Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 16:53:42   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Skupina Nova v prvním pololetí opět lídrem u televizního publika

  Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 03.07.2015


Skupina Nova v prvním pololetí znovu potvrdila svou pozici bezkonkurenčního lídra televizní sledovanosti. Od začátku roku 2015 do konce června její stanice v hlavním vysílacím čase sledovalo 41,78 % diváků 15-54 u obrazovek, což je nejvíce ze všech televizních skupin na českém trhu. Nejdůležitějšími programovými pilíři první poloviny roku byly zpravodajské Televizní noviny, seriály Policie Modrava, Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Doktoři z Počátků a také doku-reality show Výměna manželek.


Sledovanost v prime time v hlavní cílové skupině diváků 15-54 ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 vzrostla o 1,14 procentního bodu. Meziročně stoupala také celodenní sledovanost ve stejné cílové skupině, v prvním pololetí letošního roku byl souhrnný share skupiny 37,34 %, což je o 1,51 procentního bodu víc než v prvním pololetí roku 2014. Největší podíl na výsledcích měla hlavní stanice TV Nova, kterou průměrně v prime time sledovalo 30,21 % diváků a v celodenním měřítku 26,12 % diváků u obrazovek.


Nejúspěšnější pořady TV Nova v prvním pololetí 2015

K nejúspěšnějším pořadům první poloviny roku patřily tradičně zpravodajské Televizní noviny, které průměrně sledovalo 40,90 % diváků v CS 15-54. Nejsledovanějším pořadem z lokální produkce TV Nova byla premiérová kriminální série Policie Modrava, která se díky průměrnému share 41,46 % diváků 15-54 u TV a ratingu 2,214 milionu diváků v CS 4+ stala dokonce nejúspěšnějším seriálovým projektem za poslední dva roky. Vysokou sledovanost a pozici nejsledovanějšího dlouhodobého seriálu současnosti si zachovala i Ordinace v růžové zahradě 2 (35,30 % share v CS 15-54 u TV) a Ulice i nadále zůstává nejsledovanějším denním seriálem (39,05 % share 15-54 u TV). Průměrná sledovanost premiérových dílů seriálu Doktoři z Počátků překročila milion diváků v široké cílové skupině 4+. S mimořádným úspěchem se setkala také oblíbená doku-reality show Výměna manželek s průměrně 41,25% share 15-54.


Sledovanost tematických stanic skupiny Nova

U televizního publika posílily také tematické stanice skupiny Nova. S největším meziročním nárůstem se setkal filmový kanál Nova Cinema, který v celodenní sledovanosti posílil téměř o jeden procentní bod na 6,20 % diváků 15-54 u TV (5,32 % share v 1. pol. 2014). Hranici dvou procent v hlavním vysílacím čase překonala stanice pro muže FANDA (2,09 % v CS 15-54 u TV) a seriálový SMÍCHOV (2,55 % share v CS 15-54 u obrazovek), který od 1. července nabízí sitkomy v hlavním vysílacím čase sedmkrát týdně. TELKA si u diváků zachovala stabilní pozici 1,02 % share v CS 15-54 v celodenní sledovanosti. Souhrnně tak tematické stanice skupiny Nova dosáhly na celodenní podíl 11,22 % (meziroční nárůst o 1,35 p. b.) a prime time share 11,57 % (meziroční nárůst o 1,63 p. b.)


Online aktivity skupiny Nova

Skupina Nova slavila úspěchy i na internetu. Videoslužba NOVA Plus zahájila druhý rok své existence a svým uživatelům začala kromě sedmidenního archivu pořadů vlastní produkce TV Nova nabízet i řadu speciálních online projektů. Návštěvníci se mohou těšit na pravidelná vysílání lifestylové show Na baru, ve které moderátorka Tereza Janáčová zpovídá známé osobnosti, a na pořad Maminy s rozumem, ve kterém reportérka Veronika Mikysková odhaluje mýty týkající se těhotenství. Jak jednoduše a zábavně zajistit zdravý život svým malým potomkům učí moderátorka Televizních novin Kristina Kloubková v magazínu Hravě zdravě a nejnovější trendy v účesech se uživatelé dozvědí ze show Trendy trendy. Zpravodajská redakce pak pro všechny milovníky zajímavostí z dějin připravuje pořad Brána do historie. V první polovině roku portál NOVA Plus návštěvníkům zprostředkoval i řadu exkluzivních přenosů z hudebních a společenských akcí.

Pozadu nezůstává ani zpravodajský portál TN.cz, který dvakrát týdně nabízí živý diskusní online pořad Vaše téma, ve kterém na aktuální témata odpovídají osobnosti z ekonomiky, politiky a dalších oborů. Diváci už měli příležitost prostřednictvím formuláře na stránkách TN.cz klást dotazy například předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, místopředsedovi Senátu Zdeňku Škromachovi nebo specialistce na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimákové. V průběhu prázdnin se diváci pořadu mohou těšit na letní speciál s názvem Váš hejtman, ve kterém je Markéta Fialová seznámí s představiteli jednotlivých krajů.

Videoportál VOYO, který zůstává jednoznačně největší VOD službou na českém trhu, i nadále do své knihovny zařazuje nejnovější tituly a exkluzivní sportovní přenosy. V uplynulých šesti měsících pokračoval nejen v trendu zvyšování dostupnosti na nových platformách, když rozšířil například nabídku televizorů Sony a GoGEN společnosti ETA, ale také představil několik filmových snímků současně s jejich premiérou v kinech. Na konci června nabídka služby také potěšila řadu sportovních fanoušků, kteří na VOYO můžou vybírat z přenosů na kanálech NOVA Sport a FANDA a navíc exkluzivně hned ze čtyř online přenosů z nejprestižnější tenisové soutěže světa, londýnského Wimbledonu, což je nejvíce v historii.

Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere


Anna Suchá, Corporate PR Manager, TV Nova, 3. 7. 2015



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.07.2015 • Léto na ČT sport: Z Utrechtu do Paříže, pak přes Monako do Dýšiny, Tbilisi i do Pekingu
03.07.2015 • Fenomén Budu na Primě: Divácké zprávy bodují, mají i novou doménu
03.07.2015 • Mistr a kazatel - nový dokument České televize k šestistému výročí upálení Mistra Jana Husa
02.07.2015 • Včera se dařilo zpravodajství i premiérám na COOL: Teorii velkého třesku a maratonu Simpsonových!
02.07.2015 • Nova má za sebou úspěšné seriálové jaro
02.07.2015 • Barbora Černošková s Filipem Tomsou uvedou přímý přenos ČT z Velehradu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist