Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 13:20:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM si vás prostě přitáhne - Výběrové tipy na 13. týden - poznejte svět zblízka!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.03.2013


Výběrové tipy na další týden vysílání Prima ZOOM – poznejte svět zblízka! Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


25. 3. 22.00 – V oku bouře (Záplavy a vlny)

Když se hurikány ženou přes Floridu, většina lidí bere nohy na ramena. Na rozdíl od tvůrců dokumentu V oku bouře z produkce televizní stanice ZDF, kteří sestaví čtyři týmy kameramanů a vyšlou je vstříc bouři – po zemi i ve vzduchu. Žasněte nad tím, co dokáže hurikán v plné síle, nebo si nechejte vyrazit dech mohutnými vlnami severního Atlantiku, které během bouře neustále rostou a ohrožují nesčetné níže položené oblasti v severní Evropě.


26. 3. 21.00 – Za zdmi Vatikánu (Velikonoční beránek)

Nahlédnout do každodenního života za zdi Vatikánu bylo pro většinu lidí na světě prakticky nemožné. Až dosud. Unikátní dvoudílný dokument láká na exkluzivní návštěvu do jinak nepřístupných míst a zakázaných prostor nejmenšího samostatného státu na světě. Filmařům se podařilo zachytit životy těch, kteří pracují v „zákulisí“ od kuchyní a dílen, přes požární stanici až po vlastní farmu a udržují Vatikán v neustálém chodu.


26. 3. 22.00 – Barbarská tažení Evropou (Kimbrové a Teutoni)

Čtyřdílný historický dokument popisuje dobu a poměry na samém začátku historie Evropy, kdy se Řím řítil k nevyhnutelnému pádu, barbarské kmeny Germánů hromadně migrovaly a v severozápadní Evropě vznikalo nové centrum politické moci. Období od invaze Hůnů v roce 375 do dobytí Itálie kmeny Lombardů v roce 568 je jednou z nejzajímavějších, nejdůležitějších a nejsložitějších epoch v historii. Barbarská tažení rozervala Evropu na kusy a z jejích ruin povstala nová království. Korunovace krále Franků na císaře Svaté říše římské se pak v roce 800 stala začátkem moderních evropských dějin. Nechejte se jimi uchvátit.

Kimbrové žili spolu Teutony a Ambrony na Jutském poloostrově. Tyto kmeny pohřbívaly své mrtvé do rašelinišť, která těla zachovala. Močál uchoval i oblečení mrtvých. Archeologické nálezy také prokázaly, že každá osada Kimbrů měla vlastního kováře. Hlavním úkolem kováře byla výroba zbraní a ani Římané neměli lepší zbraně. Kimbrové a Teutoni se brzy dostali k Římské říši a hned v první bitvě Římany porazili. Římané považovali Germány za obry neboť měřili kolem 174 cm a více. Celých 10 let šířili Kimbrové a Teutoni strach, až když se rozdělili, dokázaly římské legie porazit Teutony. Nakonec byli i Kimbrové poraženi a to i přesto, že Římské říši nabídli své služby. Ženy Kimbrů po prohrané bitvě zabily své děti a pak zabily i sebe, nikdo se nechtěl stát zajatcem Římské říše. Kimbrové byli roku 101 př.n.l. vyhlazeni.


27. 3. 21.00 – Soukromý život primátů (Šimpanzi)

Zooložka Charlotte Uhlenbroek se pustila do jedinečného podniku se zvířaty. Vydala se do vysokých hor a nepropustných džunglí, kde pronikla do největších skupin divokých primátů. Stala se součástí smečky a dostala se ke zvířatům blíž, než kdokoliv předtím. V okouzlující čtyřdílné minisérii Soukromý život primátů se Charlotte podařilo odhalit složité sexuální a společenské vztahy horských goril, orangutánů, šimpanzů i paviánů a posunout hranice zavedených technik natáčení. Výsledkem je neobyčejný pohled i zážitek.


28. 3. 21.00 – Bojovníci 2. světové války (Norský odboj)

Nejlepší a nejvíce smrtící jednotky celého světa s dobovými záběry. Poznejte druhou světovou válku do hloubky! Seriál detailně rozebírá elitní bojové jednotky, které se na různých stranách účastnily největšího ozbrojeného konfliktu v lidských dějinách. Dobové záběry i rozhovory s pamětníky divákům přiblíží např. německé Waffen-SS, japonské letce kamikaze, britské „pouštní krysy“, speciální jednotky SAS, australské a novozélandské sbory ANZAC bojující v Libyi a další.


29. 3. 21.00 – Modrá planeta (Síla oceánů)

Dokumentární seriál Modrá planeta se noří do minulosti oceánů. Nevyhýbá se oblíbeným pobřežím ve všech koutech světa, brodí se mělčinami plnými života a vychutnává si záhadné hloubky. Oceány sice pokrývají dvě třetiny naší planety, přesto stále zůstávají neprozkoumané a skryté před objektivem kamery. Modrá planeta odhaluje jejich neznámé půvaby a tím mění náš pohled na mořské hlubiny. Díky pokrokům v natáčení pod vodou se před námi otevírají dosud neprozkoumané neznámé oblasti.


30. 3. 20.00 – Úžasná zvířata (Zázrak rozmnožování)

Podívejte se, jak zvířata přežívají v extrémních prostředích, jak se dokáží přizpůsobit a vyzrát nad takřka nemožnými podmínkami nebo jak riskují holý život, aby zajistila přežití celého rodu. Úžasná zvířata překvapují nečekanou důmyslností, dovednostmi i schopnostmi. Stejnojmenná třídílná minisérie se vydává do nejvzdálenějších a nejdivočejších koutů světa, aby nahlédla do zvláštních životů více než 170 různých zvířat.


31. 3. 22.00 – Odhalování vesmírných záhad (Komety)

Vesmír a jeho nejzazší hranice. To není jen prostředí, ve kterém se odehrává dobrodružný děj oblíbené televizní a filmové sci-fi série Star Trek. Je to také místo, kde vědci odhalují některé z největších záhad. Dvoudílný dokument Odhalování vesmírných záhad je prošpikovaný oku lahodícími digitálními efekty a ke každému z témat přistupuje jako k velkému galaktickému vyšetřování. Odpovědi na zásadní otázky hledají přední astronomové, astrofyzici a astrobiologové z celého světa.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.03.2013 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel
20.03.2013 • Nenechte si ujít v dubnu na Travel Channel
18.03.2013 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild
14.03.2013 • O víkendu startuje na stanicích skupiny Nova Mistrovství světa jezdců F1
14.03.2013 • Předposlední satelitní přenos z Metropolitní opery letošní sezóny bude patřit opeře Francesca da Rimini
13.03.2013 • To nejlepší v dubnu na AXN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist