Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 22:27:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Výběrové tipy 17. týdne ve vysílání Prima ZOOM – poznáváme svět zblízka!

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 16.04.2013


Unikátní dokumenty pro vás: Vteřiny před katastrofou vás detailně seznámí s proslulou havárií v Mexickém zálivu; Odhalený Egypt vám představí tajemství sfingy; 17 lodí se vydalo založit první kolonii v Novém světe – Kolumbova ztracená flotila; kolektivní paměť: Biblické rány – překvapivé teorie, nové světlo na Bibli; nejpozoruhodnější příběh divokých slonů – Soukromý život slonů a nejšílenější čin v dějinách Seskok z vesmíru a mnohem více na Prima ZOOM...


Výběrové tipy na další týden vysílání (17. kalendářní týden) Prima ZOOM jsou zde. Tematické premiérové bloky pondělí až neděle od 20.00 do 23.00: Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války; Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (+ Dinosauři). Prima ZOOM ještě více zblízka!


22. 4. 20.00 – Vteřiny před katastrofou (Havárie v Mexickém zálivu)

Nejnovější díly slavné dokumentární série, která se zaměřuje na přírodní katastrofy i neštěstí způsobená člověkem. Od zdrcujícího japonského útoku na Pearl Harbour či události 11. září 2001, přes největší průmyslovou katastrofu v historii, která se odehrála v bhópálské chemické továrně, až po krvavou přestřelku amerických úřadů se sektou Davidiánů nebo tsunami, jež si roku 1960 vyžádala dva tisíce obětí v severní Itálii. Seriál přináší v každém díle nové poznatky, analýzy a názory expertů. S pomocí počítačové animace vám přiblíží tragické události vteřinu po vteřině.


22. 4. 21.00 – Zničující katastrofy (Supertornádo)

Cenami ověnčený tým podepsaný pod oblíbeným Putováním s dinosaury připravil nový šestidílný seriál, který zavede televizní vědu do neprozkoumaných, vzrušujících extrémů. Zničující katastrofy využívají perfektní digitální efekty k tomu, aby ukázaly, co by se mohlo stát, kdyby se nejhorší možné klimatické podmínky spojily se špatnými okolnostmi a vytvořily hrůzostrašné přírodní katastrofy. Obří tornádo, solární bouře, megapovodeň nebo ohnivé a ledové bouře patří k tomu nejděsivějšímu, čím by Matka Příroda mohla udeřit na lidstvo. Tento dokumentární seriál autenticky rozebírá jejich zničující následky.


23. 4. 20.00 – Odhalený Egypt (Tajemství Sfingy)

Odhalte největší tajemství starověkého Egypta v úspěšném osmidílném dokumentárním seriálu! Odhalený Egypt spojuje nejnovější vědecké poznatky a postupy s vynikajícími digitálními efekty. Takto vyzbrojený seriál proniká do míst, kterých se noha obyčejného smrtelníka už celé věky nedotknula. V každé epizodě dojde na jednu ze známých ikon starověkého Egypta, jako je záhada mumie křičícího muže nebo původ a vznik velké sfingy v Gize. Hrobka Alexandra Velkého, opravdového Krále Škorpióna, Kleopatry, faraóna Ramsese a záhady pyramid ani Údolí králů samozřejmě nemůžou chybět.


23. 4. 21.00 – Kolumbova ztracená flotila

V roce 1494 Kryštof Kolumbus podnikl druhou cestu do Ameriky. Tentokrát vyrazil s větším počtem lodí, mužů i významnějším úkolem. Flotila 17 lodí, na kterých bylo 1400 lidí, měla za úkol vybudovat první kolonii v Novém světě. Ale už během pouhých pár let Kolumbova osada zanikla, pětina jejích obyvatel zahynula a nejméně šest lodí se potopilo přímo v zátoce. Co se tehdy stalo, zůstává záhadou už 500 let. Dva nezávislé týmy archeologů, na souši i na moři, se proto rozhodly odkrýt nové důkazy o zániku prvního evropského města v Jižní Americe. La Isabela byla prvním nepřetržitým kontaktem mezi Starým a Novým světem, Kolumbovou největší touhou a také šancí stát u zrodu nového bohatého impéria.


23. 4. 22.00 – Biblické rány (Souboj na Nilu)

V Bibli není mnoho příběhů, které by byly tak hluboce zakořeněné v naší kolektivní paměti, jako popis deseti ran egyptských. Ale jsou to jenom legendy, nebo je můžeme považovat za historická fakta? Vědci, historici a teologové využívají Písmo svaté jako historický zdroj a díky tomu mohou dokázat, že zvěsti o ranách jsou založené na skutečných událostech. Jejich zanícený vědecký výzkum stojí u zrodu překvapivých nových teorií a vrhá na Bibli nové světlo.


24. 4. 21.00 – Soukromý život slonů

Dokumentární seriál z prostředí Národní rezervace Samburu v Severní Keni, která je jedním z nejsenzačnějších míst v Africe, zblízka ukazuje pozoruhodné příběhy divokých slonů. Ať už jde o první nejisté krůčky novorozeněte Breeze nebo bohaté zkušenosti starší matriarchy jménem Babylon, dokument zkoumá jejich chování a dokazuje, že sloni jsou dobrosrdčené a laskavé bytosti. Mezi tvůrci pořadu je David Daballen, který je schopný pouhým pohledem okamžitě rozeznat 500 rozdílných slonů. Máte jedinečnou příležitost vidět tato zvířata očima těch, kteří je znají nejlépe.


25. 4. 22.00 – Bitevní strategie a taktiky – Partyzánská válka

Jak se vyvíjely moderní válečné strategie v průběhu 20. století, v čem spočívají, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, kde byly použity a s jakými výsledky? Od první světové války až po invazi do Iráku, od obojživelných operací po guerillový boj. Špičkový seriál pro všechny, kdo se nespokojí s povrchním výkladem – po téhle bitvě může být opravdu každý generál. Seriál zdobí skvělé záběry z akce i přehledná vysvětlující grafika.


26. 4. 20.00 – Tichomořské hlubiny (Válečné vraky)

Díky jednomu z nejambicióznějších podmořských projektů se dal dohromady třicetičlenný tým potápěčů, mořských biologů a kameramanů, aby prozkoumali přes tři tisíce kilometrů napříč malými ostrůvky Mikronésie v tropickém Tichém oceánu. Jejich úkolem je proniknout do tichomořských hlubin a v neprobádaných propastných hloubkách hledat nové druhy. Potápěči se za použití nejnovějších technologií ponořili do těžko přístupných hloubek mezi šedesáti a sto padesáti metry, kde objevili ohromující podmořské krajiny, navštívili vraky z druhé světové války, a dokonce se odvážili do temnot neznámých jeskyní.


27. 4. 20.00 – Zázračná planeta (Jeskyně)

Fascinující dokumentární seriál z produkce BBC ukazuje planetu Zemi v takové podobě, v jaké jsme ji nikdy předtím neviděli. 11 epizod vznikalo úctyhodných pět let a získalo čtyři prestižní ceny Emmy. Zaslouženě. Planeta Země se pyšní vysokorozpočtovými záběry i tím, že je prvním dokumentem natočeným ve vysokém rozlišení. 71 kameramanů „zasahovalo“ na 204 lokacích v 62 státech. Podařilo se jim proniknout do nejhlubších jeskyní, zachytit mrazivou krásu obou pólů nebo vyšplhat na vrcholky nejvyšších hor. A stálo to zato!


28. 4. 21.30 – Seskok z vesmíru

Neohrožený australský dobrodruh Felix Baumgartner se 14. října 2012 vrhl ze stratosféry, překonal rychlost zvuku a přežil. Během rekordního skoku z výšky více než 39 kilometrů nad zemským povrchem dosáhl rychlosti přes 1357 kilometrů za hodinu. Na samou hranici vesmíru vystoupal ve stratosférickém balónu a během skoku vystavil své tělo nejnáročnějším a životu nejvíce nebezpečným podmínkám, jaké mohou při volném pádu nastat. Nakonec otevřel padák a bezpečně přistál na zemi. Díky tomuto devadesátiminutovému dokumentu můžete nahlédnout do pozadí fantastických novinových titulků a zjistit, jak se to stalo.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.04.2013 • Království rostlin - Objevte kouzelný svět rostlin v exklusivní premiéře na Viasat Nature!
15.04.2013 • Hvězdný Bayern Mnichov se zítra porve o finále německého poháru, od 20.30 živě na Sport1
12.04.2013 • Futbalová kvalifikácia ME 2016 a MS 2018 na obrazovkách RTVS
12.04.2013 • Filmový kanál Film+ již osm let generálním partnerem festivalu Dny evropského filmu.
12.04.2013 • Meteo TV vysílá na regionalnitelevizi.cz
09.04.2013 • Prima ZOOM – poznávejte svět zblízka! Výběrové tipy na 16. týden

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist