Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 08:58:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Stane se FLIX TV štikou ve stojatých vodách se třemi dosavadními poskytovateli satelitní DTH služby?

  Autor: Redakce satCentrum/Flix TV , e-mail: info@flixtv.cz Přidané: 30.03.2016



Před měsícem v České republice oficiálně odstartovala nová satelitní DTH platforma FLIX TV. Oslovili jsme odborné manažery s dotazy čtenářů satCentrum a na závěr se podíváme, zda má tento provider předpoklady konkurovat těžkému kalibru na českém trhu: trojici Skylink - freeSAT - DIGI TV.



Před měsícem, v pondělí 1. března 2016 oficiálně odstartovala nová DTH (direct to home) satelitní platforma pro české abonenty s názvem FLIX TV. Už před startem, a hlavně po zveřejnění programové nabídky a ceníku se někteří čtenáři satCentrum obraceli na redakci s doplňujícími otázkami, zejména ke komponentům, kvalitě příjmu u nás dosud nevyužívaného satelitu na nezvyklé orbitální pozici, anebo abonenci přístupových karet - jejich kódování a zda nebudou párované s receivery či moduly.

Tyto (a nejen tyto) otázky nás také samozřejmě zajímaly a tak jsme oslovili marketingové i technické manažery FLIX TV a připravili pro vás souhrn informací, doplňující první tiskové zprávy.


Uzavření smlouvy - abonence, je u FLIX TV velmi jednoduché. Od 1. března 2016 je dostupná Zákaznická linka na telefonním čísle 222 700 807 - za běžný tarif pevné linky. Zákaznický servis je dostupný zatím v pracovních dnech v době 8 - 18 hod. Dále je možné zanechat své telefonní číslo na mailu info@flixtv.cz a operátoři FLIX TV pak sami zavolají zájemci zpět. Podle poskytovatele pak navštíví objednavatele montážní technik, který zařízení odborně namontuje. Do 10 dnů po objednání služby je pak nutné uhradit první splátku, při montáži se platí pouze 999 Kč za provedenou standardní instalaci.

Během prvních 10 dní od instalace zařízení či zaktivnění samostatné přístupové karty poběží zdarma kompletní programová nabídka.


Platba za programovou nabídku se hradí bezhotovostně přes účet či na poště složenkou. Po 12 měsících abonence při závazku na dva roky lze dokonce i na dva měsíce službu přerušit - "na prázdniny". Lze též změnit programovou nabídku směrem ke dražší i k levnější. Samostatná předplacená karta je ještě více flexibilní, platí se jen libovolná služba, o kterou mám zájem, např. i jen nadstavbový HBO MAXPAK.

Ke kompletu se závazkem si navíc mohu pro svou domácnost objednat další kartu pro příjem stejné nabídky jako je na kartě v kompletu, a to za 99 Kč měsíčně, počet těchto karet není omezený na max. jednu či tři karty jako u konkurenčních DTH platforem v ČR.


Montáž satelitního kompletu provádí odborné, vyškolené satelitní firmy, které jsou v každém okrese České republiky a nemělo by tedy dojít k čekání na montáž. Zákazník při montáži obdrží zdarma plechovou satelitní parabolu o velikosti 85 cm, která je prý (podle provozovatele) dostatečná pro příjem z pozice 16 stupňů východně, satelitní přijímač (s popisem FLIX TV na přístroji i v krabici), 10 metrů koaxiálního kabelu, univerzální LNB, držák paraboly a základní spojovací a upevňovací materiál (hmoždinky, F konektory, HDMI kabel). Jak již bylo uvedeno, platí se jen za odbornou montáž a nastavení 999 Kč, nejsou žádné další aktivační poplatky apod.


Pokud se jedná o výše uvedený satelitní přijímač, jedná se zřejmě o receiver typově shodný s AMIKO HD Impulse. Má ovšem pro FLIX TV vlastní firmware včetně vícejazyčného menu a EPG (nechybí čeština, slovenština, maďarština,...), s podporou stahování software z družice - OTA a automatického ladění a aktualizaci stanic - fast scan. Dle techniků FLIX TV se poučili z výtek abonentů konkurence a proto si zde uživatel může libovolně přesouvat a mazat předvolby podle svého. Receiver lze případně i doplnit o Wi-Fi připojení k internetu pomocí USB adaptéru (např. WLN-880, Ralink apod. bez i s anténkou). Toto připojení si může zákazník přikoupit. V budoucnu se jistě i u služby FLIX TV objeví podpora datových a hybridních služeb, jako např. archiv programů, HbbTV (pokud tuto funkci budou na této pozici televize nabízet) apod. A ještě jedno doplnění - satelitní přijímač podporuje protokoly DiSEqC 1.0, 1.1, i motorické 1.2 či USALS a také umožňuje nahrávat programy na externí přenosný USB disk či flash memory stick.


Přístupová karta pro služby FLIX TV používá kódování v systému Conax, není párovaná a funguje v jakémkoliv přístupovém modulu (CAM) Conax i v univerzálních čtečkách Conax u většiny u nás prodávaných satelitních přijímačů. Toto tvrzení ovšem prověříme, otestujeme i příjem na různé velikosti parabol, a vyzkoušíme i případnou možnost využití LNB monoblok pro příjem z pozice 16/19,2 st. východně, kde, jak napsal jeden čtenář do redakce, prý údajně jdou přijímat "šilháním" i silné transpondery na Astře 1 - při nastavení příjmu napřímo na Eutelsat 16A. Ale to jsou zatím jen spekulace, které potvrdí či vyvrátí až praktické ověření příjmu.

Ještě doplníme zajímavou variantu samostatné předplacené karty, její pořízení stojí 499 Kč, což je cena 200 Kč za "plast, aktivaci a servis" a 299 Kč za službu DOBRÁ TV na měsíc. Prvních 15 dní je k dispozici plná nabídka provozovatele, ovšem v dalších měsících se může předplácet i třeba jen nadstavbový balíček HBO MAXPAK, jak už bylo uvedeno, karta je bez smluvního závazku.


Abychom se přesvědčili v praxi, jak placená FLIX TV funguje v reálu, navštívíme jednoho zákazníka, který už má komplet nainstalovaný a otestujeme kvalitu služby včetně uživatelského komfortu dodávaného satelitního přijímače. Pak se k otázce v nadpise: Stane se FLIX TV štikou ve stojatých vodách se třemi dosavadními poskytovateli satelitní DTH služby? vrátíme a službu FLIX TV objektivně posoudíme.

Papírové předpoklady pro úspěch - skládající se z nízké ceny, šíře programové nabídky, flexibilitě nepárovaných karet s kódováním Conax, dobrých komponentů a dostupném servisu - FLIX TV určitě má. Problémem by snad mohl být nízký zájem či nedůvěra potencionálních nových zákazníků o příjem z další, nevyzkoušené pozice či neochota opět přetáčet satelitní paraboly na jinou orbitální pozici u abonentů konkurence. Ovšem i tak si myslíme, že FLIX TV má předpoklady v budoucnu konkurovat těžkému kalibru na českém trhu: trojici Skylink - freeSAT - DIGI TV, ale rozhodně to nebude mít snadné. Penetrace satelitních přijímačů v českých rodinách je velká a pravidelné sledování televize dnes často nahrazuje internet, IPTV, VoD či další nelineární služby.


Redakce satCentrum byla u začátku všech domácích platforem od roku 2000, a jako jim tedy i dnes FLIX TV přejeme hodně abonentů, spokojených s technickou kvalitou i cenou a šíří programové nabídky a s dobrou a rychlou podporou i servisem. Určitě se k této nové placené televizi brzy vrátíme a po uplynutí určité doby "hájení" pro rozjezd služby a vychytání případných chybiček či přešlapů určitě připravíme pro vás, čtenáře satCentrum, oblíbený on-line chat se zástupci společnosti, kdy budete moci klást dotazy. Vlastně otázky můžete psát i pod tímto článkem, určitě je předáme FLIX TV k zodpovězení.


Redakce satCentrum, 30. 3. 2016




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.03.2016 • Nové kanály vo vysokom rozlíšení pre Magio Sat a HBO 3 na Veľkú noc zadarmo pre všetkých
24.03.2016 • TV Barrandov a Kino Barrandov na nových pozicích v DTH platformě Skylink
23.03.2016 • MTV Igman volně na družici Eutelsat 16A
22.03.2016 • Ochutnejte stanici HBO 3
18.03.2016 • Sport2 před prvním závodem F1 výrazně rozšiřuje svou distribuci na Slovensku
16.03.2016 • HBO Comedy se mění na HBO3

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Taky jsem zvědavý, jak vyjde porovnání velikostí, 

06.04.2016 11:59 • ® jan
Taky jsem zvědavý, jak vyjde porovnání velikostí, já jsem omezený velikostí ofsetky 80cm :(
 
 
  SUPER 

31.03.2016 17:08 • ® ahe56
Ale som zvedavý na testovanie viacerých parabol, hlavne za dažda.
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist