Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 00:28:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Vítěze Zlatého lva z festivalu v Benátkách, venezuelsko-mexické drama DESDE ALLÁ, uvidíme příští rok na Be2Can 2016

  Autor: 2media.cz , e-mail: info@2media.cz Přidané: 14.09.2015


Zlatého lva za nejlepší film si z letošního mezinárodního filmového festivalu v Benátkách odváží drama Desde allá (Zdaleka) venezuelského režiséra Lorenza Vigase. Film vypráví o milostném vztahu mezi padesátiletým Armandem, který si na ulicích Caracasu vyhlíží mladší partnery, a teenagerem Elderem, jehož si Armando na začátku snímku vezme k sobě domů.


Mezinárodní filmový festival v Benátkách se konal od 2. do 12. září a zásluhou společnosti Film Europe Media Company se některé z filmů z hlavní soutěže záhy po premiérovém uvedení představí českým a slovenským divákům. Nejprve v rámci unikátní filmové přehlídky Be2Can 3 v říjnu roku 2016, následně pak v běžné distribuci.

Na Be2Can 3 uvidíte také snímek Francofonia, režie Alexander Sokurov, který získal cenu evropských kritiků FEDEORA a také americký film z hlavní soutěže Heart of dog, režie Laurie Anderson.

„Podařilo se nám opět získat Zlatého lva z Benátek. Je to už naš třetí Zlatý Lev v řadě a spolu se Zlatým medvědem z Berlína a Zlatou palmou z Cannes završuje programovou ideu Be2Can. Český a slovenský divák dostavá díky Be2Can silný referenční bod a dokáže kriticky hodnotit a porovnávat. A to ne pouze kvalitu dalších zahraničních filmů a festivalů, ale i hodnotu a aktuálnost domácí filmové tvorby. Tento univerzální charakter Be2Can je pro domací tvůrce možná ještě důležitější než pro diváky”, konstatoval Ivan Hronec, prezident společnosti Film Europe Media Company.

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude tento rok konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů umožní českým a slovenským divákům zhlédnout snímky promítané v Berlíně, Benátkách a Cannes – ve vybraných kinech celkem 18 filmů, na Video-On-Demand 19 filmů a na televizním kanálu Film Europe Channel 92 filmů.

V rámci Be2Can 2 budou exkluzivně ve 44 kinech po celé České republice a na Slovensku promítnuty vybrané premiérové filmy v čele například s vítězným snímkem letošního Berlinale Taxi Teherán, režie Jafar Panahi. Z letošního festivalu v Cannes se představí také vítěz Zlaté palmy Dheepan, režie Jacques Audiard, a film Saulův syn, režie László Nemes, ověnčený Velkou cenou a Cenou kritiků FIPRESCI. Kompletní program letošního ročníku naleznete na www.be2can.eu.

„Be2Can je přehlídka aktuální světové festivalové špičky. Náš program se tak přirozeně rozšiřuje i o americký nezávislý film. Počtem filmů i jejich kvalitou se z Be2Can stává nejprestižnější festivalová přehlídka v Evropě. Jednotný koncept v kinech, na VOD a i v TV reaguje na aktuální distribuční trendy. Divák se rozhodne, jestli top kvalitu uvidí v dobrém artovém kině, na VOD nebo v televizi. Takto jednotně distribuovaná festivalová událost je světovým unikátem,“ dodal Ivan Hronec.


Film Europe Media Company

Misí Film Europe je evropský a festivalový film. FILM EUROPE MEDIA COMPANY s týmy v Praze, Bratislavě, Londýně a v Cannes nakupuje, koprodukuje, v kinech, na VoD a DVD distribuuje a ve vlastních televizích vysílá evropský a festivalový film. Do programů českých, slovenských, maďarských a polských kin a festivalů přinesla od roku 2009 více než 300 špičkových filmů. Od roku 2010 provozuje národní tematické televizní kanály KINO CS, DOKU CS a MUZIKA CS. V roce 2011 spustila vysílání FILM EUROPE CHANNEL – první evropské filmové televize, s 800 filmy výhradně evropské kinematografie. V září 2013 otevřela v Bratislavě festivalové KINO FILM EUROPE. V roce 2014 spustila festival francouzského filmu Creme de la Creme a festivalovou přehlídku soutěžních filmů z Cannes, Berlinale a Benátek - Be2Can a přehlídku severské kinematografie SCANDI. Film Europe je evropským lídrem nákupu, festivalových uvedení, kinodistribuce a televizního vysílání evropského filmu.


Oficiální stránky Film Europe: www.filmeurope.cz
Oficiální stránky Be2Can: www.be2can.eu
Oficiální Facebook: https://www.facebook.com/Be2CanFestival


Klára Skřenková, 2media.cz, foto: Lorenzo Vigas & Pablo Trapero, autor: Dominik Hronec


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2015 • Skupina Prima i televize Prima v minulém týdnu dosáhly nejlepších výsledků od loňského listopadu
14.09.2015 • Na Primě startuje Show Leoše Mareše
14.09.2015 • Show Jana Krause – 16. 9. 2015
11.09.2015 • Včerejší Ano, šéfe! s rekordní sledovaností od roku 2012
11.09.2015 • Triumfálny návrat komediálneho seriálu Horná Dolná!
10.09.2015 • Česká televize zahajuje vysílání šedesáté sezony hokejové ligy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist