Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 23:06:54   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prostřeno! Velikonoce v Moravskoslezském kraji

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 12.04.2014


Týden v Moravskoslezském kraji je ve znamení nadcházejících Velikonoc a soutěžící budou jen koukat, jak náročné úkoly dostanou! Naštěstí se sejdou čtyři ženy, které už někdy nádivku, beránka nebo mazanec pekly. Jediný muž Jiří se předvede ve finále, ale na Velký pátek se u něj nikdo postit nebude! Možná jen Mirka, která nesnáší cibuli, bez níž se ale obejde jen málokteré masité menu – takže o leitmotiv severomoravského týdne je postaráno.


Stále živé je tudíž nedávné téma: Má se lidem s nějakým stravovacím omezením vyjít vstříc, nebo jim naložit stejné jídlo jako ostatním, ovšem s rizikem, že odejdou hladoví a budou bodovat nízko? Jak uvidíte, je to oříšek, který vzbudí hodně vášní…

A jsou to jedlíci brambor, tihle Slezané, brambory mixované nebo pečené budou jedinou přílohou celého týdne. Také bojují s příbory - skoro jako Julia Roberts v Pretty Woman. Velikonoce už tlučou na dveře a vy jim můžete už od pondělí vyjít naproti s Prostřeno! na Primě.


Pondělí: žena v domácnosti Mirka (33)

Prostřeno u Mirky začne rozpačitě, pocity hostů jsou smíšené. Nejde ani tak o její vaření, které je průměrné, ale skličující je prostředí jejího venkovského domu, někoho až přejde chuť. Uvnitř je vlhko a zima, v kuchyni není zavedená voda, Mirka by si zasloužila ze všech soutěžících výhru určitě nejvíce – na tom se všichni po „šmejdění“ shodnou. Je ale nutné, aby před Velikonoci a natáčením visela v obýváku mucholapka, obalená mouchami z loňského léta? Mirka negativní pocity nerozptýlí ani jako hostitelka. Trojnásobná maminka v domácnosti není zvyklá na návštěvy, svazuje ji nervozita a skoro nemluví, obsluha pokulhává, soupeři si musí požádat o pití, zábava je jako ve školní družině. Ale předkrm je dobrý, polévka s nudlemi a játrovými knedlíčky je chutná, jen Jiřímu vadí velikost knedlíčků. Kuřecí měšec s překvapením má studenou bramborovou kaši, ale je úhledně zabalený a měkký, i když překvapení z mražené zeleniny nestojí za moc, možná by byla lepší náplní povinná velikonoční nádivka. Nespokojený Jiří to shrnul: „Přinesla jen jídlo, řekla dobrou chuť a tím to zhaslo.“


Úterý: zdravotní sestra a masérka Šárka (28)

Prostředí úterní večeře je mnohem příjemnější než té včerejší. Ani zdravotní sestřička Šárka však není stoprocentní hostitelka, i jí se chybička vloudí. Naštěstí je ale komunikativnější a pozornější než Mirka, takticky se snaží respektovat chutě ostatních a občas někomu udělá zvláštní porci. To se týká hlavně Mirky a jejího odporu k cibuli, což se jako červená nit táhne celým týdnem. Jiřího takové ústupky zlobí - podobné postupy v soutěži neuznává. Úkol týdne je časově náročný, štáb hostitele nešetří. Šárka má upéct mazanec – někomu by jenom toto zabralo celé odpoledne s nejistým výsledkem. Šárka peče mazanec potřetí v životě - dostanou ho kolegové ještě k večeři? A co hostitelčin vlastní moučník a menu? Čokoládová pěna se zmrzlinou zarmoutí jen ty, co nejí čokoládu (i tací se najdou), a zmrzlina musí před servírováním na okamžik do mikrovlnky, tak je zmrzlá! Zapékané plněné papričky s bagetkami jsou O. K., ale rajčatový krém s bazalkou v italském stylu je pro většinu lidí u stolu kyselý, radši by si dali rajskou ze školní jídelny. Hovězí maso načerno s dukátovými brambůrky se na talíři ztrácí. Aneta také postrádá něco zeleného, chutná porcička vypadá smutně. Zábava je opět ve stylu holčičích ručních prací, ale Jirku těší, že své ženě přinese po letech domů srdíčko.


Středa: medička a vojanda Aneta (23)

Čtvrtek u Anety se odehraje v domě rodičů, kde má studentka medicíny z Hradce Králové stále svůj dívčí pokoj. Anetka je sice jako za groš kudla, ale vařit umí a baví ji to natolik, že si chce dokonce udělat kuchařský výuční list. Svého velikonočního beránka vyfikne i s mašlí na jedničku. Má ambici zvítězit se svým francouzským menu, ale kachní prsa s omáčkou z portského vína, s nimiž už prý kdysi vyhrála v soutěži zájezd do Francie, se zdají někomu jako málo propečená a „krvavá“ žvýkačka. Cibulačka je podle hostitelky, jak má být, ale už víme, že tahle polévka s toustem a sýrem bývá kamenem úrazu. Ocení hosté aspoň burgundské hovězí s dobrou kaší a čokoládový košíček s malinovou redukcí? Hlavní chod i dezert se povedly, co je to ale platné, když hostům vadí Anetiny otázky a poučování kolem jídla i velikonočních rituálů, což se v našich končinách neodpouští. Aneta soupeřům připadá spíš jako přemoudřelá učitelka a Mirka a Lucie to berou jako vytahování. Takže pokud si snaživá hostitelka vyslouží nižší bodování, může za to spíš její přístup než jídlo…


Čtvrtek: květinářka Lucie (40)

Čtvrtek bude tím nejuvolněnějším večírkem týdne, hostitelka si dokonce libuje, že den svého vaření si vlastně užila nejvíc. Přitom sebou musí pěkně hodit, vajíčka do dezertu a vaječného koňaku vyfukuje, protože musí ozdobit kraslice a vejce použije do jablečného moučníku. Bude tak kyprý, jak Lucka slibuje? Čas ale není pro rychlou, suverénní a společenskou hostitelku problém, i když zdobení kraslic vezme trochu hákem… Lucce to jde od ruky, ale Mirka bude trpět. Rozmazlování skončilo, Lucie se rozhodla nedělat žádné ústupky a možná si i trochu užívá, když Mirce nandá syrovou cibuli v předkrmovém brokolicovém salátku, na který jsou všichni docela zvědaví. Testuje, zda to není od soupeřky jen taktika a nenáviděnou cibuli hned rozpozná, ale Mirku nenachytá, ta má na cibuli snad skutečně nějaký detektor. Vrstva cibulových kroužků je i na pikantních vepřových placičkách s opékanými bramborami, takže Mirka bude hladovět. Lucie se ji snaží vehementně přesvědčit, ať ochutná, nebo si cibuli vybere z masa, ale má to marné... Bude ve čtvrtek Jiří spokojený s velikosti knedlíčků v hovězím vývaru? A dostane Šárka požadované maso?


Pátek: bývalý policista Jiří (52)

Pan Jiří se cítí mezi tolika ženami, které si ho podle jeho představ dostatečně nevšímají, ani nepředcházejí, poněkud ztracený a lehce ukřivděný. Kolegu by uvítal. Oplatí to soupeřkám ve finále, kdy se místo Velkého pátku a půstu odehraje improvizované Velikonoční pondělí? Co se pomlázky týká, musí opravdu dost improvizovat, poslední prý pletl s tatínkem v pěti letech. Jirka je spíš sváteční kuchař a jeho menu na něj opravdu sedí. „Jiříkova hrachovka“ je ale spíš zklamáním a hlavní chody jsou tak trochu jako přes kopírák, takže farmářské řízky z krkovice budou zase s pečenými brambory a cibulí a Mirka dostane další prostor pro své nářky, protože ani Jiří její nechuť k cibuli nerespektuje. Svěží nepečený dort s piškoty, vlastnoručně nasbíranými borůvkami a zakysanou smetanou je skutečnou „pochoutkou pro mlsné jazýčky“ a slaví úspěch. Celý týden musel celkem šikovný Jiří trávit uprostřed „kroužku ženských ručních prací“, maloval na sklo, dělal srdíčka, vázal květiny, nakonec to ženám vrátí. Vezme je ven a budou se strefovat do terče jako indiánky. Která má největší páru a nejlepší mušku? Křehká vojanda Andrea, nebo někdo úplně jiný?

Na konci týdne Jiří už nepřeje výhru nikomu, někdo ale přeci jen vyhraje krásných 50 000 korun. Síly jsou celkem vyrovnané, na koho se usměje štěstí?

Velikonoce už tlučou na dveře a vy jim můžete už od pondělí vyjít naproti s Prostřeno! na Primě. Vysíláme od 14.-18.4.


MgA. Barbora Šimové, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/dkuMQ1 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.04.2014 • Dnešní dvě hodně dobré reprízy: thriller Occamova břitva a dokument Banderovci
11.04.2014 • Pôvodné seriály televízie Markíza nedali konkurencii šancu
10.04.2014 • Lear, Mendes, Kurosawa. William Shakespeare dvanáctkrát ovládne ČT art
10.04.2014 • Sebemilenec soutěží v USA
08.04.2014 • Miroslav Donutil jako lékař v Beskydech: začalo natáčení seriálu Doktor Martin
08.04.2014 • Jak dopadnou čtyři romantické víkendy mimo farmy?

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist