Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 12:45:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

Konec klasické televizní zábavy - 61 % z nás denně sleduje video na smartphonu

  Autor: PRAM/ERICSSON , e-mail: info@pram.cz Přidané: 17.09.2015


Nejnovější zpráva Ericsson ConsumerLab TV & Media Report 2015 ukázala, že spotřebitelé využívají video on-demand služby (VOD) jako nikdy předtím. Od roku 2012 vzrostlo sledování videa na smartphonech o 71 %, dvě třetiny teenagerů sledují TV a video na mobilních zařízeních, pouze jedna třetina na klasické TV. Sledování obsahu generovaného spotřebiteli je také na vzestupu. Jeden z deseti spotřebitelů sleduje YouTube více než tři hodiny denně.


Před pár dny spatřila světlo světa nejnovější studie Ericsson ConsumerLab „TV & Media Report 2015“. Zpráva vycházející jednou ročně reprezentuje názor 680 milionů lidí, a je tak jednou z největších svého druhu. Průzkumu, který studii předcházel, se zúčastnilo 22 500 respondentů různých věkových skupin ve dvou desítkách států, přičemž zde byla výrazně zastoupena i Evropa.

Z analýzy Ericssonu vyplývá, že dnešním Video-on-Demand (VOD) službám se daří uspokojovat dynamicky se měnící potřeby trhu. Spotřebitelé dnes tráví šest hodin týdně sledováním on-line streamovaného videa – ať už jde o televizní seriály, filmy nebo jiné programy. Toto číslo se od roku 2011 zdvojnásobilo. Připočteme-li nahrávaný a stahovaný obsah, celkový podíl televize a videa sledovaných přes VOD služby představuje 35 %.

Studie odhalila i výrazný nárůst ve sledování videa na mobilních zařízeních. 61 % všech spotřebitelů denně sleduje video obsah na svém smartphonu. To představuje 71% nárůst od roku 2012. Analytici Ericssonu si pod drobnohled vzali i spotřebitelské chování mladší generace. Bereme-li v úvahu tablety, laptopy a smartphony, téměř dvě třetiny času, který teenageři stráví sledováním TV a videa, se odehrává na mobilním zařízení.

Nárůst sledovanosti v poslední době zaznamenaly i platformy vysílající obsah vytvořený spotřebiteli. Jeden z deseti spotřebitelů sleduje YouTube více než tři hodiny denně a jeden ze tří považuje za důležité, aby mohl sledovat takovýto obsah na své domácí televizi. Zpráva dále uvádí, že důležitost médií jako je YouTube roste i díky vzdělávacím a instruktážním videím, která spotřebitelé sledují v průměru 73 minut za týden.

Anders Erlandsson, poradce v Ericsson ConsumerLab, dodává: „Nárůst poptávky po streamovaných VOD službách odráží význam třech specifických faktorů, které jsou pro dnešní diváky důležité: výborný obsah, flexibilita a kvalita zážitku. Inovativní byznys modely, které podporují tyto tři oblasti, jsou dnes klíčové pro vytváření TV a video nabídek relevantních a atraktivních zároveň.“


Další zprávy Ericsson ConsumerLab TV & Media Report 2015 zahrnují:

Nárazové sledování mění pravidla hry: Sledování více epizod v řadě se rychle stalo klíčovým elementem sledování on-line TV a videa. Zvykli si na to především předplatitelé VOD služeb jako Netflix, Amazon Prime, či HBO. Až 87 % z nich tímto způsobem sleduje program alespoň jednou za týden.

Není jednoduché najít zajímavý obsah: Polovina spotřebitelů, kteří sledují klasickou TV tvrdí, že v ní každodenně nemohou najít nic zajímavého. Mají pocit, že doporučení a tipy nejsou dostatečně personalizované.

Různé balíčky, různý přístup: 22 % spotřebitelů nikdy nevyužívalo placenou televizní službu, ale platí za over-the-top (OTT) obsahové služby.

Klasická lineární TV zůstává stále TOP: Popularita lineární TV zůstává vysoká zejména proto, že poskytuje možnost sledovat prémiový obsah a živé vysílání, například sport. Zároveň má i určitou sociální hodnotu, například sledování programu spolu s celou rodinou.


O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost, která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2 miliardami uživatelů.

Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 100 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2014 činily tržby naší společnosti 228,0 miliardy švédských korun. Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika
www.youtube.com/user/ericsson


Ericsson Corporate Public & Media Relations
PRAM Consulting, Miroslava Horáková, 17. 9. 2015



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.07.2015 • Změny v nabídce dotovaných přijímačů Skylink
20.05.2015 • Hokejové mistrovství na webu České televize: až trojnásobný datový tok oproti olympiádě v Soči
07.05.2015 • První plochá anténa SELFSAT>IP
05.05.2015 • Česká televize se může stát „laboratoří Evropy“ - zachránila unikátní vyvolávací linku
02.04.2015 • Brzké přezbrojení z DVB-S2 na DVB-S2x se nás (zatím) netýká...
01.04.2015 • Psali jsme na Apríla: Pozor! Čeká nás brzké přezbrojení nejen z DVB-T na DVB-T2, ale také z DVB-S2 na DVB-S2x

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist