Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:32:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM si vás prostě přitáhne - tipy na 14. týden - poznejte svět zblízka!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.03.2013


Prima ZOOM přináší ty největší dokumentární skvosty. Připluje Nepotopitelný Titanik; přeneseme se do příběhu Za zdmi Vatikánu; setkáte se s největšími nej ve Zvířecí „nej" Jacka Hanny (Nejlepší psi a Úžasná Austrálie) a dostane vás Zázračná planeta, tak jak jste ji nikdy neviděli. 22 premiérových dokumentů v tomto týdnu a další desítky unikátních filmů, protože je chcete vidět znova.


Prima ZOOM si vás prostě přitáhne - Výběrové tipy na další týden vysílání Prima ZOOM – poznejte svět zblízka! Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


1. 4. 21.00 – Nepotopitelný Titanic

Několikanásobné selhání posádky, špatně propočítané technické proporce a obyčejná smůla vedly k jedné z největších a nejpřekvapivějších námořních katastrof všech dob. Za sto let, které už uběhly od zkázy Titaniku a zmaření 1523 lidských životů, se kolem jeho potopení vynořilo mnoho falešných mýtů. Fascinující dokumentární film Nepotopitelný Titanic odhaluje skutečnou podstatu zkázy nejslavnějšího zaoceánského parníku. Využívá přitom moderní forenzní důkazy, digitálně animované rekonstrukce katastrofy, přepisy z následného vyšetřování a rozhovory se zachráněnými.


2. 4. 21.00 – Za zdmi Vatikánu (Příběh Vánoc)

Nahlédnout do každodenního života za zdi Vatikánu bylo pro většinu lidí na světě prakticky nemožné. Až dosud. Unikátní dvoudílný dokument láká na exkluzivní návštěvu do jinak nepřístupných míst a zakázaných prostor nejmenšího samostatného státu na světě. Filmařům se podařilo zachytit životy těch, kteří pracují v „zákulisí“ od kuchyní a dílen, přes požární stanici až po vlastní farmu a udržují Vatikán v neustálém chodu.


2. 4. 22.00 – Barbarská tažení Evropou (Gótská sága)

Čtyřdílný historický dokument popisuje dobu a poměry na samém začátku historie Evropy, kdy se Řím řítil k nevyhnutelnému pádu, barbarské kmeny Germánů hromadně migrovaly a v severozápadní Evropě vznikalo nové centrum politické moci. Období od invaze Hůnů v roce 375 do dobytí Itálie kmeny Lombardů v roce 568 je jednou z nejzajímavějších, nejdůležitějších a nejsložitějších epoch v historii. Barbarská tažení rozervala Evropu na kusy a z jejích ruin povstala nová království. Korunovace krále Franků na císaře Svaté říše římské se pak v roce 800 stala začátkem moderních evropských dějin. Nechejte se jimi uchvátit.


3. 4. 22.00 – Zvířecí „nej" Jacka Hanny (Nejlepší psi a Úžasná Austrálie)

Jack Hanna, zkušený expert na divočinu a ochránce zvířat, diváky pobaví i poučí sérií svižných „bestofů“. Jeho žebříčky mají nejrůznější témata: v prvním díle vypočítává své největší zážitky s kočkovitými šelmami, druhý je zaměřený na medvědy, postupně dojde i na obzvláště nebezpečná zvířata či zvířecí odborníky na kamufláž.


4. 4. 22.00 – Bitevní strategie a taktiky (Preventivní úder)

Jak se vyvíjely moderní válečné strategie v průběhu 20. století, v čem spočívají, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, kde byly použity a s jakými výsledky? Od první světové války až po invazi do Iráku, od obojživelných operací po guerillový boj. Špičkový seriál pro všechny, kdo se nespokojí s povrchním výkladem – po téhle bitvě může být opravdu každý generál. Seriál zdobí skvělé záběry z akce i přehledná vysvětlující grafika.


5. 4. 20.00 – Do hlubin oceánů s Bobem Ballardem (Země je živá)

Hypnotická pětidílná série pokládá dráždivou otázku: Co když místo nad hlavou máme mimozemšťany přímo pod nohama? Dr. Robert Ballard je nejproslulejším průzkumníkem podmořského života, který už si posvítil do těch nejhlubších propastí. Přesto věří, že jeho těžká práce teprve začala. Oceány pokrývají 71 % povrchu Země a jen 5 % z toho bylo zatím prozkoumáno. V těchto 5 % Ballard objevil vraky potopených lodí Titanic a Bismarck i úplně nové formy života. Vydal se s kamerou tam, kam lidská noha dosud nevkročila.


6. 4. 20.00 – Zázračná planeta (Od pólu k pólu)

Fascinující dokumentární seriál z produkce BBC ukazuje planetu Zemi v takové podobě, v jaké jsme ji nikdy předtím neviděli. 11 epizod vznikalo úctyhodných pět let a získalo čtyři prestižní ceny Emmy. Zaslouženě. Planeta Země se pyšní vysokorozpočtovými záběry i tím, že je prvním dokumentem natočeným ve vysokém rozlišení. 71 kameramanů „zasahovalo“ na 204 lokacích v 62 státech. Podařilo se jim proniknout do nejhlubších jeskyní, zachytit mrazivou krásu obou pólů nebo vyšplhat na vrcholky nejvyšších hor. A stálo to zato!

První díl této slavné série ukazuje, jak střídání ročních období ovlivňuje zvířata na celé planetě. Od tučňáků císařských, kteří musí přečkat čtyři měsíce tmy, přes vlky lovící soby karibu v severní Kanadě, až po africké slony migrující k vodám delty Okavango nebo vzácné čírky sibiřské. Naprosto unikátní záběry, jedna z nejvelkolepějších dokumentárních sérií všech dob.


7. 4. 20.00 – Kriminálka Jurský park (V kůži dinosaura)

Jak vypadali dinosauři ve skutečnosti? Dodnes jsme byli odkázáni většinou jen na svou fantazii. Novozélandský dokumentární seriál se noří do myšlenek, zalézá pod kůži a proniká do morku kostí největších a nejobávanějších tvorů, kteří kdy žili na naší planetě. Dinodetektiv, doktor Phil Manning, si přitom nedělá žádné vrásky s dodržováním obvyklých, okoukaných postupů. Využívá nejmodernější kriminalistické postupy a počítačové modely, aby nám představil, jak vypadali, chodili a žili doopravdy. Právě díky exkluzivnímu přístupu k nejmodernějším technologiím – jako je přístroj na 3D mapování místa činu, Kriminálka Jurský park radikálně mění pohled, jakým jsme se dosud dívali na dinosaury.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.03.2013 • Vzhůru mezi motory! SportTV zařazuje v HD velké ceny ploché dráhy
21.03.2013 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel
20.03.2013 • Nenechte si ujít v dubnu na Travel Channel
19.03.2013 • Prima ZOOM si vás prostě přitáhne - Výběrové tipy na 13. týden - poznejte svět zblízka!
18.03.2013 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild
14.03.2013 • O víkendu startuje na stanicích skupiny Nova Mistrovství světa jezdců F1

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist