Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 14:25:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Premiérový seriál Zvedání domů na Viasat Explore

  Autor: CHILLICOM/Viasat TV , e-mail: info@viasatexplore.cz Přidané: 10.04.2015


Viasat Explore uvede seriál Zvedání domů, který přibližuje, jak probíhá záchrana rodinných domů, které se při přírodních pohromách propadnou do nestabilního měkkého podloží. Sledujte příběhy nové naděje pro zoufalé oběti hurikánů a záplav. Od 13. dubna do 15. června 2015, vždy v pondělí ve 21:50 hodin.


Kanál Viasat Explore uvede seriál Zvedání domů, který přibližuje, jak probíhá záchrana rodinných domů, které se při přírodních pohromách propadnou do nestabilního měkkého podloží. Poprvé v historii televizního vysílání budou diváci spolu s natáčecím štábem moci nahlédnout do tunelů prokopaných pod základy domů, kam se instalují hydraulické zvedáky, a s napětím sledovat, jak se se skřípěním zvedá dům, centimetr po centimetru, směrem k nejistému výsledku.

Mnoho oblastí Spojených států je každoročně zasaženo hurikány, záplavami a jinými přírodními pohromami. Za posledních několik let to bylo hned několik extrémně ničivých hurikánů - Katrina, Isaac a nejnověji Sandy. Extrémní počasí zničilo majetek v rekordní hodnotě, připravilo tisíce lidí o střechu nad hlavou, poškodilo infrastrukturu a závažně ovlivnilo ekonomiku, především cestovní ruch.

Rodinné domy, obvykle s dřevěnou konstrukcí a nepodsklepené, se mnohde v důsledku přírodních pohrom vychýlí a částečně propadnou do písčitého či jiného měkkého podloží. Zejména v New Orleans, kde půda připomíná bažinu a promáčené domy postupně uhnívají, je často jedinou možností srovnat poškozené stavby se zemí. V některých případech je ale možné se pokusit dům zachránit – vyzvednout jej celý nad hladinu záplav – a postiženým rodinám tak vrátit domov a naději.

Zvedání dvousettunové stavby tři nebo čtyři metry do vzduchu včetně betonových základů vyžaduje nejen patřičné vybavení, ale také značné zkušenosti a notnou dávku odvahy. Takováto manipulace se stavbou je v našich zeměpisných šířkách poněkud neobvyklá představa, pomineme-li ojedinělý projekt přemístění mosteckého kostela z roku 1975.

Seriál Zvedání domů divákům představí specializovanou firmu světově proslulého Jeremy Pattersona a jeho pestrý tým bývalých trestanců a rodinných příslušníků, pro něž je stavba lešení, kopání tunelů a montáž hydraulických zvedáků a kladek denním chlebem. Doprovází je na jejich cestách po Americe, při nichž zvedají poničené domy i náladu jejich obyvatel.


Co mimo jiné způsobil hurikán Katrina v srpnu 2005:

- Zničení více než milionu obytných domů
- Zaplavení 80 % rozlohy New Orleans, především obytných čtvrtí
- Smrt téměř 1000 obyvatel státu Louisiana, především utopením (40 %) a na následky zranění (25 %)
- Exodus zhruba 250 tisíc lidí z New Orleans, tedy více než poloviny obyvatel
- Škody v celkové výši 135 miliard dolarů

Dojemné, napínavé i humorné příhody z obnovy zničených domovů můžete sledovat na Viasat Explore vždy v pondělí ve 21:50 hodin, a to od 13. dubna do 15. června 2015.

Pro více informací o televizním kanálu Viasat Explore navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat Explore nebo webovou stránku www.viasatexplore.cz.


O společnosti MTG´s Viasat Broadcasting:

MTG´s Viasat Broadcasting je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


Lukáš Kapinus, Account executive, CHILLICOM


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.04.2015 • Hra o trůny® bude uvedena 12. 4. 2015 současně ve více než 170 zemích
09.04.2015 • Nejslavnější dostih světa Velká národní 2015 na NOVA Sport
07.04.2015 • Viasat Nature uvádí třetí řadu seriálu Pro lásku psů s populárním komikem Paulem O'Gradym
06.04.2015 • Renovace klasických aut pod taktovkou National Geographic Channel
06.04.2015 • Celý svět je váš na Prima ZOOM v 15. týdnu
04.04.2015 • TV tipy Universal Channel v 15. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist