Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 09:53:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Světový televizní kanál AMC je tu, startuje už dnes

  Autor: AMC Networks , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 05.11.2014


Do České a Slovenské republiky dnes, ve středu 5. 11. 2014 přichází cenami ověnčený, světový kanál AMC. Ten startuje své vysílání 5. listopadu premiérou exkluzivního seriálu Halt and Catch Fire – PC Rebelové a vystřídá dosavadní filmovou stanici MGM, která dnes ukončí své vysílání.


Historie AMC

Pod názvem American Movie Classics začala televizní stanice AMC vysílat už v říjnu 1984. Primárně se zaměřovala na klasické americké snímky z 50. let. Filmy byly vysílány bez úprav, černobílé, a jen v odpoledních a večerních hodinách. V letech 1996-1998 AMC přistoupilo k vysílání prvního seriálu z vlastní produkce Remember WENN. Až na výjimky však na AMC převažovala tvorba převzatá. Zásadní změna nastala koncem září 2002, kdy AMC prodělalo rebranding z American Movie Classics na AMC a odklonilo se od zaměření na klasickou filmovou tvorbu. Spolu s rebrandingem stanice přinesla celou řadu vlastních pořadů, například reality show FilmFakers (2004), a seriálové hity Mad men (2007), Perníkový táta (2008), The Prisoner (2009), nejúspěšnější seriál Živí mrtví (2010) nebo The Killing (2011), Hell on Wheels (2011). Posledními novinkami z továrny AMC jsou seriálové novinky The Divide -Zlom nebo Halt and Catch Fire – PC Rebelové (obojí 2014), které budou od 5. listopadu vysílány právě na stanici AMC.


AMC bude stavět na vlastní tvorbě, klasiku ale nezavrhne

Právě původní seriály AMC: Halt & Catch Fire –PC Rebelové a The Divide -Zlom budou mezi prvními, které se v exkluzivní premiéře objeví na obrazovce stanice AMC. Kromě vlastní produkce nabídne kanál také populární a ceněné filmy z celosvětově uznávaných filmových knihoven, včetně MGM, Paramount a Sony. V listopadu se mohou diváci těšit na filmy z „červené zóny ČSFD“ jako jsou: Capote (v hlavní roli: Philip Seymour Hoffman), Pověste je výš (v hlavní roli: Clint Eastwood), italský western Muž proti muži, nebo drama Jedenadvacet hodin v Mnichově. To je jen malý zlomek filmů, které AMC v listopadu nabízí. Filmové speciály lze očekávat zejména o víkendech, přes týden se kanál zaměří na seriály. „Od roku 2015 budeme navíc vysílat premiérové seriály ihned po uvedení v USA, abychom divákům dopřáli jejich oblíbené epizody co nejdříve“, dodal Evžen Chlanda, Country manažer pro Českou republiku a Slovensko.


Klub Woodyho Allena

Příznivci Woodyho Allena se mohou těšit na reprezentativní výběr z jeho úctyhodné filmografie. Během listopadu odvysílá AMC více jak 15 filmových titulů od tohoto známého režiséra jako: Jiná žena, Banáni, Danny Rose z Broadwaye, Zločiny a poklesky, Interiéry, Láska a smrt a mnoho dalších.


Halt and Catch Fire – PC Rebelové

Myslíte si, že vývoj počítače byla nudná záležitost? Tenhle seriál vám dokáže opak. Děj plný zvratů, geniálních vizionářů, tužeb po seberealizaci a naschválů velkých korporací rozhodně nezaujme jen „ajťáky“. Takhle se psala historie osobních počítačů.

Píší se 80. léta 20. století. Trh s výpočetní technikou a osobními počítači roste závratným tempem, které z velké části diktuje především korporace IBM. Právě z Big Blue (jak se IBM přezdívá) přitom odchází obchodník Joe MacMillan (Lee Pace známý například jako král elfů z trilogie Hobit), jehož přijmou na stejnou pozici ve společnosti Cardiff Electric. MacMillan má ale vyšší ambice než být řadovým obchodníkem. Nového zaměstnavatele proto i za pomoci geniálního inženýra a vizionáře Gordona Clarka (Scoot McNairy) lstí přesvědčí ke vstupu do tuhé bitvy na poli vývoje osobních počítačů. Do týmu na pozici inženýrky přiberou ještě mladou hackerku Cameron Howeovou (Mackenzie Davis). Nerovný souboj Davida s Goliášem, respektive Cardiff Electric s IBM, může začít.

Hrají: Lee Pace, Mackenzie David, Kerry Bishé, Scoot McNairy

Premiéra na AMC: Středa 5. listopadu ve 22:00 hod.


The Divide – Zlom

Překvapivě syrový pohled do zákulisí amerického soudnictví, právničiny a politických pletich, odhalí svět plný rasových předsudků, protichůdných ambicí a vnitřně rozpolcených protagonistů.

Obhájkyně Christine Rosa (Marin Ireland) pracuje pro mimovládní organizaci, která poskytuje pomoc nevinně odsouzeným lidem. Rosa je přesvědčená, že narazila na modelový příklad justičního omylu: kdosi byl podle ní neprávem odsouzen za zločin, ke kterému došlo před jedenácti lety, a v důsledku kterého byla brutálně zmasakrována celá jedna rodina. V trochu zaslepené snaze dobrat se pravdy nachází nové důkazy, čímž proti sobě ovšem popudí Afroameričana a oblastního státního návladního Adama Page (Damon Gupton). Rosa i Page jsou totiž každý přesvědčeni o své pravdě. Co přitom začalo jako čistě pracovní záležitost - zkoumáním viny či neviny odsouzeného člověka – začíná se čím dál tím více dotýkat také osobních životů obou aktérů…

Hrají: Marin Ireland, Damon Gupton, Nia Long, Joe Anderson

Premiéra na AMC: Středa 6. listopadu ve 22:00 hod.


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central Europe portfolio čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a AMC, tak populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Ondřej Vácha, PR manager, AMC Networks International – Central Europe


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/dkABNU Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.11.2014 • Vivid TV Europe – nový erotický program v nabídce Skylinku
02.11.2014 • Iran Bingo testuje na družici Hot Bird 13B
01.11.2014 • QVC Beauty & Style HD z družice Astra 1L
01.11.2014 • AMC startuje 5. listopadu v České republice a na Slovensku, s exkluzivními premiérami
29.10.2014 • Skylink přebírá zákazníky T-Mobile Televize
24.10.2014 • VoD portál Flimmit s vlastní satelitní HbbTV nabídkou Videothek z družice Astra 1KR

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist