Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 17:55:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Zářijové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.08.2016


Ani v září placený filmový kanál HBO nepoleví ze svého standardu a svým divákům naservíruje to nejlepší z filmové a seriálové tvorby. Vaší pozornosti by neměly ujít zejména tituly Marťan (The Martian), Krycí jméno U.N.C.L.E. (The Man from the U.N.C.L.E), V hlavě (Inside Out), oceňované dokumenty z produkce evropské HBO – Houstone, máme problém a FC Roma a přímý přenos EMMY AWARDS.


Tip měsíce:

MARŤAN (The Martian)

Trosečník na Marsu, tak by se mohla jmenovat podmanivá sci-fi s Mattem Damonem v roli astronauta, který uvízne sám na Rudé planetě. Během mise na Mars se totiž botanik Mark zraní v prašné bouři a zbytek posádky odletí v domnění, že je mrtvý. Mark ale přežil! A teď musí udělat všechno pro to, aby to tak i zůstalo. Mezitím NASA hledá na Zemi způsob, jak ho dostat zpátky domů. Marťana natočil podle stejnojmenné knihy legendární režisér Ridley Scott. Že to s žánrem sci-fi umí, předvedl už ve filmech Vetřelec nebo Blade Runner, tentokrát ale k napínavým situacím přidal i humor. Snímek byl nominovaný na sedm Oscarů a odnesl si dva Zlaté glóby: pro nejlepší film – komedii nebo muzikál – a nejlepšího herce.

2015 | 144 minut | 15 | akční sci-fi
Režie: Ridley Scott
Hrají: Matt Damon, Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Jeff Daniels, Michael Peña, Kate Mara, Sean Bean, Kristen Wiig, Aksel Hennie, Sebastian Stan, Mackenzie Davis, Donald Glover, Eddy Ko, Naomi Scott, Jonathan Aris, Brian Caspe, Gruffudd Glyn, Matt Devere, Lili Bordán, Charlie Gardner, Sam Spruell, Benedict Wong, Björn Freiberg

Neděle 25. září ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

BEZ KALHOT XXL (Magic Mike XXL)

Pokračování filmu Bez kalhot nás opět zavádí do světa striptérů. Děj se odehrává tři roky po událostech prvního dílu. Mike se už neživí striptýzem a snaží se protloukat se svou nábytkářskou firmou. I zbývající členové skupiny Králové Tampy se rozhodnou, že je čas skončit. Chtějí to ale udělat ve velkém stylu: vystoupit v posledním, bombastickém představení v Myrtle Beach, k čemuž nakonec přemluví i svou bývalou hvězdu – Magického Mikea. Společně se pak vydávají na cestu, která je příležitostí pro řadu efektních čísel, během kterých Channing Tatum dokazuje, že je pořád skvělý tanečník. Ve vedlejší roli se objeví i Joe Manganiello, známý ze seriálu True Blood – Pravá krev.

2015 | 110 minut | 15 | komediální drama
Režie: Gregory Jacobs
Hrají: Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash, Adam Rodriguez

Neděle 4. září 2016 ve 20:00 hod.


KRYCÍ JMÉNO U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.)

Akční komedie režiséra Guye Ritchieho se vrací do 60. let, do časů vrcholící studené války. Zarytí nepřátelé, agent CIA Napoleon Solo a agent KGB Ilja Kuryakin, musejí odložit vzájemné rozepře stranou (nebo je aspoň omezit na přestřelky pouze ústní) a společně překazit plány zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní narušit rovnováhu sil ve světě. K dispozici mají jediné vodítko: dceru zmizelého německého vědce, která jim může pomoci proniknout mezi padouchy... Špionážní film sází na stylovou retro atmosféru, rychlé tempo a sympatické obsazení, jemuž vévodí Henry Cavill (Batman vs Superman), Armie Hammer (Osamělý jezdec) a Alicia Vikander (Oscar za drama Dánská dívka).

2015 | 112 minut | 15 | komediální akční thriller
Režie: Guy Ritchie
Hrají: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant

Neděle 11. září 2016 ve 20:00 hod.


V HLAVĚ (Inside Out)

Studio Pixar je opět ve formě! A tak přináší další originální snímek, který získal Oscara i Zlatý glóbus pro nejlepší animovaný film. Jeho novinka se z velké části odehrává v mysli dospívající dívky Riley, kde se její život snaží řídit pět emocí: Radost, Strach, Hněv, Znechucení a Smutek. Poté, co se Riley s rodiči přestěhuje do San Francisca, musí se přizpůsobit novému prostředí. A v hlavě propuká zmatek. Pětice emocí se totiž nemůže dohodnout, jak se co nejlépe vypořádat s cizím městem. Celovečerní film zaujme nádhernou animací i chytrým scénářem. Lidská mysl se tu před námi otevírá jako zcela nový, neprobádaný svět plný zábavných bytostí a nečekaných dobrodružství.

2015 | 91 minut | All | animovaná komedie
Režie: Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Neděle 18. září 2016 ve 20:00 hod.



Nenechte si ujít

HITCHCOCK/TRUFFAUT (Hitchcock/Truffaut)

Psycho, Vertigo, Ptáci… Alfred Hitchcock je jedním z nejuznávanějších režisérů a jeho filmy dnes patří k thrillerové klasice. Zajímavý dokument se vrací k jeho tvorbě prostřednictvím legendární knihy Rozhovory Hitchcock – Truffaut. Ta vznikla po Hitchově setkání s Françoisem Truffautem v roce 1962, kdy si spolu celý týden povídali o filmové režii a odkryli leccos z Mistrových triků. Kromě původních magnetofonových nahrávek nabízí dokument také dobové fotografie a výpovědi současných režisérů včetně Martina Scorseseho či Davida Finchera, které kniha ovlivnila. Unikátní snímek měl premiéru loni na festivalu v Cannes, kde byl nominován na cenu Golden Eye.

2015 | 77 minut | 12 | dokumentární
Režie: Kent Jones
Účinkují: Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich

Čtvrtek 1. září 2016 ve 21:25 hod.


FC ROMA (FC Roma)

Nový český dokument z produkce HBO popisuje příběh jednoho netradičního fotbalového klubu. Když minulou sezonu nastoupil do nejnižší fotbalové soutěže děčínský tým FC Roma, složený převážně z romských hráčů, většina soupeřů zápasy s ním bojkotovala. Díky tomu klub často vyhrával kontumačně. Na pozadí jedné podivné sezony snímek ukazuje, jak se fotbalisté snaží bojovat nejen o vítězství v lize, ale především s lidskými předsudky. Během vtipných i mrazivých momentů se hráči pokoušejí dokázat, že nejsou žádní rváči, ale že si prostě jen chtějí zahrát fotbal. Tragikomedie o týmu, který si téměř nekopl do balonu, ale málem vyhrál ligu, měla premiéru na festivalu v Karlových Varech.

2016 | 76 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Tomáš Bojar, Rozálie Kohoutová

Čtvrtek 8. září 2016 ve 20:00 hod.


HOUSTONE, MÁME PROBLÉM! (Houston, We Have a Problem!)

Co je pravda, a co už fikce? Podobné otázky si budou diváci klást u konspiračního dokumentu z dílny HBO. Originální příběh odhaluje mezinárodní intriky z dob studené války a zkoumá mýtus kolem amerického závodu o dopravení prvního člověka na Měsíc. Film Houstone, máme problém! vypráví o tajném jugoslávském vesmírném programu, který v 60. letech prodal prezident Tito Spojeným státům. Údajně… A možná to bylo úplně jinak. Fascinující dokufikce obratně kombinuje archivní materiály se současnými rozhovory s filozofem Slavojem Žižkem, bývalým jugoslávským vesmírným inženýrem či americkým historikem a je dokonalou ukázkou toho, jak snadno lze překroutit fakta a vytvořit vlastní realitu.

2016 | 84 minut | 12 | dokument z produkce HBO
Režie: Žiga Virc

Čtvrtek 29. září 2016 ve 20:00 hod.


DALEKO OD HLUČÍCÍHO DAVU (Far from the Madding Crowd)

Dobová romance, která vychází ze slavného románu Thomase Hardyho, odkazuje ke klasickým kostýmním velkofilmům zlaté éry Hollywoodu. Příběh z viktoriánské Anglie se točí kolem svéhlavé mladé Bathsheby, která se snaží udržet si svou nezávislost a vést farmu, kterou zdědila po zesnulém strýci. Jejím životem procházejí tři rozdílní nápadníci: chovatel ovcí Gabriel Oak, jenž jí pomáhá s hospodářstvím, pohledný a bezohledný seržant Frank Troy a zámožný starý mládenec William Boldwood. Výpravný snímek natočil dánský režisér Thomas Vinterberg, jenž má za sebou i ceněné drama Hon. V hlavní roli okouzlí Carey Mulligan, známá z filmu Velký Gatsby a nominovaná
na Oscara za Školu života.

2015 | 114 minut | 12 | dobové romantické drama
Režie: Thomas Vinterberg
Hrají: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Tom Sturridge, Juno Temple

Sobota 10. září 2016 v 20:00 hod.


13 HODIN: TAJNÍ VOJÁCI Z BENGHÁZÍ (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi)

Režisér akčních trháků Michael Bay se rozhodl na chvíli odložit sérii Transformers a natočit film podle reálných událostí. Děj se soustředí na šest bývalých elitních vojáků, kteří teď slouží v libyjském Benghází a mají za úkol bránit základnu CIA. Když do města přijede americký velvyslanec, skupina islamistických aktivistů se 11. září 2012 rozhodne zaútočit a situace se vyhrotí. Šestice vojáků musí rázem bojovat proti obrovské převaze! Film sází na působivou atmosféru ohrožení i spoustu přestřelek, explozí a napínavých akcí, nechybí ani parta sympatických drsných chlapů, kteří milují své rodiny a neváhají položit život za správnou věc.

2016 | 138 minut | 18 | válečné akční drama
Režie: Michael Bay
Hrají: James Badge Dale, John Krasinski, Max Martini, Pablo Schreiber, David Denman

Pátek 23. září 2016 ve 20:00 hod.


68. EMMY AWARDS (68th Primetime Emmy Awards)

Také letos odvysílá HBO předávání prestižních televizních cen Emmy, které se vyhlašují od roku 1949 a jsou považovány za obdobu filmových Oscarů. 68. ročník se koná v Los Angeles v neděli 18. září a večerem provede známý moderátor a komik Jimmy Kimmel. Emmy ocení televizní pořady uvedené v Americe v hlavním vysílacím čase mezi 1. červnem 2015 a 31. květnem 2016. V kategorii dramatických seriálů vede v počtu nominací fantasy sága HBO Hra o trůny, komediální kategorii pro změnu vévodí seriál Viceprezident(ka). Přímý přenos mohou diváci sledovat v noci na HBO2, na dvouhodinový sestřih se pak mohou podívat v sobotu 24. září v 19:30 hodin. Najdou ho také na HBO GO.

2016 | 180 minut | All | předávání cen
Režie: Fernando León de Aranoa
Hrají: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry, Fedja Stukan

Pondělí 19. září 2016 od 02:00 hod. na HBO2



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách DIGI TV, freeSAT, Magio TV, T-Home, Flix TV a Skylink na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně, Eutelsat 16A na pozici 16,0 stupňů východně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO3 si můžete stáhnout na webu satCentrum v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 29. 8. 2016, foto archiv HBO Europe, po kliknutí na obrázek se zvětší.



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.08.2016 • Zářijové filmové lahůdky na Cinemax a Cinemax 2
29.08.2016 • Arena Sport s novými aj s rozšírenými právami
28.08.2016 • Odstartujte školní rok s Prima ZOOM
27.08.2016 • Víkendové sportovní tipy na stanicích Sport1 a Sport2
26.08.2016 • Sledovanost Formule 1 na Sport1 a Sport2 meziročně narostla o téměř 20 procent
26.08.2016 • Priame prenosy z Fortuna ligy opäť na Dajto!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist