Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 06:54:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nenechte si ujít: Občanská válka 360 na Viasat History

  Autor: CHILLICOM , e-mail: info@viasathistory.cz Přidané: 29.04.2014


Nenechte si ujít jeden z nejzajímavějších seriálů, který zkoumá kontroverzní období americké historie hned z několika různých perspektiv! Vydejte se s námi více než 150 let do minulosti na americký kontinent, kam vás v premiéře na Viasat History zavede třídílný dokument Občanská válka 360. Každé úterý od 6. května ve 20:00 hod. jen na Viasat History.


Píše se rok 1861, Abraham Lincoln nedávno zvítězil v prezidentských volbách, ale těsně před jeho nástupem do úřadu se sedm jižních států odtrhlo od Unie a založilo Konfederaci. Napětí mezi otrokářským Jihem a industriálním Severem týkající se především citlivé otázky otroctví záhy přerůstá v otevřený konflikt.

V následující bratrovražedné válce Severu proti Jihu šlo o mnoho – nejen o budoucí podobu Spojených států, ale také o osudy milionů otroků, pro něž vítězství jedné strany znamenalo svobodu, zatímco její porážka setrvání v pozici majetku svých pánů. Seriál se během trojice hodinových dílů pokusí přinést 360-stupňový pohled na celý konflikt a odhalí jak proslulé, tak méně slavné a známé aspekty občanské války Severu proti Jihu. A to nejen z pohledu států Unie a Konfederace, ale i jednotlivců, kteří v tomto konfliktu bojovali za svobodu.

Jednotlivými epizodami vás provedou herečka Ashley Judd (díl Unie), country zpěvák Trace Adkins (díl Konfederace) a herec Dennis Haysbert (poslední díl s názvem Boj za svobodu). Osoby moderátorů nebyly vybrány náhodně – občanská válka silně ovlivnila osudy jejich rodin. Každý z nich se ve svém díle pokusí poodhalit tuto starou historii, a objevit tak nové dimenze amerických dějin. Suchého výkladu ani vyčerpávající lekce dějepisu se přitom rozhodně bát nemusíte.

Dokument Občanská válka 360 ukáže mimo jiné důležité artefakty z války, například deník otroka popisující život pod jhem nebo fotografii ženy a dítěte vojáka Unie, který padl ve slavné bitvě u Gettysburgu. Uvidíte také cylindr Abrahama Lincolna, jenž si vzal na sebe do divadla v ten večer, kdy byl zavražděn, nebo třeba vlajku příměří (ve skutečnosti obyčejnou utěrku), jež byla použita během závěrečných bojů na řece Appomattox. S každým z těchto předmětů a mnoha dalšími se pojí dosud neznámé příběhy, které v dokumentu ožijí díky neobvyklému způsobu dramatizace.

Nenechte si ujít možnost podrobně prozkoumat jedno z nejkontroverznějších období americké historie, v průběhu kterého na obou bojujících stranách padly statisíce mužů a které rozhodlo o budoucí podobě Spojených států a zrušení otroctví. Podívejte se na válku Severu proti Jihu hned z několika různých perspektiv v seriálu s názvem Občanská válka 360.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat History navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat History Česká republika a Slovensko nebo webovou stránku www.viasathistory.cz.


David Rippl, Account Manager, Chillicom


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/tki4eK Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.04.2014 • Nalaďte si v květnu na National Geographic Channel
29.04.2014 • Horor film TV o Filipojakubské noci
28.04.2014 • Objevujte v květnu přírodu na Nat Geo Wild
28.04.2014 • Prima ZOOM v 18. týdnu – jedinečný a náš!
28.04.2014 • Co nás čeká v závěrečné bitvě Bayernu s Realem?
24.04.2014 • Eurosport spouští diváckou komentátorskou soutěž

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist