Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 23:24:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Utrhněte si dokumentární list na Prima ZOOM ve 48. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 22.11.2015


Začátkem týdne to pořádně odpálíme, ukážeme vám, jaké to bylo před první světovou válkou, a prozradíme i pár zajímavostí z té druhé. Zavítáme do německé džungle. A máte ponětí, kolik stojí Amerika? Dokumentární skvosty pro vás: přidejte se k expertům na výbušniny – Detonátoři; lužní lesy na březích řeky Rýn jsou unikátní a mysteriózní krajinou – V rýnské džungli; zúčastníme se Lovu na Hitlerovy generály a odhalíme Tajné zbraně nacistů; a v Touze po poznání prozradíme kolik stojí Amerika? a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00 hod.:

23. 11., 21.00 a 21.30 – Detonátoři (Rochdaleský věžák; Orkneje)

Přidejte se k expertům na výbušniny, doktorům Bradenu Luskovi a Paulu Worseymu, kteří nabízí vstup do zákulisí největších a nejdrsnějších demolicí. Ať už jde o mrakodrapy v srdcích měst, masivní ocelové mosty, gigantické stadiony nebo jeřáby, které se tyčí vysoko do nebe, v tomto sedmidílném dokumentárním seriálu se setkáte s vyloženě schopnými Detonátory.


24. 11., 20.00 – Báječná léta: Svět před velkou válkou (Pohled do zákulisí)

Jaký byl začátek 20. století? Dokumentární seriál Báječná léta: Svět před velkou válkou vypráví příběh z období mezi lety 1900 a 1914, kdy se v Evropě a Americe schylovalo k dosud největšímu válečnému konfliktu v dějinách lidstva. Temnou předehru ke katastrofě však nečekejte. Tato doba se totiž zapsala do historie také díky fenomenální energii a rychlé transformaci, které poháněly společenskou, kulturní a vědeckou explozi, jež stvořila západní svět tak, jak ho známe i dnes. Seriál názorně ukazuje, jak se zásluhou industrializace a urbanizace zrodilo úplně nové prostředí. Díky vzkvétajícím metropolím, novým masovým médiím a hromadným sportovním událostem, feminismu, nukleární fyzice, teorii relativity, abstraktnímu umění, spotřební kultuře, rozmachu cestování a ekonomické globalizaci se během méně než jedné generace navždy změnil celý svět.


24. 11., 21.00 – Lov na Hitlerovy generály

Během druhé světové války měli spojenečtí agenti přísně tajnou misi: odstranit Adolfa Hitlera a jeho generály, včetně Erwina Rommela, zvaného Pouštní liška. Jejich akce byly odvážné a z tehdejšího i dnešního pohledu vysloveně troufalé. Chtěli zabít nebo zajmout nacistické oficíry a zaměřili se především na ty, kteří operovali v předních liniích druhé světové války. Dokumentární film Lov na Hitlerovy generály zachycuje neuvěřitelně nebezpečná dobrodružství speciálních jednotek během komplikovaných misí v různých, často velmi exotických koutech světa.


25. 11., 21.00 – V rýnské džungli

Džungle v Německu? A přece je to možné! Lužní lesy na březích řeky Rýn jsou unikátní a mysteriózní krajinou. Mnozí je obdivují, ale málokdo o nich ví něco víc. Chcete vědět o těchto přírodních krásách mezi Německem a Francií více? Více o samičce kudlanky nábožné, jež po páření brutálně zavraždí svého partnera, kobylkách, co spořádají vše, co se jim dostane do kusadel? Kde si vlhovití a ledňáčkovití ptáci staví svá hnízda nebo kde loví užovky či volavky? Tyto lužní lesy se hemží životem dokonce i pod vodní hladinou. Candáti neohroženě zaútočí na každého, kdo ohrožuje jejich nakladená vajíčka, a dvoumetroví sumci nekompromisně střeží svá teritoria. Každý kout V rýnské džungli je něčím charakteristický.


26. 11., 21.00 – Tajné zbraně nacistů

Během druhé světové války se nacistickým inženýrům podařilo vyvinout zbraně, které patří k tomu nejvyspělejšímu arzenálu na světě. Během necelého desetiletí se díky tomu technologie posunula neuvěřitelně dopředu. Tajné zbraně nacistů se však už akce nedočkaly. Těsně před koncem války se Hitlerovi vývojáři zaměřili na zázračný arzenál, jenž by dokázal zvrátit nepříznivý vývoj války. Šlo o tak neuvěřitelné a zvláštní projekty, že by navždy změnily způsob válčení. Kvůli jejich realizace bylo spotřebováno velké množství omezených prostředků, takže je možné, že tyto projekty uspíšily porážku nacistického Německa. Dokumentární film Tajné zbraně nacistů představuje fascinující podrobnosti Hitlerových zázračných zbraní od kolosálních tanků přes sebevražedné bombardéry až po historicky první naváděné střely. Některé z nich se o desetiletí později znovu vynořily ve výzbroji vítězných mocností.


28. 11., 20.00 a 20.30 – Toulky divočinou s Rayem Mearsem (Dartmoor; Na řece Temži)

Expert na divokou přírodu Ray Mears se po třech úspěšných dokumentárních seriálech vrací s novinkou, ve které se rozhodl prozkoumat nejkrásnější místa v Británii a seznámit se s jejich fascinujícími obyvateli. V seriálu Toulky divočinou s Rayem Mearsem vyráží hlavní hrdina po šesti stezkách vedoucích půvabnou anglickou krajinou. Je na cestě od úsvitu do soumraku, aby mu nic neušlo. Jeho výprava vede po březích řek, skrz lesy a přes hory a potkává během ní mnoho britských přírodních pokladů.


29. 11., 18.00 – Touha po poznání (Kolik stojí Amerika?)

USA jsou na prvním místě ve světě v počtu milionářů. Jeden z nejbohatších, obchodní magnát Donald Trump, se rozhodl spočítat celkovou dolarovou hodnotu USA, počínaje přírodními zdroji přes domovy Američanů a jejich majetek až po hodnotu obyvatel této země. Přitom oceňuje i věci a aktivity zdánlivě neocenitelné. Trump zdůrazňuje, že když má člověk chytrý nápad, tak se peníze dají vydělat všude. Země překypuje přírodními zdroji. Zdrojem bohatství země jsou nejen nafta, uhlí, železo, zemní plyn, ale i sladkovodní voda z obrovských jezer. Trump připočítává hodnotu amerických domovů a jejich vybavení, včetně aut, kterých je v USA na hlavu nejvíce na světě. Čtyřicet procent rozlohy země zabírá zemědělská půda. Boom již léta zažívá stavebnictví. Nejziskovějším článkem země je však člověk a jeho nápady. Trump to ilustruje na příkladech lidí, kteří zbohatli svým leckdy jednoduchým nápadem (těžba nafty na předměstí Los Angeles, prodej balené vody z nalezených zdrojů, zpeněžení automobilového šrotu či přeměna potravinářských odpadů na kompost pro zahrady). Pokud člověk nemá nápady, vždycky zbývá poctivá práce, která vytváří hodnoty. Podzemní přírodní zdroje mají hodnotu 2,4 bilionu dolarů, zemědělství 3,5 bilionu, americké domovy a osobní věci Američanů 2,1 bilionu, budovy, silnice, mosty apod. 32 bilionů a práce obyvatel 237 bilionů. Při konečném součtu dochází Trump k ceně celé Ameriky, k sumě 280 bilionů dolarů, což znamená, že na každého Američana připadá hodnota jeden milion dolarů.

Když dokumenty, tak na Prima ZOOM.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.

Podzim ve znamení dokumentů s dvojnásobkem premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička!


premiérové bloky	18.00 – 20.00 hod.             	20.00 – 22.00 hod.
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Život naostro

premiérové bloky 22.00 – 24.00 hod. 00.00 – 02.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
úterý Zločin pod lupou Fascinující příroda
středa Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
čtvrtek Záhady a konspirace Úžasné oceány
pátek Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
sobota Zázraky vědy a techniky Život naostro
neděle Volání divočiny Největší katastrofy


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 22. 11. 2015


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.11.2015 • TV tipy Universal Channel ve 48. týdnu
18.11.2015 • Dnes na Universal Channel startuje nová řada série DOBRÁ MANŽELKA
16.11.2015 • Exkluzivní premiéra seriálu INTO THE BADLANDS - dnes, 16. 11. 2015 na AMC
15.11.2015 • Pravdivý pohled na svět nabízí Prima ZOOM ve 47. týdnu
14.11.2015 • Nejhezčí a nejzajímavější v listopadu
14.11.2015 • TV tipy Universal Channel ve 47. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist