Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 12:50:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Historicky nejširší nabídka motorsportu na obrazovkách Galaxie sport

  Autor: PR Press Galaxie sport , e-mail: galaxie-sport@galaxie-sport.cz Přidané: 13.04.2007


Teploty se již delší dobu pohybují v kladné části stupnice a sluníčko posledních dnů určitě vylákalo spoustu motorkářů a motoristických příznivců na první jarní projížďku. Ani Galaxie sport nezůstává pozadu a přichystala pro fanoušky motorsportu opravdu velmi bohatou nabídku přímých přenosů a záznamů závodů z nejrůznějších kategorií. Vrcholem pochopitelně budou přímé přenosy ze všech kvalifikací na závod F1 a nekrácené záznamy všech Velkých cen.


V Hradci Králové 12. dubna 2007 - Přímé přenosy z kvalifikací na závody F1 odstartovaly sezonu motorsportu na Galaxii sport a již tento víkend se k nim přidají i přímé přenosy z ostatních avizovaných kategorií. I v této sezoně se mohou diváci těšit na přímé přenosy závodů.b> DTM, tentokrát ovšem komentované přímo z místa konání závodu, což by opět mělo přispět ke zvýšení úrovně přenosů.

Po roční odmlce se do programu Galaxie sport vrací také přímé přenosy závodů F3 Euroserie a německého mistrovství Formule BMW, obojí rovněž komentované z místa dění v případě, že se pojedou v rámci víkendu DTM. Oba seriály jsou líhní pilotů F1 a řada z těch současných si právě těmito šampionáty prošla.

Novinkou nejen na Galaxii sport, ale vůbec poprvé na českém televizním kanálu, bude německý Porsche Carrera Cup a Seat Leon Cup. Porsche Cup je nejrychlejším pohárovým závoděním světa. Řada týmů, které jezdí německý šampionát, se také účastní světové série, která je společně s GP2 doprovodným programem závodů F1. Německý šampionát také nabídne pohled i na české jezdce. Ve startovní listině by se měl objevit Adam Lacko, Jiří Janák a Jiří Mičánek. Jak Porsche Cup, tak Seat Leon Cup jsou součástí víkendů DTM, a proto i u nich si budete moci vychutnat komentář přímo z místa závodů.

Snad vůbec nejdéle v nabídce Galaxie sport je americká IndyCar Series a o závody prestižní zámořské série nebude ochuzeni ani letos. Počínaje legendárním závodem 500 mil Indianapolis budete moci sledovat přímé přenosy všech zbývajících podniků.

Další velmi zajímavou novinkou motoristické nabídky Galaxie sport budou přímé přenosy ze závodů Le Mans Series, která odstartuje 13. dubna závodem v italské Monze. Této série se poprvé v historii zúčastní i česká závodní stáj Škoda Charouz Racing. Při premiéře se budou v závodě na 1000 kilometrů střídat Jan Charouz a Němec Stefan Mücke. Třetím pilotem týmu je Malajec Alex Yoong, který na legendární trati u Milána nemůže startovat kvůli svým povinnostem v čínském závodě A1 Grand Prix. Třešničkou na dortu pak jistě bude přímý přenos 24 h Le Mans, který fanoušci motorismu mohli sledovat na Galaxii sport již v minulém roce.

Nesmíme zapomenou ani na MS v motokrosu, ze kterého premiérově Galaxie sport odvysílá přímé přenosy ze všech závodů. Velkých cen je pro letošní rok vypsáno celkem patnáct a tradičně se dostane i na Českou republiku. Při své pouti světem se kolotoč motokrosového MS zastaví 29. července v západočeském Lokti, který se tím stává stálicí na motokrosovém světovém nebi v pořádání závodů na velmi vysoké úrovni.

Zárukou kvalitního sportovního zážitku by měl být i zkušený komentátorský tým ve složení Petr Horák (F1, DTM, F3, Formule BMW, Porsche Cup, Seat Leon Cup a 24 h Le Mans), Tomáš Richter (IndyCar Series, Le Mans Series a 24 h Le Mans), Martin Straka (Le Mans Series a 24 h Le Mans) a Jiří Hejtík (MS v motokrosu).


Eva Novotná, tisková manažerka, Galaxie sport, s.r.o.


Sportovní placený TV program Galaxie-sport vysílá od dubna 2002. Je zařazen v 99% domácností s placenými programy v ČR, v únoru 2007 byl dostupný v 606.000 domácností ČR a 513.000 domácností na Slovensku. Galaxie-sport vysílá 24 hodin denně. V programové nabídce se zaměřuje na hokej, fotbal, motorismus, tenis, basketbal a sportovní zpravodajství. Galaxii-sport sleduje denně až 88.000 diváků, alespoň jednou týdně až 428.000 diváků. Vyplývá to z výzkumu MML o sledovanosti Galaxie-sport realizovaného společností Median. Muži tvoří téměř 80% diváků, přibližně 60% diváků je v nejproduktivnější věkové kategorii 20-49 let, převažují diváci s vyšším vzděláním. Diváci Galaxie-sport mají spíše střední až vysoký měsíční příjem. Z hlediska místa bydliště je největší sledovanost ve středních a velkých městech v návaznosti na sítě kabelových televizí. Průměrný divák Galaxie-sport je muž ve středním věku vyššího vzdělání a bydlící ve větším městě s vyšším měsíčním příjmem.


PR Press Galaxie sport, 12.4.2007




Doplnění redakce satCentrum:

Ze satelitu Galaxii sport můžeme naladit na třech orbitálních pozicích:

- v platformě Czechlink na satelitu Astra 3A, 23,5 st. východně na tr. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4, V-PID 164, A-PID 96, v kódu CryptoWorks. Pro občany v ČR i SR je možnost uzavřít abonenci pro individuální příjemce u distributorů karet TRADE and TECHNOLOGY a GITAL, a nyní i SKY LINK.

- v platformě UPC Direct na satelitu Astra 1G, 19,2 st. východně na tr. 12,304 H, SR 27500, FEC 3/4, V-PIDy 101, A-PID 111, v kódu CryptoWorks. Pro občany v ČR a SR je možnost abonence základní programové nabídky Rodina.

- v platformě DIGI TV na satelitu Intelsat 10-02, 1,0 st. západně na tr. 12,643 V, SR 27500, FEC 3/4, V-PID 612, A-PID 845, v kódu Nagravision 2. Pro občany v ČR a SR je možnost abonence základního programového balíku.


Úplné týdenní programové přehledy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.04.2007 • Galaxie sport slaví 5. narozeniny!
30.03.2007 • Na návštěvě v TRADE and TECHNOLOGY [ 19 ]
29.03.2007 • AMPER 2007 – Veletržní postřehy
27.03.2007 • Vzpomínka na Jana Šupáka [ 3 ]
26.03.2007 • Zítra začíná veletrh AMPER 2007 [ 3 ]
21.03.2007 • Dubnová novinka "7 dní" - přílivová vlna z Mexika dorazila i na Cinemax [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist