Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 02:50:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SPI International chystá HDTV kanál

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 24.11.2006


Společnost SPI International, distribuční společnosti, která už několik let úspěšně přináší filmové příběhy do kin, video půjčoven, placených i volných televizí v České a Slovenské republice, v Maďarsku a v Polsku chystá na první čtvrtletí příštího roku spuštění vlastního filmového kanálu ve vysokém rozlišení - HDTV, v normě MPEG-2/HD anebo MPEG-4/HD (bude upřesněno).

Kanál se bude jmenovat NONSTOP KINO - HD a bude dostupný v digitálních kabelových sítí (u nás např. Karneval) a na satelitu na vlastním pronajatém transponderu. Abonovat jej budou moci zájemci o kvalitní filmovou podívanou v České republice, na Slovensku, v Polsku i v Maďarsku. Podle dnešní informace ředitele SPI International dr. Ivana Hronce pro server satCentrum se bude jednat o trochu jiný kanál, než na jaký jsou dnes diváci zvyklí ze stejnojmenného programu. Důraz bude kladen nejen na obrazovou a zvukovou kvalitu, ale kvalitu obsahu a zaměření filmu.

Filmová knihovna této společnosti dnes nabízí na dvě tisícovky filmových titulů, SPI je i největším nákupcem a distributorem nezávislých filmů ve střední Evropě. SPI International filmy produkuje, koprodukuje, financuje a distribuuje, je stabilním partnerem předních světových distribučních společností jako např. Miramax, Canal Plus, Intermedia, Summit, Senator. Společnost podporuje všechny významné filmové festivaly v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku. Stará se též o studenty filmu a umění.

V současné době v centrále společnosti na Matúškově ulici v Bratislavě vzniká „digitální dům“ pro kompletní převod, úpravu a odbavení filmů a vlastních pořadů pro plánovaný uplink na TVS Kamzík. Tyto změny souvisí se změnou distribučního transponderu z Amosu 2 na Astru 1D.

SPI vysílá dnes dva placené filmové kanály, kompletně dabované do češtiny – FILM BOX a NONSTOP KINO. V prvním čtvrtletí k nim přibude třetí kanál s názvem NOSTALGIA TV. U něj ještě není rozhodnuté, do jaké platformy bude od začátku zařazen, anebo zda bude dostupný v kabelových sítích.

V současné době vysílá NONSTOP KINO i FILM BOX na satelitu Amos 2, umístěném na orbitální pozici 4,0 stupňů západně, na tp. 26, frq. 11,588 H, SR 8888, FEC 3/4, v evropském svazku. Zde bude vysílání na konci prvního čtvrtletí 2007 ukončeno. Signál je zakódován v systému Viaccess 2 a je určen pro kabelové operátory v České republice a na Slovensku a též pro individuální satelitní příjemce (abonence přístupových karet na filmbox.satcentrum.com).

Od poloviny února 2007 budou oba kanály – NONSTOP KINO i FILM BOX vysílat na nové pozici na družici Astra 1D, na 23,5 stupňů východně, na tp. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks a opět bude možný i individuální satelitní příjem (abonence bude i na dále na www.filmbox.satcentrum.com). Ten bude realizovaný ve spolupráci se aktivačním centrem Sky Linku (bývalého Slovak Linku) na TVS Kamzík v Bratislavě. Současným abonentům budou přístupové karty Viacces vyměněné za karty právě od providera Sky Linku.

O program NONSTOP KINO má zájem i provozovatel digitální satelitní platformy CS Link - společnost Media Vision. Předpokládá se tedy, že se bude moci abonence tohoto kanálu v budoucnu realizovat i na kartách pro CS Link. Jiný případ je FILM BOX, kde zřejmě programová náplň starších českých a slovenských filmů koliduje s podobně zaměřeným kanálem CS Film, který už v CS Linku vysílá.


redakce satCentrum, Václav Hrubec, 24.11.2006, 13:00 hod.


Aktualizováno 7.2.2007:

Z SPI jsme právě obdrželi informaci, že: „na SKY LINK kartách, ktoré budeme menit abonentom bude iba to, co majú ludia predplatené, nič naviac z ponuky SKY LINK, zmluva s RK je už podpísaná a už sa o tom nejedná.“ Padl tedy dříve nezávazně naznačený "bonus", škoda. Ovšem zůstává ještě jedna výhoda oproti kartám platformy CS Linku - a to, že abonenti budou mít v případě předplatného kanálů NONSTOP KINO či FILM BOX kartu Sky Link pronajatou zdarma a nebudou muset platit pořizovací poplatek za přístupovou kartu (která u Slovak Linku činila cca 3000 Kč).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 10   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.11.2006 • Dva zápasy o titul mistra světa v boxu poprvé v historii na Galaxii sport
29.11.2006 • Finále Davis Cupu 2006 na Galaxii sport
23.11.2006 • Třetí satelitní platforma – CS Link - odstartovala - aktualizováno [ 59 ]
20.11.2006 • WorldSpace zruší kvůli italskému paketu placené rozhlasové vysílání pro Evropu
20.11.2006 • NHL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na prosinec 2006
20.11.2006 • Fotbal na Galaxii sport v prosinci 2006

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Však ASTRA 1D Je Na 24,2 stupn ... 

17.12.2006 12:02 • Jupi
Však ASTRA 1D Je Na 24,2 stupna východne a nie na 23,5 stupna. Tak Jak Jeto vlastne
 
 
  este jedno upozornenie 

27.11.2006 12:33 • Dauphin
Ak niekto planujete kupu hd prijimaca, pozor na HD Humika - ma problem z dvoma Cryptoworksami naraz - nechce ich brat(trebars cz+sk, uvidime ako to bude pri novej CW karte od SPI). A o quali sa ani nebavim, ten nema ani hdmi. Ale v Cechach sa uz daju kupit aj ine znacky, treba s rozkukat po nete. Uz nech to vysiela, idem do toho aj ked cena nebude "Slovenska".
 
 
  Konecne dobra sprava. Dufam, z ... 

27.11.2006 12:12 • hugo
Konecne dobra sprava. Dufam, ze cena karty bude "pre Slovakov".
 
 
  Aspoň niekto zo Slovenska kto ... 

27.11.2006 11:40 • fsat
Aspoň niekto zo Slovenska kto napreduje a ide z dobou.Vdaka SPI.
 
 
  FANTASTICKÉ 

27.11.2006 10:08 • Dauphin
V dobe ked sa u nás este neda kupit film v HD ani na BR ani HD DVD, v dobe ked v 16:9 ide akurat tak ct1,2(obcas) je filmovy kanal v HD nieco ako sen. Gratulujem a zelam vela uspechov, HB* ste tymto poslali do bazin. V USA vysielaju v HD, ale my sme asi maly trh a pozerame sa na 4:3 v prisernej kvalite. HD ready tv mam a toto ma presvedci o kupe HD sat. prijimacu - je to isto cenovo dostupnejsie nez HD dvd prehravac. Este raz vdaka, konecne niekto pochopil dobu!
 
 
  s filmboxom, ktory mam cez dig ... 

25.11.2006 21:27 • mato
s filmboxom, ktory mam cez digi tv, som spokojny a je to, podla mna, velmi kvalitna stanica. ale zaujimalo by ma, preco sa neda v tejto satelitnej platforme objednat si aj nonstopkino, resp. ci sa nonstopkino vobec v sucasnosti da nejak sledovat okrem amosu. lebo sa mi zda, ze je to dost skoda...
 
 
  Fuj Parabole! 

25.11.2006 20:37 • Pepa z depa
Parabola - 24.11.2006, 12:47
Satcentrum - 24.11.2006, 13:00
Stojím za serverem Satcentrum, protože vím, že ten to vydal jako první. Naštěstí hned jak to vyšlo, jsem si to tu přečetl. Šel jsem hned ke konkurenci a tam to ještě nebylo. Takže ptám se, jak je možné, že Parabola to měla nakonec podle času dřív. Jednoduše! Šéfredaktor prostě trošíčku posunul čas vydání článku. FUJ! HANBA!! NECHUTNOST!!! Nemam slov.
Navíc pokud vím, člověk kterej dělá tenhle web je hlavním distributorem programů SPI filmu, takže by bylo divný, že Parabola by to měla dřív.
 
 
  NonstopKino že je v Polsku? A ... 

25.11.2006 17:58 • J23
NonstopKino že je v Polsku?
A kde jste na tom byli?

 
 
  CS-film,nikdy.... ... 

25.11.2006 15:32 • Roman
CS-film,nikdy....
 
 
  No to si delaji snad srandu ne ... 

25.11.2006 14:57 • faust
No to si delaji snad srandu ne? Takze pokud bude Nonstopkino na kartach CS Linku, tak bez filmboxu??? Jenom kvuli toho, ze by fusovalo do remesla (oproti FB trapneho kanalu) CS Filmu??? Ach jo. Tak ted me nastvali!
 
 
Celkový počet komentářů: 10 / zobrazují se: 1 ... 10

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist