Sobota • 27.04.2024 - 01:54:29   satCentrum najdete také na:

TV info - Z domova | Články

Tisková zpráva z 5. zasedání RRTV, konaného dne 7. 3. 2017

Autor: RRTV , e-mail: info@rrtv.cz Přidané: 10.03.2017

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (dále jen "Rada") na svém 5. zasedání projednala 57 bodů programu. Vyhodnotila 28 stížností diváků a posluchačů, vydala čtyři upozornění na porušení zákona, rozhodla o zahájení dvou správních řízení.

Rada na svém 5. zasedání uložila dvě pokuty:

1. zadavateli reklamy, společnosti OKAY s.r.o., pokutu ve výši 5 000,- Kč, neboť zadáním reklamy na slevovou akci společnosti OKAY s.r.o., která byla odvysílána mj. dne 8. července v čase 9:59:19 hodin na programu RÁDIO IMPULS (Zlín 102,3 MHz / 10 kW), se dopustil porušení § 2 odst. 1 písm. b) zákona č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy, který zakazuje reklamu, která je nekalou obchodní praktikou podle zvláštního právního předpisu (zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele), neboť reklama je způsobilá podstatně narušit ekonomické chování spotřebitele, kterému je určena, nebo který je jejímu působení vystaven, ve vztahu k výrobku nebo službě.

2. společnosti Magical roof s.r.o., pořádkovou pokutu ve výši 5 000,- Kč, neboť tato společnost bezdůvodně odepřela podat Radě vysvětlení, jakým způsobem naplňuje ve vysílání programu JOJ Family programovou strukturu, která je součástí licenčních podmínek programu, konkrétně zda do pondělního vysílání zahrnuje zpravodajské pořady Noviny ve 12 (od 12.00 hod.), Noviny v 17 (od 17.00 hod.) a dále Publicistika (od 17.30 hod.), a to s ohledem na skutečnost, že monitoring vysílání programu JOJ Family ze dne 14. 11. 2016 od 10.00 hod. do 22.00 hod. tyto pořady nezaznamenal.

Rada udělila společnosti PROVIZI spol. s r.o. se sídlem Litoměřice, Škrétova 1961/2, PSČ 41201, dle § 25 zákona č. 231/2001 Sb. licenci k provozování místního televizního vysílání šířeného prostřednictvím kabelových systémů na dobu 12 let; název (označení) programu: regionálnítelevize Ústecko; základní programová specifikace: zpravodajsko-informační televizní program věnující se dění v Ústeckém kraji; územní rozsah vysílání: k. ú. Chomutov I, Chomutov II, Žatec a Louny; časový rozsah vysílání: 24 hodin denně; hlavní jazyk vysílání: český; v rozsahu dle žádosti č.j. RRTV/3409/2017-vra, doručené dne 10. února 2017, ve znění pozdějších doplnění.

Rada dle § 63 odst. 2 písm. b) zákona č. 231/2001 Sb., odňala provozovateli Saavedramedia spol. s r.o., se sídlem Bořivojova 1073/42, Žižkov, 130 00 Praha 3, licenci č.j. zem/4763/2013, spis. zn.: 2013/442/zem/Saa, ze dne 5. listopadu 2013, k provozování televizního vysílání programu TV Regina šířeného prostřednictvím družice, neboť provozovatel po zahájení vysílání v průběhu kalendářního roku nevysílal déle než 30 dnů.

Rada zahajuje s provozovatelem Barrandov MUZIKA, s.r.o., se sídlem Mikuleckého 1311/8, 147 00 Praha 4, správní řízení o odnětí licence k provozování programu Barrandov Muzika prostřednictvím družice dle § 63 odst. 2 písm. b) zákona č. 231/2001 Sb., neboť v průběhu kalendářního roku nevysílal celkem 30 dnů. Rada stanovila tomuto provozovateli v předmětné věci lhůtu k vyjádření do 15 dnů od doručení oznámení o zahájení řízení.

Rada se seznámila s plánovaným programovým schématem vysílání programu SPORT3 provozovatele vysílání AMC Networks Central Europe s.r.o. pro rok 2017.

Rada zaevidovala jednoho nového poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání (celkem tak k dnešnímu dni eviduje 144 zapsaných poskytovatelů těchto služeb).

Rada se seznámila s návrhem Výroční zprávy 2016 a ukládá Úřadu provedení změn dle rozpravy.

Podrobnější informace naleznete v přepisech usnesení Rady na www.rrtv.cz.

V Praze dne 9. 3. 2017, Bc. Ivan Krejčí, předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání