Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 13:14:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM – poznávejte svět zblízka! Výběrové tipy na 16. týden

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.04.2013


Přinášíme výběrové tipy na další týden vysílání Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: pořád čerstvá událost vyvolávající obavy - Vteřiny před katastrofou - Fukušima; stále fascinující Nazca: Tajemné obrazce; na Evropu zaútočí obávaný Wehrmacht; jen pro odvážné Potápění v městě žraloků; většina z nás nemá ani tušení jaká monstra obývala naši planetu - Putování s pravěkými monstry; co se stane na Zemi během hodiny a půl prozradí senzační příběh Kolem světa za 90 minut a moře dalších fascinujících filmů. Ještě lepší Prima ZOOM!


Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři).


15. 4. 20.00 – Vteřiny před katastrofou (Fukušima)

Nejnovější díly slavné dokumentární série, která se zaměřuje na přírodní katastrofy i neštěstí způsobená člověkem. Od zdrcujícího japonského útoku na Pearl Harbour či události 11. září 2001, přes největší průmyslovou katastrofu v historii, která se odehrála v bhópálské chemické továrně, až po krvavou přestřelku amerických úřadů se sektou Davidiánů nebo tsunami, jež si roku 1960 vyžádala dva tisíce obětí v severní Itálii. Seriál přináší v každém díle nové poznatky, analýzy a názory expertů. S pomocí počítačové animace vám přiblíží tragické události vteřinu po vteřině.


15. 4. 21.00 – Zachraňte Titanic

Většina dokumentů o nechvalně proslulé zkáze Titaniku se soustředí na dramata, která se během katastrofy odehrávala na palubě mezi cestujícími, posádkou a velícími důstojníky. Film Zachraňte Titanic jako úplně první ukazuje, co se dělo tam dole mezi obrovskými pecemi, kde se stateční inženýři snažili udělat pro záchranu poničené lodi doslova všechno, co se udělat dalo. Dokument se zaměřuje na šestici mužů. Využívá digitálních efektů, aby věrohodněji přiblížil tísnivou atmosféru na potápějícím se Titaniku. Je to drsný příběh o sebeobětování a zachování důstojnosti tváří v tvář smrti.


16. 4. 21.00 – Nazca: Tajemné obrazce

Záhadné obrazce na planině Nazca v jižním Peru znázorňují obrovská mytická stvoření, zvířata nebo pravidelné geometrické tvary. Největší z nich se rozpínají přes úctyhodných 200 metrů. Vědci dlouho spekulovali o jejich významu. Proč tato neobyčejná výtvarná díla vznikla, když se v celé kráse dají ocenit jedině pohledem z nebeské výšky? Někteří dokonce mluvili o teorii přistávacích ploch pro mimozemské návštěvníky. Dokument Nazca: Tajemné obrazce přidává nejnovější forenzní poznatky a dokazuje, že kresby dokumentují změnu klimatu, která z dříve vzkvétající oblasti udělala holou poušť. Je ale skutečně nejpravděpodobnější, že obrazce vznikly jako oběť bohům a prosba, aby seslali na zem déšť?


17. 4. 20.00 – V srdci divoké přírody (Údolí smrti)

Dokonce i v našem světě zkroceném přelidněnými městy, rozlezlými předměstími a hektary betonových ploch a chodníků existují nepokořené výjimky. Jsou to místa, kde dodnes vládne příroda a člověk je pořád ještě pouhým hostem. Dramatické střety s těmito královstvími divočiny z první ruky popisují tři části dokumentární série V srdci divoké přírody. Mezi navštívenými oblastmi jsou národní parky Yellowstone, Yosemite a také Aljaška.


18. 4. 20.00 – Wehrmacht (Útok na Evropu)

Mezi lety 1939 a 1945 se Hitlerova armáda přehnala Evropou jako bouře, která s sebou přinesla jenom ničení a smrt. Jaké bylo sloužit v takovém vojsku, účastnit se jedné z nejkrvavějších válek v historii lidstva, okupovat polovinu Evropy, a přesto utrpět drtivou porážku? Tento pětidílný dokument nabízí zajímavé odpovědi na dlouho kladené otázky a vrhá světlo na složité vazby mezi loajalitou, svědomím a ctí. Dokumentární série Wehrmacht popisuje vývoj německé armády od nepočetných obranných jednotek, přes reprezentativní vojenskou sílu až po ničivou mašinérii. Je to příběh, který provokuje k zamyšlení.


19. 4. 22.00 – Potápění v městě žraloků

Tropické ostrovy Tichého oceánu jsou jedním z nejlepších míst k potápění na světě. Poklidné modré vody ukrývají shluky pestrobarevných korálů, přes které se prohání velká hejna ryb. A v hlubších vodách číhají žraloci. Potopte se s britským komediálním hercem Neilem Morrisseyem a objevte skryté krásy oceánu, o kterých mluví jako o „obrovském tropickém akváriu,“ v okolí Palau, Yap a miniaturních ostrovů, jež nejsou ničím jiným než hroudami korálů pokrytými džunglí. Neil navštíví potopené vraky lodí z druhé světové války, najde skrytá jezera, zaplave si s hejnem velkých rejnoků a setká se tváří v tvář s hejny žraloků.


20. 4. 21.00 – Boj o přežití (Psi hyenovití – Příběh dvou sester)

Nejdramatičtější a nejkrásnější záběry nasbírané elitními filmaři v průběhu desítek let vás zavedou hluboko do nitra přírody, kde nahlédnete do života různých druhů zvířat. Každé z nich má svůj příběh. Ať už jde o tygří rodinu, která se právě rozrostla o tři mláďata, skupinu šimpanzů či mladého vydřího samce.


21. 4. 20.00 – Putování s pravěkými monstry

Tvůrci oblíbených dokumentárních seriálu Putování s dinosaury a Putování s pravěkými zvířaty připravili impozantní a zábavný nový dokument. Zjistíte, že před věkem dinosaurů vládla planetě řada fantastických tvorů a rostlin. Většina z nás nemá ani tušení, že takoví zástupci života někdy existovali. Nebo věří, že tehdy byla Země domovem jen pro červy a brouky. Přesto si v těchto časech dvoutunová dravá ryba vyšla zalovit na břeh, čtyřmetroví mořští škorpióni rozsekávali mělčiny na kusy a jediný druh plaza představoval 80 procent všeho živého. Putování s pravěkými monstry poprvé odhaluje tyto fantastické tvory a bizardní svět, ve kterém žili.


21. 4. 21.30 – Kolem světa za 90 minut

Je snadné představit si svět jako něco nehybného a neměnného. Ve skutečnosti je ale naše planeta neustále v pohybu. Z moří se vynořují nové ostrovy a hory stoupají do ještě větších výšek. K tomu se přidává zmatek vytvořený lidstvem. Mezinárodní vesmírné stanici trvá 90 minut, než dokončí cestu kolem světa. Stejně dlouhý dokumentární film vypráví senzační příběh o tom, co se mezitím na Zemi stane. Během hodiny a půl se například narodí 22 860 děti, zatímco 1 800 lidí zemře na podvýživu. Cesta začíná na nultém poledníku v královské observatoři Greenwich v Londýně a sleduje změny způsobené geologickými a klimatickými podmínkami i lidskou činností. Zázraky života na naší planetě se odehrávají prakticky v přímém přenose. Okouzlují, překvapují, šokují, ale hlavně uchvátí.

www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.04.2013 • PRIMA ZOOM přináší kvalitativní i kvantitativní rozšíření – nonstop vysílání, více premiér, více témat
04.04.2013 • Startuje seriál mistrovství světa silničních motocyklů. Přímé přenosy nabídne FANDA, NOVA Sport a VOYO
04.04.2013 • CBS Drama láká na další klasiku, v pondělí začne vysílat kultovní Městečko Twin Peaks
03.04.2013 • Prima ZOOM - tipy na 15. týden - poznejte svět zblízka!
29.03.2013 • FANDA na Velikonoční pondělí nabídne duel Chelsea vs. Manchester [ 2 ]
28.03.2013 • Boss neodchází bez boje - Druhá řada seriálu Boss přichází na české obrazovky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist