Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 28.04.2024 - 08:15:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Discovery ve spolupráci s O2 TV spouští 1. dubna ID Xtra

  Autor: Ewing Public Relations , e-mail: peskova@ewingpr.cz Přidané: 26.03.2014


Televizní síť Discovery Networks v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky (CEEMEA) oznámila, že 1. dubna spouští nový kanál ID Xtra. V České republice bude kanál nabízet jako první digitální televize O2 TV, jejímž provozovatelem je operátor O2. Nový kanál bude od počátku dostupný v několika hlavních jazycích na několika důležitých trzích regionu: v Rusku, Maďarsku, Bulharsku, Makedonii, Černé Hoře a na Ukrajině. V dalších zemích regionu CEEMEA bude kanál spuštěn v průběhu roku.


Kanál ID Xtra, určený především pro ženy, bude přinášet pořady vysoké kvality plné záhad a napětí. Nabídne nepřekonatelným způsobem vyprávěné příběhy ze života, zpracované v moderním formátu. Atraktivní programová nabídka přinese napětí a dramata obyčejných lidí, kteří se vydali nesprávnou cestou.

Paul Welling, senior vicepresident zodpovědný za televizní kanály Discovery Networks CEEMEA říká: „Záhady a napětí jsou jedním z nejrychleji rostoucích žánrů na placených televizních kanálech. Discovery se v této kategorii řadí na přední pozice. Podle rozsáhlých průzkumů a našich zkušeností ze západních trhů je tento typ obsahu atraktivní primárně pro ženské publikum a poutá diváky k obrazovce po delší dobu než jiná programová nabídka – až na 50 minut. Skutečné příběhy vyprávěné z pohledu oběti, útočníka nebo vyšetřovatele přikovají diváky do křesel v očekávání, co bude následovat.“

„Diváci O2 TV mohou nový kanál zaměřený zejména na dámské publikum sledovat od 1. dubna 2014. ID Xtra se automaticky objeví v balíčcích Filmy a Filmy Plus v noci z 31. března na 1. dubna,” doplnil David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

Nový kanál je zaměřený na zvídavého diváka a staví na globálních úspěších Discovery v tomto žánru. Od spuštění nového konceptu v USA v roce 2012 postupně program ID posílil z 50. místa v žebříčku kanálů pro ženy ve věku 25 - 54 let na 7. místo a vykazuje nejdelší nepřetržitou dobu sledovanosti ze všech kabelových i vysílaných televizních kanálů. V Polsku zaznamenal kanál ID po spuštění v září 2012 nárůst tržního podílu o 338 % a stal se nejsledovanějším kanálem v žánru záhad a napětí a celkově druhým nejrychleji rostoucím kanálem v Polsku u žen ve věku 16-49 let.

ID Xtra bude veřejnosti představen také v rámci prestižní konference MIPDoc zaměřené na dokumentární tvorbu. Ta se koná 5. a 6. dubna ve francouzském Cannes, prezentace kanálu se ujme Paul Welling, senior vicepresident zodpovědný za televizní kanály Discovery Networks CEEMEA, a Jerry Springer, populární moderátor.


Nový kanál při spuštění nabídne mimo jiné následující pořady:

• Bulvár – bezpochyby uspokojí zvídavé diváky. Hodinový pořad moderovaný vítězem ceny Emmy, králem bulvární televize Jerry Springerem, který nahlíží pod pokličku nejneuvěřitelnějších příběhů. Jerry zkoumá, co se skrývá za šokujícími novinovými titulky z celých Spojených států, od studenta patologie zaslepeného láskou, který se ocitne na místě zločinu jako ze seriálu CSI, po skutečný příběh Thelmy a Loiuse.

• Dům hrůzy: únos – Nový seriál ID Xtra zkoumá nejznámější případy únosů z celého světa a přináší šokující fakta, která dosud nebyla odhalena – od hrůzných únosů v Clevelandu po neuvěřitelný příběh přežití Marca Schillera.

• Drom- Mord: po stopách zločinu – zcela nový přístup k vyprávění, kde příběh začíná místem zločinu a odvíjí se pozpátku k představení vraha, jeho motivů a toho, co jej skutečně vedlo k vraždě. Pořad ukazuje, že vyšetřování vraždy nikdy nezačíná na začátku, ale nalezením mrtvoly. Na vyšetřovatelích je, aby poskládali příběh z jednotlivých dílků – zjistili, jak do sebe často složitě zapadají události a vztahy, a dopracovali se k jádru zločinu.

• Vyšetřování s Tamron Hallovou – Moderátorka MSNBC a reportérka NBC News Tamron Hallová vystupuje na ID Xtra jako moderátorka svižného investigativního zpravodajství. Tamron Hallová jakožto uznávaná moderátorka a investigativní novinářka zná dopady násilného zločinu z osobní zkušenosti, neboť její starší sestra se stala obětí dosud neobjasněné vraždy. V každé hodinové episodě se Hallová spojí s týmem přispěvatelů, kteří jsou dobře obeznámeni s trestním právem, analyzuje s nimi jednotlivé případy a zkoumá nejen, co se skutečně stalo, ale také proč.


O DISCOVERY NETWORKS CEEMEA

Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East & Africa (CEEMEA) je součástí Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), největší světové mediální společnosti zaměřené na faktografický obsah. Discovery Networks CEEMEA umožňuje lidem poznávat okolní svět a uspokojovat svoji zvídavost prostřednictvím 10 různých kanálů včetně Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science a Discovery HD Showcase. Nabízí i populárně naučné a vzdělávací produkty a služby. Vysílá v 19 jazycích ve 105 zemích tří kontinentů, celkem má 141 milionů diváků.


O DIGITÁLNÍ TELEVIZI O2 TV

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. Se svou službou O2 TV je společnost zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. V září 2013 byla zavedena nová platforma O2 TV, díky které se podařilo zvýšit ve druhé polovině roku tempo růstu počtu abonentů o 10 %. K 31. prosinci tak společnost evidovala 156 tisíc předplatitelů, Základní balíček O2 TV Flexi, který obsahuje 43 televizních programů, stojí od 151 Kč měsíčně. Zákazníci k němu navíc získávají tematické programy (sport, seriály, dokumenty, filmy, hudba, děti) dle vlastního výběru. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.


Veronika Pešková, Ewing Public Relations


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/E1NEvi Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.03.2014 • TNT Glitz HD a Spiegel Geschichte HD z družice Astra 1L
25.03.2014 • Ruské satelitní kanály pro Krym
20.03.2014 • Maďarská verze platformy Austria Sat zahájila vysílání z družice Eutelsat 9A
16.03.2014 • Ruský satelit Express-AM5 testován
12.03.2014 • COOL Day – Prima COOL slaví 5. narozeniny
10.03.2014 • CanalM volně z družice Eutelsat 16A

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist