Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 27.04.2024 - 07:02:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 03.09.2014


V září uvidíme na placeném filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO pátou řada seriálu z produkce HBO IMPÉRIUM - MAFIE V ATLANTIC CITY, v nedělních premiérách nás čeká nejnovější adaptace kultovního románu Francise Scotta Fitzgeralda VELKÝ GATSBY, animovaný film ZATAŽENO, OBČAS TRAKAŘE 2, krimi PAŘBA NA TŘETÍ a hořkou komedie Woodyho Allena JASMÍNINY SLZY.

Jako zvláštní tipy budou uvedené seriály EPIZODY III. a BANSHEE II., uvidíme i dokumenty VZPOMÍNKY NA UMĚLCE: ROBERT DE NIRO STARŠÍ a NEBEZPEČNÉ HRY V BĚLORUSKU. Nenechte si ujít sci-fi komedii APOKALYPSA V HOLLYWOODU, komedie NEZAPOMENUTELNÉ PRÁZDNINY a KDO SI VEZME BARRYHO? a také hvězdně obsazený americký thrilleru v režii Stevena Soderbergha VEDLEJŠÍ ÚČINKY...




Tip měsíce

IMPÉRIUM - MAFIE V ATLANTIC CITY V. (BOARDWALK EMPIRE V.)

Pátá řada slavného seriálu z produkce HBO – ověnčeného dvanácti Cenami Emmy – pokračuje v líčení osudů Enocha „Nuckyho“ Thompsona (Steve Buscemi), který ze svého oficiálního postu správce městské pokladny vládne dobovému podsvětí v Atlantic City. Protipólem tohoto cynického gangstera je jeho důvěřivá partnerka Margaret (Kelly MacDonaldová), která o zdánlivě velkorysém muži postupně ztrácí iluze... V minulých epizodách kritického dramatu Nucky málem nepřežil ataky konkurence a dočasně se stáhl do ústraní. Pak se dostane do drsných střetů se starostou i s vlastním bratrem a pustí se do lukrativních kšeftů na Floridě. Jeho úhlavním protivníkem se stane federální agent Warren Knox, který se spojí s J. Edgarem Hooverem, ředitelem nově založeného FBI. Nucky mezitím rozjíždí podloudný byznys s mafiánskou elitou – Arnoldem Rothsteinem, Jimem Colosimem, Luckym Lucianem a Al Caponem... Průhled do zákulisí organizovaného zločinu, jehož originální titul označuje proslulou městskou promenádu, rámuje dobová hudba, věrohodná výprava i pečlivě zrekonstruované kostýmy...

Premiéry úvodních dvou epizod: úterý 30. září, ve 22:00 hod.



Nedělní premiéry HBO

VELKÝ GATSBY (THE GREAT GATSBY)

Nejnovější adaptace kultovního románu Francise Scotta Fitzgeralda o začínajícím spisovateli (hraje ho Tobey Maguire), jenž se nastěhuje do sousedství podivínského milionáře. Časem vyjde najevo, že tajuplný Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) miluje literátovu sestřenici Daisy (Carey Mulliganová), kterou chce omámit svým pohádkovým bohatstvím. Nejednoznačný vztah však vyvrcholí tragédií, způsobenou ženinou váhavostí a žárlivostí jejího manžela... Australský režisér Baz Luhrmann pojal drama osudové lásky jako defilé luxusních kostýmů, nóbl rekvizit a extravagantní hudby, jež zní na Gatsbyho rozmařilých večírcích. Postmoderní aranžmá vyjadřuje dekadenci dvacátých let minulého století, kdy skutečné city zastíraly povrchní hrátky... Předchozí přepis, v němž hlavní role ztvárnili Robert Redford a Mia Farrowová, natočil v roce 1974 režisér Jack Clayton.

Premiéra: neděle, 7. září ve 20:00 hod.


ZATAŽENO, OBČAS TRAKAŘE 2 (CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS 2)

Pokračování animované komedie pro celou rodinu znovu vypráví o mladém vynálezci a jeho přátelích. V prologu Flint připomene, že už od dětství usiloval o kariéru vynálezce po vzoru svého televizního idolu. V prvním příběhu vymyslel jedlé počasí, přístroj na jeho výrobu však musel po kalamitě zničit... Ve druhém vyprávění začne jeho vynález produkovat fantasmagorické tvory z jídla. Z odlehlého ostrova se stane džungle, kde řádí banánopštrosové, brambohroši a další bizarní kreatury. Flintova přítelkyně odhalí, že kuriózní „jídlozvěř“ není nebezpečná a neměla by se ničit. Cesta ke koexistenci lidí s obskurními výtvory však není snadná... Roztomilé dobrodružství v režii tandemu Cody Cameron a Kris Lern zpestřuje song od Paula McCartneyho.

Premiéra: neděle, 14. září ve 20:00 hod.


PAŘBA NA TŘETÍ (THE HANGOVER PART III)

Americká krimikomedie znovu rozehrává příhody svérázné party kamarádů, jež v předchozích příbězích řádili v Las Vegas a v Bangkoku. Děj tentokrát nesouvisí s chystanou svatbou, ale s nevyzpytatelným Číňanem, jenž uprchl z thajského vězení. Americký gangster Marshall (John Goodman), který s ním má nevyřízené účty, požaduje od ústředního trojlístku, aby uprchlíka našla. V opačném případě hrozí likvidace jednoho z nich. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Doug (Justin Bartha) spolu s mentálně retardovaným Alanem (Zach Galifianakis) se pouštějí do nových dobrodružství. Ta „Vlčí smečku“ nakonec dovedou až do Las Vegas... Režii groteskní mozaiky, zpestřené soubojem o zlaté cihly v mexické vile, měl Todd Phillips.

Premiéra: neděle, 21. září ve 20:00 hod.


JASMÍNINY SLZY (BLUE JASMINE)

Titulní hrdinkou hořké komedie Woodyho Allena je navenek elegantní Newyorčanka, jež se v existenční tísni uchýlí do San Franciska za svou plebejskou sestrou. Časem vyjde najevo, že Jasmínin luxus pramenil z podloudných kšeftů jejího manžela, který skončil v kriminále. Neurotická žena si hraje na nóbl honoraci, nedokáže se však smířit s krachem svého soukromí. V konfrontacích se svou sestrou Ginger (Sally Hawkinsová), jež pracuje jako pokladní v supermarketu, se propadá do narůstající beznaděje. Postupně ztrácí své pečlivě vybudované dekorum i iluze o vlastní výjimečnosti... Satiru o novodobé povrchnosti, kombinovanou s nemilosrdnou psychologickou sondou, zdobí znamenitý výkon Cate Blanchettové, jež byla za svou kreaci oceněna Oscarem.

Premiéra: neděle, 28. září ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

EPIZODY III. (EPISODES III.)

Třetí řada komediálního seriálu o britském páru, který vytvořil úspěšnou televizní show a nechal se přemluvit k její předělávce pro Hollywood. Romantická komedie o středoškolácích se tak proměnila v banální sitcom o trenérovi ledního hokeje, do jehož hlavní role byl angažován Matt LeBlanc. Upravené dílko se však dočká negativních recenzí a má i nízkou sledovanost. Beverly se navíc s hvězdou seriálu intimně zaplete a její manželství se tak octne na pokraji zkázy... Na začátku třetí řady jsou Sean a Beverly Lincolnovi znovu spolu, brzy však zjistí, že na staré křivdy se nedá zapomenout...

Premiéry: od úterý 23. září, každé úterý, vždy ve 20:00 hod.


BANSHEE II.

Druhá řada úspěšného dramatu sleduje další osudy bývalého trestance Lucase (Antony Starr), který se stal šerifem v pensylvánském městečku Banshee. Otrlý desperát se v roli ochránce zákona zaplétá do nejrůznějších dobrodružství. Zároveň čelí pronásledování od vyšetřovatelů FBI i od bývalých kumpánů. Další klíčovou postavou je zlodějka šperků Carrie, jež žije v Banshee s novou identitou. K rozporuplnému osazenstvu patří i amišský gangster Proctor a bývalý boxer Sugar. Lucas, jenž uniká odhalení, řeší v nových příbězích další nebezpečné kauzy. Vyšetřuje vraždu dívky z indiánského kmene...

Premiéry: od úterý 23. září, každé úterý, vždy ve 21:00 hod.



Dokumenty

VZPOMÍNKY NA UMĚLCE: ROBERT DE NIRO STARŠÍ (REMEMBERING THE ARTIST: ROBERT DE NIRO, SR.)

Americký dokument z produkce HBO ukazuje světoznámého herce v netradičním světle – jako průvodce osudem svého neprávem zapomenutého otce. Robert de Niro starší se představuje jako talentovaný malíř, jehož díla vybočovala ze škatulek kritiků a kunsthistoriků. Pozoruhodný portrét v režii Perri Peltzové a Geety Gandbhirové přerůstá v unikátní výpověď o vztahu umanutého otce a svéhlavého syna.

Premiéra: čtvrtek, 18. září ve 21:35 hod.


NEBEZPEČNÉ HRY V BĚLORUSKU (DANGEROUS ACTS STARRING THE UNSTABLE ELEMENTS OF BELARUS)

Americko-britský dokument režisérky Madeleine Sacklerové přibližuje komplikovanou situaci v současném Bělorusku prostřednictvím osudů nonkonformního divadelního ansámblu. Běloruské svobodné divadlo navzdory svému názvu nemůže ve vlastní zemi svobodně vystupovat. Soubor je odkázán k tajnému pořádání undergroundových představení. Svědectví o jeho činnosti obsahuje ukázky z divadelních her a výpovědi herců i tvůrců. Kritický obraz lukašenkovské diktatury doplňují záběry z prezidentských voleb i z protestních akcí prezidentových oponentů.

Premiéra: čtvrtek 25. září ve 21:40 hod.



Nenechte si ujít

APOKALYPSA V HOLLYWOODU (THIS IS THE END)

Americká sci-fi komedie – realizovaná v režii tandemu Evan Goldberg a Seth Rogen – líčí dobrodružství šestice kamarádů, kteří vzhledem k nevysvětlitelným událostem zůstanou uvězněni v domě v Los Angeles. Zatímco venkovní svět podléhá neodvratné zkáze, chybějící zásoby a úzkost z uzavřeného prostoru devastují vztahy uvnitř jejich provizória. Skupinka nakonec svůj úkryt opustí, začne čelit osudovým výzvám a objevuje tak skutečný význam přátelství.

Premiéra: sobota, 6. září ve 20:00 hod.


NEZAPOMENUTELNÉ PRÁZDNINY (THE WAY, WAY BACK)

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou, kterou má strávit s odtažitou matkou (Toni Colletteová), jejím arogantním přítelem (Steve Carell) a jeho dcerou, původně vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku, vznikne mezi nimi kamarádské pouto. Stydlivý puberťák se díky němu naučí překonávat nástrahy první lásky... Americká komedie režijního dua Nat Faxon a Jim Rash vypráví o kuriózních cestách do dospělosti.

Premiéra: sobota, 13. září ve 20:00 hod.


KDO SI VEZME BARRYHO? (SOMEONE MARRY BARRY)

Titulní postavou americké komedie režiséra Rob Pearlsteina je protivný asociál, který své okolí permanentně vtahuje do zbytečných problémů. Nepřizpůsobivý Barry má tři kamarády z dětství, kteří přijdou na jediný způsob, jak se obtížného kumpána zbavit. Začnou mu hledat partnerku, s níž by se oženil. Když se však Barry konečně potká s tou pravou, jeho přátelé s hrůzou zjistí, že je ještě horší než on. Začnou proto cílevědomě pracovat na jejich rozchodu...

Premiéra: sobota, 20. září ve 20:00 hod.


VEDLEJŠÍ ÚČINKY (SIDE EFFECTS)

Zápletka hvězdně obsazeného amerického thrilleru v režii renomovaného Stevena Soderbergha se točí kolem zneužívání psychofarmak. Psychiatr Jonathan Banks (Jude Law) předepíše nový preparát své labilní pacientce, která pod jeho vlivem zabije svého manžela. Kariéra svědomitého lékaře, jenž trpí výčitkami
svědomí, se octne ve vážném ohrožení. Časem však vyjde najevo, že případ měl zcela jiné pozadí než lékař předpokládal... Jednu z hlavních ženských rolí příběhu s překvapivým rozuzlením zosobnila Catherine Zeta-Jonesová.

Premiéra: sobota 27. září ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách freeSAT, Magio TV, T-Home, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 2. 9. 2014, foto: archiv HBO Europe



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/utPgv5 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.09.2014 • Extra tip na Film+: 13
04.09.2014 • Největší světová plavecká exhibice na Eurosportu
01.09.2014 • Začíná škola i zábavné poučení s Prima ZOOM
31.08.2014 • Dokumentarista Bruce Parry na Prima ZOOM
31.08.2014 • Září na AXN se spoustou novinek
31.08.2014 • Poznejte v září nádheru přírody s Nat Geo Wild

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist