Městská nemocnice na CBS Reality
25.03.2013 • Prima ZOOM si vás prostě přitáhne - tipy na 14. týden - poznejte svět zblízka!
22.03.2013 • Vzhůru mezi motory! SportTV zařazuje v HD velké ceny ploché dráhy
21.03.2013 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist