Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 16:12:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Sparta chce sestřelit Frölundu a vyhrát hokejovou Ligu mistrů

  Autor: AMC Networks International CE , e-mail: info@ce.amcnetworks.com Přidané: 06.02.2017


Dobýt sever a stát se hokejovými vládci Evropy… to jsou cíle sparťanského nájezdu na švédský Göteborg, který se uskuteční zítra. Místní tým Frölunda Indians vyzve ve finále hokejové Ligy mistrů pražskou Spartu. Tu přijedou podpořit stovky fanoušků. Ne, tohle nebude klasický zápas na ledě soupeře, jakých české týmy odehrají desítky v domácí extralize.


A jiné to bude i oproti vyřazovacím bojům v Lize mistrů. Finále se totiž hraje na jediný zápas. Vítěz bere vše. A výhodu domácího ledu a podpory fanoušků bude mít v tomto případě Frölunda.

I když výhodu… Zápas už je vyprodán, ale v tomto případě se nejedná o žádné terno. V Göteborgu se bude hrát na malém stadionu pro sedm a půl tisíce diváků. Ve velké hale Scandinavium se připravuje národní tým Švédska na Švédské hokejové hry.

Popravdě řečeno je otázkou, zdali by se vůbec větší halu, která pojme dvanáct tisíc diváků, podařilo vůbec naplnit. Liga mistrů totiž na severu Evropy netáhne. A to i přesto, že týmy ze Švédska a Finska zatím této soutěži vládnou.

Sparta a její majitel Petr Bříza právě z důvodu budování prestiže soutěže vyvíjeli enormní úsilí, aby se podařilo přesunout finále do Prahy. O2 Arénu by se se vší pravděpodobností podařilo vyprodat. Ostatně již na semifinále dorazilo přes 12 tisíc fanoušků, a ti vytvořili úžasnou atmosféru.

Ale bez podpory hráči ve Švédsku rozhodně nebudou. Celkem buďto s hráči společným letadlem, nebo čtyřmi autobusy vyrazí na čtyři stovky fanoušků Pražanů. Jedná se tak o největší hokejový výjezd v historii. Ti, kteří na sever Evropy necestují, mohou finále sledovat v úterý 7. února od 18:45 na stanici Sport1.

Sparta jejich podporu bude potřebovat. Frölunda Lize mistrů dominuje. V obou dosavadních ročnících se dostala do finále, jednou trofej pro vítěze ukořistila. Na druhou stranu, hráči v rudých dresech rozhodně nemusí věšet hlavy. Letošní výkony v Evropě a především v posledních týdnech jim dávají důvod k optimismu.

Všechna venkovní utkání v letošní sezoně Ligy mistrů vyhráli. A jen za poslední týden v domácí soutěži zvládli porazit další aspiranty na letošní extraligový titul. Liberec přetlačili v zápasu roku 4:3 po samostatných nájezdech a Třinec dokonce vyprovodili debaklem 12:3. A ještě jednu motivaci mají sparťané. Pokud soutěž letos vyhrají, budou mít jako úřadující šampion jistotu účasti v dalším ročníku, kdy bude počet týmů startujících v Lize mistrů zredukován ze 48 na 32.


Pomůžou Spartě změny v kádru, nebo ji rozhodí?

Sparta ještě před uzávěrkou lednového přestupního termínu uskutečnila velkou hráčskou rošádu. Vzhledem k nenaplněným očekáváním pustila jednu ze sparťanských ikon Tomáše Netíka do Třince. Přitom Netík zrovna v Lize mistrů (oproti zápasům v domácí soutěži) zářil. Kromě něj odešla na hostování do konce sezony také dvojice mladíků Jiří Černoch a Martin Procházka.

Místo nich přivedla z prestižní KHL jako trumfová esa do rozhodující fáze sezony Jana Buchteleho, který ještě loni ve Spartě působil a Jiřího Smejkala z Medveščaku Záhřeb. Kromě nich se k týmu, stejně jako loni, připojil veterán Jan Hlaváč.


O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společnostní na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic soustřeďujících se na Střední a Východní Evropu. Současné AMCNI – Central Europe portfolio čítá 12 televizních stanic ve čtyřech žánrech: sport: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, Megamax, zábavně-vzdělávací: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film+ a Film Café. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky, jazykové verze a trhy. Je dostupný v celé řadě platforem včetně HD, služeb na vyžádání a verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divizí AMC Networks a dodavatelem uznávaných zábavních pořadů pro předplatitele ve více než 140 zemích a územích v Africe, Asii, Evropě a Latinské Americe. AMCNI zahrnuje jak globální značky Sundance Channel a MGM Channel, tak populární kanály s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací najdete na www.amcnetworks.com/amcni.


O společnosti AMC Networks:

Společnost AMC Networks Inc. (NASDAQ: AMCX) se již více než 30 let věnuje produkci kvalitních filmů a pořadů, vlastní a provozuje několik populárních a oceňovaných značek v oblasti placené kabelové televize. AMC, IFC, SundanceTV, WE tv, a IFC Films produkují pořady, které jsou výrazné, zajímavé, kulturně relevantní a oslovující diváky napříč různými společenskými skupinami. Společnost také provozuje globální divizi, AMC Networks International. Více informací najdete na www.amcnetworks.com.


Jan Huk, PR manager, AMC Networks International – Central Europe, 6. 2. 2017


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.02.2017 • Eurosport: Superhvězdy světového lyžování budou bojovat o tituly mistrů světa
05.02.2017 • Prima ZOOM vás v 6. týdnu obohatí
04.02.2017 • Starověké megastavby a cesta do historie v pořadu Zničená minulost na Discovery Channel
03.02.2017 • Finále snů bylo nejsledovanějším tenisovým zápasem v historii Eurosportu
02.02.2017 • Chasing History, exkluzivní seriál o Lindsey Vonn bude mít premiéru 5. února
02.02.2017 • Discovery Channel odvysílá unikátní seriál Obrovské vlaky [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist